URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Noiembrie 2022, 14:54

6.500 de lire plătește lunar România pentru chiria șefei ICR din Londra!

6.500 de lire plătește lunar România pentru chiria șefei ICR din Londra! (sursa foto: Facebook / FIST)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Publicația Libertatea dezvăluie că statul român îi plătește unei tinere actrițe, numite fără concurs la șefia Institutului Cultural Român din Londra, o chirie lunară de 6.500 de lire în centrul capitalei Angliei, într-o zonă de lux, după ce femeia a refuzat să locuiască în apartamentul deja pregătit pentru directorii ICR Londra, aflat în sediul instituției, tot în centrul metropolei. 

Catinca Maria Nistor (34 de ani) a solicitat și obținut de la Ministerul Afacerilor Externe închirierea unui apartament de 120 metri pătrați, aflat în zona magazinului de lux Harrods din Londra. 

Potrivit Libertatea.ro, MAE a acceptat să plătească 6.500 de lire / lună, chiar dacă sediul Institutului Cultural Român din Londra – situat în inima metropolei, în Belgrave Square - are, la etajul al doilea, un apartament spațios dedicat tocmai directorului instituției. În acel apartament au locuit, începând din 2006, cei patru directori ai ICR Londra, înainte ca tânăra Catinca Maria Nistor să preia funcția. Acel apartament are o bucătărie, două băi și 4 încăperi spațioase. 

Merită subliniat și că sediul ICR Londra este concesionat către autoritățile române de Domeniul Coroanei Britanice (The Crown Estate), astfel încât nu este necesară plata vreunei chirii, ci doar acoperirea cheltuielilor de funcționare, arată publicația centrală. 

Jurnaliștii de la Libertatea subliniază că și chiria pe care Ministerul Afacerilor Externe o plătește, deși nu ar fi nevoit să o facă, este scumpă și pentru Londra, suma fiind de obicei cerută pentru apartamente centrale, de lux. 

Într-un răspuns transmis publicației menționate, MAE spune că la momentul în care Catinca Maria Nistor a cerut să i se închirieze un apartament în care să locuiască în Londra nu era disponibil vreun „spațiu de cazare adecvat” în sediul ICR Londra.

„Apartamentul asigurat doamnei Nistor este compus din trei camere, cu suprafața totală de 120 mp, în care sunt incluse și spații cu destinația de primire invitați / birou, asigurate prin norme interne acestor funcții”, se arată în răspunsul citat de Libertatea. 

Catinca Maria Nistor nu a răspuns solicitărilor publicației Libertatea pentru a comenta situația. 

Fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra, Catinca Maria Nistor este învăluită de controverse. Deși era foarte tânără și fără experiență, ea a fost pusă la conducerea Teatrului Bulandra din București, însă a fost dată afară după câteva luni, ca urmare a unui protest al actorilor. 

Și în funcția de director al Institutului Cultural Român din Londra a fost numită fără vreun concurs, la propunerea șefului ICR, Liviu Sebastian Jicman, iar în timpul audierilor n-a putut să spună ce plan are pentru mandatul său. „Eu am niște idei, dar nu vreau să vorbesc...”, a spus atunci femeia.

Colac peste pupăză, Catinca Maria Nistor lucrează și pentru Aleph News, unde are emisiunea „Femeie, înainte de toate”, deși - subliniază jurnaliștii de la Libertatea - statutul corpului diplomatic românesc interzice desfășurarea unor astfel de activități în timpul deținerii unei funcții cum este cea de la ICR Londra. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Astia nu sunt aristocrati, ci niste corupti, hoti, delapidatori, milionari de carton fara expertiza
Aristocrati ar fi de bine, daca ar deschide o companie, ar angaja cateva sute or mii de oameni, ar peoduce ceva local (precum patronul de la tramvaiele Astra Arad), sunt si aia cu avutii, dar si organizatori, manageri buni, care au creat un mediu ptr inovare, dezvoltare, productie. In schimb, astia cu pile care ajung directori si sunt concediati dupa o luna ca sunt incapabili sunt niste impostori
Postat 09 Noiembrie 2022, 02:24 de unu
Vine vremea
Va veni cât de curând vremea când oamenii se vor ridica din nou împotriva noilor aristocrați și aceștia vor păți exact ce au pățit și alții, vezi revoluțiile din Franța, Rusia.
Postat 08 Noiembrie 2022, 17:09 de and020
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON