URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2021, 16:48

3 blocuri cu locuinţe de serviciu "la preţuri atractive", construite în Oradea, lângă Centură. Pentru primul s-a semnat contractul. Vezi cum arată! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei blocuri de locuinţe de serviciu vor fi construite în perioada următoare în Oradea, după cum anunţă Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), care gestionează parcurile industriale şi care a semnat, joi, contractul pentru proiectarea şi execuţia primului dintre cele trei imobile.

Blocuri pe malul Crișului

"ADLO SA a finalizat procedura de licitaţie deschisă privind contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Construire blocuri de locuinţe de Serviciu - ETAPA 1: BLOC C3, Municipiul Oradea – Str. Ovid Densuşianu Nr. CAD. 160462»", anunţă un comunicat transmis vineri de ADLO.

În esenţă, proiectul presupune construirea a 3 blocuri de câte 5 etaje (S+P+5E), lângă şoseaua de centură a Oradiei (strada Ovid Densuşianu), în proximitatea Crişului Repede, cu destinaţia de locuinţe de serviciu.

Fiecare bloc va avea câte 65 de apartamente.

"Terenul este amplasat la intrarea în Oradea, dinspre Şoseaua Borşului. Aceste locuinţe de serviciu vor fi închiriate companiilor interesate, la preţuri atractive", arată ADLO.

Directoarea Agenţiei, Alina Silaghi, a precizat că iniţiativa vine ca urmare a cererilor din partea angajatorilor.

"Am dat curs solicitărilor tot mai frecvente venite din partea companiilor care investesc în Oradea pentru atragerea forţei de muncă. Apartamentele sunt destinate pentru a fi închiriate companiilor la preţuri atractive, în acest fel dorind să venim în sprijinul investitorilor, dar şi al persoanelor care aleg să muncească în Oradea", a precizat Alina Silaghi, directorul ADLO, conform portalului municipalităţii, oradea.ro.

Start la primul bloc

Pentru primul bloc, licitaţia privind proiectarea şi execuţia a fost demarată la sfârşitul anului trecut şi s-a încheiat luna trecută.

"La procedura de licitaţie s-au calificat 4 companii, în baza punctajului obţinut lucrarea fiind atribuită societăţii Costa VOC Impex SRL. Contractul de lucrări s-a semnat pe data de 26 august cu termen de finalizare de maximum 1 an de la data predării amplasamentului", mai arată informarea.

Comunicatul nu precizează valoarea lucrărilor, însă, conform Convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor ADLO pentru 29 iulie - postat pe site-ul ADLO și pe a cărui ordine de zi a figurat și aprobarea semnării contractului cu Costa VOC Impex SRL - valoarea acestuia este de 9.999.999,00 LEI, fără TVA.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul adlo.ro, în parcurile industriale din Oradea îşi desfăşoară activitatea aproximativ 8500 de angajaţi, iar valoarea investiţiilor asumate de cele 104 de companii este de aproximativ 400 de milioane de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@robert
Subscriu dar am niste amendamente. Cum toti dezvoltatorii imobiliari construiesc ca sa produca bani, si primaria o poate face, nu e nimic rau in asta. Insa apartamentele le pui la chirie la pret normal, nu 'accesibil' si nu vii cu texte din astea ca sunt pt o anumita categorie(in afara locuintelor sociale). In cazul de fata ar trebui sa vedem o reducere de taxe(sau echivalentul in investitii si servicii pt oras) nicidecum o crestere a taxelor din cauza noilor constructii. Din pacate stiind cum functioneaza treaba in romania(nu neaparat la oradea ci in general) ne asteptam sa fie ceva rhat la sfarsit si sa ne dam seama ca doar si-au mai scos o oferta preferentiala la mezat. Nu stiu ce fabrici adevarate pot ajuta(ce fabrici adevarate AU nevoie de astfel de ajutor) cu schema asta in timp ce altii nu au unde sta. Jumatate din apartamentele din jurul blocului meu sunt goale, sunt spre inchiriere deci nu inteleg absolut deloc de ce si-ar face primaria blocuri-hotel decat daca vor sa faca profit pt noi oradenii.
Postat 30 August 2021, 13:25 de nihil
::::::::::::::::
O investiție mai mult decât tampita. Revoltătoare chiar. Unde e interesul oradeanului de rand în aceasta investitie?ca din banii lui se face! Adică orădenii sa plateasca pt niște locuințe care vor servi câtorva companii private.Degeaba vor fi cu chirie ca vor fi cu chirii mici deci mai baga strâmbe și pieții imobiliare.Milioane de euro blocate în ceva ce orădenilor le aduce chiar deservicii ca nu-i asa ajutând firmele să-și aducă oameni de cine știe unde lipsa forței de munca se domolește și companiile cu atat mai greu vor umbla la salarii iar orădeanul nu va putea nici spera la creșteri. Va putea spera doar sa nu fie schimbat de vreun congolez adus în parcul industrial făcut din banii lui (a oradeanului) mobilat de niște companii care primesc facilități fiscale anual tot din banii lui (a oradeanului) cazat în blocurile plătite de el (de orădeanul de rand amarat) Cine crede ca peste câțiva ani blocurile astea nu vor fi pline cu vietnamezi, chinezi etc se înșală amarnic și totul pe banii primăriei adică a oradeanului. Nu am nimic cu importul forței de munca dc e necesar de oriunde ar fi dar companiile sa o facă pe banii lor nu subvenționate de primărie care se pare lucrează împotriva cetățeanului de rand.ADLO, Birta rușine. Orădeni la următorul val de creșteri de taxe sa nu va întrebați de ce. Tocmai va pregătiți sa dați 2 milioane de euro unor companii private. (asta pe lângă milioanele care le-ați dat deja) la asta sa va gândiți și când va veni prima factura la căldură mărită într-un mod exploziv probabil fata de anii trecuți ca acei bani aruncați de primărie sunt și din subvenția care nu o mai primiți la factura.
Postat 30 August 2021, 12:41 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON