URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
02 Februarie 2017, 14:55

7 milioane euro! Consiliul Judeţean anunţă că va construi bazine de înot în 9 oraşe şi municipii din Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele nouă oraşe şi municipii membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, mai precis Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni, Marghita, Aleşd, Vaşcău, Nucet şi Ştei, vor avea bazine de înot pe banii Consiliului Judeţean, au anunţat, joi, reprezentanţii instituţiei.

În cadrul unei şedinei Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, desfăşurată pe 1 februarie, au fost prezentate studiile de fezabilitate pe baza cărora se vor ridica proiectele.

"Edilii au două variante: bazin de înot cu toate facilităţile aferente în valoare de 760.659 euro, plus TVA, respectiv un bazin didactic şi unul pentru copii cu toate facilităţile, valoarea celor două ridicându-se la 953.432 euro, plus TVA", se arată în informarea transmisă de biroul de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit acesteia, edilii din Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni şi Marghita au anunţat că optează pentru varianta care include două bazine, în timp ce cei din Aleşd, Vaşcău şi Nucet au ales proiectul cu un singur bazin. Oraşul Ştei se va decide în perioada următoare.

"Consiliul Judeţean Bihor şi-a asumat rolul de coordonator al acestui proiect major. Vom susţine finanţarea pentru prima variantă (n.r. – cea cu un singur bazin), primăriile urmând să contribuie cu diferenţa de sumă în cazul în care optează pentru construirea a două bazine. Anul acesta va fi demarată construcţia în cel puţin două localităţi", a transmis preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

Asta înseamnă că instituţia pe care o conduce şi-a asumat să investează, începând de anul acesta, aproape 7 milioane de euro, fără TVA, în ridicarea acestor bazine de înot. "Intenţia noastră este promovarea sportului în rândul copiilor, crearea condiţiilor pentru a practica înotul. Totodată, prin realizarea bazinelor de înot vom avea posibilitatea organizării unor competiţii sportive acvatice, pentru toate categoriile de vârstă", argumenta, la lansarea proiectelor, Pásztor Sándor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@moderator
Va dau o idee de articol. Expuneti cate sate sau comune din bh nu au apa si/sau canalizare. Nu mai vorbesc de drumuri asfaltate. Poate asa le mai vin idei tampitilor de la cjb. Bazinele de inot sunt bune, dar poate ar trebui prioritizate alte investitii, care la valorile respective ar aduce cu mult mai multa plus-valoare.
Postat 02 Februarie 2017, 15:40 de Kid
La scaldat
Ok, bine ca nu v-o tunat sa faceti de ex heliporturi in absolut toate orasele judetului , de banii aia , pentru parapantisti, . Altora poate le tuna o asemenea idee.
Postat 02 Februarie 2017, 15:17 de Iness
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON