URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Ianuarie 2023, 08:20

9.000 euro investiție pentru consum 0 la încălzirea unei case de 120 mp. Soluția există!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un context în care vor apărea taxe de poluare pentru deținătorii de centrale pe gaz, lemne sau peleți, apar și soluții eficiente financiar, doar dacă sunt orientate către resurse regenerabile.

Noile sisteme de încălzire electrică în pardoseală AMASS, cu automatizare inteligenta, la care puteți adăuga un kit de 5 kw panouri fotovoltaice, vă asigură pentru o casă de 120 mp, un consum 0 în încălzire, cu o investiție de 9.000 de euro în total, beneficiind de soluții premium de încălzire, daneze. Dacă luăm în calcul un cost mediu de 1.000 euro/1kw panouri fotovoltaice, deci 5.000 euro investiția în panouri 5kw, la care adăugăm investiția în jur de 4.000 euro pentru sistemele premium AMASS de încălzire, atingem suma de 9.000 euro investiție.

Proiectarea inteligentă a sistemelor de încălzire AMASS permite cu ușurință conectarea la surse independente de energie (panouri fotovoltaice), principalul avantaj fiind caracteristicile încorporate de sistem, care coboară cu 30% investiția în panouri fotovoltaice, comparativ cu o instalație cu radiatoare, deoarece sistemele AMASS, fabricate în Danemarca, sunt echipamente care funcționează în medie cam 2-3 ore pe zi, față de 8 ore, cât functionează, în general, orice tip de centrală. 

Astfel, funcționând de 3 ori mai puțin ca durată, se diminuează vizibil și necesarul de kw care trebuie produși de panourile fotovoltaice, deci investiția scade semnificativ. Pentru alte sisteme de încălzire obținerea unui cost 0 la încălzire, necesită mai multi kw produși, deci o suprafață mai mare de panouri fotovoltaice, ceea ce înseamnă costuri de investiție mai mari.

Sistemele AMASS nu necesită costuri de verificare și întreținere, fiind soluțiile cu cea mai mare garanție dintre toate sistemele de încălzire existente - au 25 de ani garantați de producătorul danez și o durată de viață estimată la peste 80 de ani.

Dacă încă nu puteți monta panouri fotovoltaice și vreți să vă calculați un consum de energie, pentru o casă de 120 mp izolată termic, media de consum lunară cu sistemele AMASSeste între 700-900 kwh (sezon rece octombrie - martie), fapt care, în contextul actual al costului kwh în energie, poate duce la plăți sub media 700-900 RON/lună. Păstrați însă, cu aceste sisteme de încălzire, posibilitatea racordării la soluții de regenerare a energiei, care să vă asigure independența energetică în viitor.

Sistemele AMASS, montate sub orice tip de pardoseală, vă permit comanda de la distanță și, totodată, obțineți eliminarea riscurilor de inundații, explozii sau asfixieri, riscuri la care vă expuneți utilizând în schimb o centrală pe gaz.

În România, tranziția către resurse alternative de alimentare cu energie, este în plin proces de ascensiune și este susținută într-un cadru legal, prin programe special finanțate și alocări de fonduri de dezvoltare și inovare, care se preconizează că vor ajunge la 30 de miliarde de euro, în următorii ani.

Este momentul sa cunoașteți soluțiile economice AMASS!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON