URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Mai 2014, 08:56

A doua oară, cu noroc? Primăria licitează lucrările de modernizare a Pieţei Unirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Reabilitarea şi modernizarea Pieței Unirii, lucrare cofinanţată din fonduri europene care trebuia finalizată în septembrie 2013, a fost scoasă în sfârşit la licitaţie de către municipalitate. Anunţul privind deschiderea  procedurii de achiziţie a fost postat joi în SEAP, la aproape un an de la anularea primei proceduri de achiziţie. Conform anunţului de intenţie, termenul de depunere al ofertelor expiră pe 6 iunie, iar garanţia de participare se ridică la 375.400 lei.

O investiţie de 23,3 milioane lei

Estimate la 23,2 milioane lei inclusiv TVA, lucrările de reabilitare şi modernizare, vor trebui finalizate în termen de un an. Desemnarea câştigătorului se va face în baza unui punctaj în care o pondere de 50% o va avea preţul cel mai mic, 40% durata garanţiei lucrărilor în porfir, piatră şi granit auriu, şi câte 5% la sută termenul de garanţie pentru mobilierul urban şi lucrările la reţelele electrice şi de canalizare. Termenul minim de garanţie acceptat de municipalitate este de 24 de luni.

Pentru a fi admise la licitaţie, companiile vor trebui să facă dovada unei cifre de afaceri de 30 milioane lei pe ultimii trei ani, şi să prezinte un contract de lucrări similare ca natură şi complexitate executate într-o piaţă, parc sau alt spaţiu public.

Piaţa Unirii va fi pietonală

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, printre altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Vasile Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand cu vedere la Piaţa Unirii.

Proiectul mai implică modernizarea sistemului de iluminat prin montarea a 56 de stâlpi cu corpuri de iluminat economicoase de tip LED, înlocuirea a 39 de bănci, 22 coşuri de gunoi şi 2 rastele de biciclete, remodelarea spaţiilor verzi şi vegetaţiei, introducerea în canale tehnice a cablurilor care acoperă în prezent faţadele clădirilor din centru şi restaurarea elementelor artistice ale ansamblului arhitectural-sculptural proiectat de arhitectul Duiliu Marcu în 1926.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai,vai..
Asta mai lipsea!Made by Bolos@Bolovan..Ba cu CET-UL CE FACETI?Ba ,ajunge,gata scoafa-i moarta-n cotetz cu pulitica voastra proasta,proasta!!!!!
Postat 24 Mai 2014, 13:20 de gheorghe@sandor
ORIBIL
ORIBIL! Sluga lui BOLOJAN(sau invers), Marcel Ioan Bolos, promotorul proiectului, declarat INCOMPATIBIL de ANI, a sustinut un proiect INCOMPATIBIL cu arhitectura orasului! BOLOJAN l-a preluat, arhitecta orasului(care nu e arhitecta, e doar inginer constructor/ce bun inginer o fi daca de trei ani isi tot construieste propria casa!)l-a acceptat! HAI SA FACEM PRAF ORADEA!
Postat 24 Mai 2014, 11:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON