URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Mai 2014, 08:56

A doua oară, cu noroc? Primăria licitează lucrările de modernizare a Pieţei Unirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Reabilitarea şi modernizarea Pieței Unirii, lucrare cofinanţată din fonduri europene care trebuia finalizată în septembrie 2013, a fost scoasă în sfârşit la licitaţie de către municipalitate. Anunţul privind deschiderea  procedurii de achiziţie a fost postat joi în SEAP, la aproape un an de la anularea primei proceduri de achiziţie. Conform anunţului de intenţie, termenul de depunere al ofertelor expiră pe 6 iunie, iar garanţia de participare se ridică la 375.400 lei.

O investiţie de 23,3 milioane lei

Estimate la 23,2 milioane lei inclusiv TVA, lucrările de reabilitare şi modernizare, vor trebui finalizate în termen de un an. Desemnarea câştigătorului se va face în baza unui punctaj în care o pondere de 50% o va avea preţul cel mai mic, 40% durata garanţiei lucrărilor în porfir, piatră şi granit auriu, şi câte 5% la sută termenul de garanţie pentru mobilierul urban şi lucrările la reţelele electrice şi de canalizare. Termenul minim de garanţie acceptat de municipalitate este de 24 de luni.

Pentru a fi admise la licitaţie, companiile vor trebui să facă dovada unei cifre de afaceri de 30 milioane lei pe ultimii trei ani, şi să prezinte un contract de lucrări similare ca natură şi complexitate executate într-o piaţă, parc sau alt spaţiu public.

Piaţa Unirii va fi pietonală

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, printre altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Vasile Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand cu vedere la Piaţa Unirii.

Proiectul mai implică modernizarea sistemului de iluminat prin montarea a 56 de stâlpi cu corpuri de iluminat economicoase de tip LED, înlocuirea a 39 de bănci, 22 coşuri de gunoi şi 2 rastele de biciclete, remodelarea spaţiilor verzi şi vegetaţiei, introducerea în canale tehnice a cablurilor care acoperă în prezent faţadele clădirilor din centru şi restaurarea elementelor artistice ale ansamblului arhitectural-sculptural proiectat de arhitectul Duiliu Marcu în 1926.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai,vai..
Asta mai lipsea!Made by Bolos@Bolovan..Ba cu CET-UL CE FACETI?Ba ,ajunge,gata scoafa-i moarta-n cotetz cu pulitica voastra proasta,proasta!!!!!
Postat 24 Mai 2014, 13:20 de gheorghe@sandor
ORIBIL
ORIBIL! Sluga lui BOLOJAN(sau invers), Marcel Ioan Bolos, promotorul proiectului, declarat INCOMPATIBIL de ANI, a sustinut un proiect INCOMPATIBIL cu arhitectura orasului! BOLOJAN l-a preluat, arhitecta orasului(care nu e arhitecta, e doar inginer constructor/ce bun inginer o fi daca de trei ani isi tot construieste propria casa!)l-a acceptat! HAI SA FACEM PRAF ORADEA!
Postat 24 Mai 2014, 11:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON