URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2020, 15:23

445 cazuri noi de coronavirus într-o singură zi! Ministrul Sănătății: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns, vineri, la 3.183, în ultimele 24 de ore fiind raportate 445 de cazuri noi, potrivit datelor transmise de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Este un record de confirmări raportate până acum în România. Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva, iar la Țăndărei, județul Ialomița, se poate ajunge la carantinare, anunță ministrul Sănătății.

Potrivit lui Tătaru, în România există, vineri, trei focare de infecție.

"În acest moment, avem trei focare de infecţie - Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva. La Suceava intră în normal, au fost refăcute circuitele în spital, mâine începe testarea medicilor, cine va fi apt va începe munca. Se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time. La Arad suntem cu mult sub Suceava, dacă se respectă regulile medical și oamenii respectă restricțiile nu va fi nevoie să se impună carantină. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor", a anunţat Tătaru, potrivit Digi24.ro.

El a spus că ia în calcul schimbarea managerului DSP Arad.

Întrebat în legătură cu situația de la Țăndărei, județul Ialomița, unde conform prefectului Tonița Manea s-au întors foarte mulți români din străinătate și cei mai mulți ignoră măsurile de autoizolare, astfel că de vineri a trebuit să ceară sprijinul armatei, ministrul a răspuns că, în contextul creșterii numărului de cazuri, se poate ajunge la un moment dat la carantinare.

Autoritățile locale vor face ce este necesar, dacă nu reușesc, vom aplica și alte măsuri, a adăugat Tătaru.

83 la Terapie Intensivă

În ce privește cele 3.183 de persoane diagnosticate la nivel național, dintre acestea, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 83 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum au decedat 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citiți și articolul: „Câţi bolnavi avem în Bihor? Grupul de Comunicare Strategică susţine oficial că în Bihor sunt 44 de persoane cu coronavirus, sursele medicale locale spun că mai puţine

Vezi mai jos declarațiile ministrului Sănătății, Nelu Tătaru!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON