URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Decembrie 2018, 14:41

A fost semnat contractul pentru construirea primului bazin didactic de înot din Bihor, la Săcueni. Valoarea lucrărilor - 4,5 milioane de lei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor a anunțat, duminică, semnarea contractului pentru execuția lucrărilor la primul bazin de înot didactic din județ.

„Acesta urmează să se realizeze în orașul Săcueni, iar executantul construcției, societatea  Costa V.O.C. Impex S.R.L trebuie să predea investiția la începutul anului 2020. Finanțarea acesteia este asigurată integral de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (A.D.D.), fiind prima dintr-o serie de șapte bazine la care instituția noastră s-a angajat să le sprijine”, se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al CJ, Adrian Simon.

Semnarea contractului s-a făcut vineri, la sediul CJ, valoarea acestuia fiind de 4.579.072,03 lei, TVA inclus.

Vitályos Barna, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor, a precizat că suma cuprinde construcția, finisajele, grupurile sanitare și vestiarele. Garanția lucrărilor va fi de 3 ani. „Este vorba despre o investiție care va demara în luna ianuarie 2019 și are termen de garanție 36 luni”, a spus Vitályos Barna, potrivit comunicării.

Reprezentanții CJ spun că bazinul de înot va putea intra în circuitul didactic la începutul anului 2020. Prezent la semnarea contractului, președintele CJ, Pásztor Sándor, a precizat că își dorește predarea cât mai rapidă a amplasamentului. „Aveți termen de execuție 12 luni. Dorim să vă încadrați în termenul prevăzut în contract. Finanțarea există și cel mai important în acest moment este să demarați lucrările cât mai repede”, le-a transmis acesta constructorilor.

Potrivit comunicatului, săptămâna următoare va fi semnat și contractul pentru bazinul didactic din Nucet.

După cum BIHOREANUL a mai scris, bazinele didactice vor fi construite în cadrul unui proiect derulat de CJ Bihor, prin Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, care are ca scop mai ales îmbunătăţirea stării de sănătate şi dezvoltarea abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului. Astfel, se vor realiza bazine din categoria "didactice de înot" în Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni, Marghita, Aleşd, Vaşcău, Nucet şi Ştei.

În vara anului 2017, șefii CJ au anunțat că primele bazine de acest gen vor fi construite în oraşele Săcueni şi Nucet. Întrebat, la acea vreme, care sunt considerentele pentru care primele bazine vor fi făcute în cele două orașe, Pásztor a precizat că acestea s-au mobilizat cel mai repede în furnizarea documentelor necesare şi găsirea terenurilor. "Noi le-am spus tuturor foarte clar că mergem pe principiul primul venit, primul servit", a precizat el.

Astfel, în Săcueni se va construi un complex cu un bazin semi-olimpic (25 metri lungime, 12,5 metri lăţime) şi unul mai mic pentru copii, lucrare estimată în 2017 la 4,3 milioane lei, plus TVA, în timp ce Nucetul a optat pentru varianta simplă, investiţia fiind estimată, la vremea respectivă, la 3,4 milioane lei plus TVA.

Costurile de întreţinere estimate de proiectanţi sunt de 450 lei pe zi în cazul bazinului din Nucet, respectiv de 600 lei pe zi în cazul celor din Săcueni. Consiliile Locale vor decide la ce preţ vor permite accesul în bazinele de înot pentru copii, respectiv pentru adulţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bazin didactic de inot la Sacuieni.
Domnilor consilieri, cate gospodarii din Bihor nu au inca curent electric, canalizare, apa potabila si au buda in fundul curtii? De drumuri asfaltate nici nu vorbesc. Chiar e necesar un bazin didactic de inot in valoare de un milion de euro intr-o localitate cu 10000 locuitori? Sau de fapt sunt necesare vilele anexe care vor răsari cu banii din contract?
Postat 23 Decembrie 2018, 20:50 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON