URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Februarie 2016, 11:55

41 de ţarcuri, închise cu sisteme automate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare familie care le foloseşte primeşte câte două cartele magnetice cu care deschide ţarcurile pentru containere. În incinte nu au acces decât membrii asociaţiilor care le au în administrare şi, fireşte, muncitorii firmei de salubrizare. Orădenii care văd ţarcurile închise, dar care nu au primit cartele, trebuie să se adreseze preşedintelui asociaţiei de proprietari.

Pentru ca oamenii să nu aibă grija facturilor pentru curentul electric consumat, sistemele sunt alimentate cu energie solară captată prin panourile montate deasupra ţarcurilor.

Până la data de 30 septembrie 2017, RER Ecologic Service va monta sisteme de acces controlat în 530 de incinte din oraş, investiţie ce depăşeşte 441.000 euro.

De asemenea, până la sfârşitul acestui an, operatorul de salubritate va amenaja şi zece puncte subterane pentru colectarea deşeurilor, în cvartalele de blocuri înghesuite, unde nu pot fi amplasate containere clasice deoarece ar fi încălcate normele privind distanţele minime legale faţă de spaţiile de locuit. Fiecare sistem subteran va conţine câte patru containere, în care deşeurile vor trebui depuse separat, pentru ca fracţia uscată să poată fi revalorificată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON