URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2012, 11:10

2012-2016

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Urnele şi-au spus cuvântul, iar politicienii trebuie să le dea ascultare. Oricât de nărăvit ar fi preşedintele Traian Băsescu să răstălmăcească totul după propriul interes, să facă din mult puţin şi din alb negru, judecând după ultimele sondaje cred că va înţelege, totuşi, că nu mai poate continua să conducă prin majorităţi deturnate şi "imorale". Că de data asta va asculta "vox populi", neîmpiedicându-i pe cei învestiţi prin vot să guverneze. Bună, proastă, voinţa poporului se cere respectată chiar şi într-o democratură bananieră ca a noastră, şi nici măcar NATO nu va putea schimba asta.

E clar că a venit rândul USL. Acum nu pentru că majoritatea celorlalţi s-a spart, ci pentru că e legitimată direct de alegători. Altul îi va fi, aşadar, şi comportamentul. Nu cred că Ponta&Co vor mai conduce ca în cele 9 luni de "interimat", la relanti, ci vor folosi deplin puterea. Sper doar că, la adăpostul unei majorităţi zdrobitoare, n-o va face la fel de abuziv precum PDL-ul şi tovarăşii săi. Trag nădejde ca liberalii şi pesediştii să nu-şi acopere reciproc tunurile. Altfel, nu vor avea zile multe, iar zestrea electorală de azi se va risipi ca fumul şi nu vor mai pupa curând puterea, oricât ar fi PDL-iştii de detestaţi.

Trag nădejde că vor adopta rapid o lege care să interzică traseismul şi să împiedice abuzurile unei Curţi Constituţionale formate din fufe, delatori şi jurişti de aprozar, ticăloşiile unor procurori unilaterali şi ineficienţi, să depolitizeze Justiţia, nu să şi-o subordoneze. În rest, să-şi vadă de urgenţele de zi cu zi: să salveze agricultura şi să dezvolte infrastructura. Altfel, să nu ne mirăm că peste 4 ani vom dori o Transilvanie autonomă ori că, înfometaţi, îi vom urî.

Despre opoziţie, sper ca PPDD să dispară cât mai curând, aşa că nici nu mă mai interesează dacă senatorii şi deputaţii lui domnu' Dan vor migra către stânga ori spre dreapta. Totul e să nu mai arunce gogomănii de 2 lei, precum cei 20.000 de euro daţi fiecărui poporean de nu se ştie unde. Sper ca PDL-ul, care a decontat o guvernare barbară, să se lepede de preşedintele pentru a cărui salvare la Referendumul din vară pur şi simplu s-a sacrificat ca partid, diluându-se într-o "alianţă" de fapt inexistentă, dar şi de "oligarhii" pe care îi vedea doar la alţii. Trag nădejde că Vasile Blaga va fi un lider real, nu un bichon la cheremul lui Băsescu, şi că parlamentarii bihoreni ai PDL nu vor da la gioale, ci vor critica excesele şi erorile USL cu bună-credinţă şi competenţă.

Sper ca USL să reziste măcar 3 ani din următorii 4, iar când vor divorţa, liberalii şi social-democraţii să n-o facă ţigăneşte, cum au făcut până acum toţi aliaţii. Sper, în sfârşit, că data viitoare, în 2016, vom merge la urne ceva mai puţin săraci, mai raţionali şi că vom avea de "ales" şi altceva decât răul cel mai mic. Sper să nu mă înşel. Şi să nu fiu înşelat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Eu nu îmi doresc acest lucru.!
-Nu îmi doresc ca Băsescu Traian să îşi modifice atitudinea şi comportamentul şi să mai ţină cont şi de \\"vox populi\\" !! Pentru ca nouă \\"SIMPATIZANŢII LUI \\" să ne dea un pretext cât de cât şi cât de mic,ca să îl putem suspenda şi demite total definitiv şi irevocabil !! Eu asta îmi doresc să ne dea prilejul acesta ....!!!
Postat 16 Decembrie 2012, 14:25 de Cotrău Alexandru Ovi
@wall
bai wall, esti pe langa, ma plictisesti, asa cum e plictisat calul de musca din spate! du-te si te chisha!
Postat 15 Decembrie 2012, 20:11 de kaboom
Sperante desarte.
Speranta avem cu totii, dar, din pacate, nu vad cine le poate implini.
Postat 15 Decembrie 2012, 08:36 de SAFE
bai, kaboou, pliscul mic !
TONOMATELOR, cum o sa scoateti camasa cu noile majorari de taxe si impozite instituite de usl-isti peste tot. inclusiv de primaria Oradea ??????????? nu-i asa ca tot Basescu e de vina ??!!!
Postat 14 Decembrie 2012, 23:36 de wall
Speranta
Adi, speri multe, dar.....nu am invatat nimic pana acum? Cati PDListi sunt in USL? Cati incompatibili? Cati penali? Cate vechituri?
Postat 14 Decembrie 2012, 12:39 de kaboom
foamea
De la victoria din 9 decembrie au trecut doar patru zile. Lupta anti-Băsescu a trecut în plan secund. A început ciolaniada.
Postat 14 Decembrie 2012, 10:19 de eldoradea
adriancriş@usele.ro
Ai rămas acelaşi propagandist de 2 bani. Alegeri vor fi mai devreme de 4 ani cu siguranţă. Pesedeii în ansamblu şi slugile lui antonescu reprezintă filonul cel mai corupt al aşa numitei clase politice. Nici cu pedeii ni mi-e ruşine, dar, la presiunea lui Băsescu au încercat să ia unele măsuri de limitare a dezmăţului bugetarilor. Să sperăm că nu vom ajunge în situaţia Greciei, că pontalăul&căcă nu vor reuşi să facă ţăndări chiar totul şi că pensiile părinţilor noştri vor ajunge la timp. FMI va veghea cacomicii celebri pe ecranele lui felix, să nu risipească banii pe care trebuie să-i returnăm &etc. Sper că a fost ultimul episod din foiletonul comandat de usl. Mă aştept ca de la anul s-o întorci exact ca la Verdun, sau Mohacs. ..... @toujeaer: Iohanis ăla e un boulean care umblă cu dizabilitatea mentală (cum se spune în noua limbă de lemn) larg expusă. E încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că nici cei care se revendică la "atoatesuperiorul" spirit de sorginte teutonogermanic, nu sunt fără cusur. Ca să ajungi să crezi că orice neamţ sau neromân e bun, trebuie să fii un complexat cu aichiu mic, cu penis mic mic şi musai să te dai cu o maşină de producţie germană luată la mâna doua ...
Postat 14 Decembrie 2012, 09:52 de pistike
@gyorgy tozser
bai toser, tu, te auzi ce prostii spui ? dar de copiii dusi din Romania prin mijlocirea sibianului johannis, ai auzit ? copiii despre care nimeni numai stie nimic ????? afaceri necurate !!!!
Postat 14 Decembrie 2012, 03:27 de mda
Unii...
Unii erau de parere ca aparat mai greu decat aerul nu poate zbura,altii ziceau ca muzica "The Beatles" nu va gasi urechi interesate...Dupa vointa unora astazi Justitia ar trebui sa-nsemne Norica Nicolai,in Guvernul Klaus Iohannis...
Postat 12 Decembrie 2012, 20:46 de gyorgy tozser
fi serios A.Criş
Taxe si impozite mai mari cu 16% – scadea sau nu USL sub 50% daca anunta aceasta masura inainte de 9 decembrie?USL se pregateste sa faca un nou guvern, de data asta al baronilor pesedisti si penelisti; un guvern de politruci care nu au nici o viziune si nici un plan economic pentru Romania. Singurul ministru apolitic – care a fost si singurul care a incercat sa miste ceva in economie – va parasi Guvernul USL si nu va mai exista nimeni din interior sa puna frana la stratagemele baronilor locali ce se pregatesc de instalare la guvern. Rezultatul este ca Romania risca sa intre intr-o noua criza economica, in timp ce Europa va incepe, cu greu sa iasa pe plus.Ce a dat USL cu o mana, a luat inzecit cu alta: prin inflatie pana acum si prin cresterea taxelor din 2013. In mod real, romanii vor fi mai saraci in primavara lui 2013, decat in primavara lui 2012.
Postat 12 Decembrie 2012, 19:33 de eldoradea
@Ionut
Ionut draga, esti prost de dai in gropi, spuneam ca doar 5 mil. din 18,2 mil. au votat USL.ul si ca USL-ul a castigat alegerile. Iti spun eu de ce am sustinut masurile luate de Boc si Basescu (nu PDL in intregime),adica au taiat salariile angajatilor la stat: pentru ca 90% din ei sunt corupti pana in maduva oaselor(fura mil.de eu.nu se multumesc cu cateva sude de mii),nepregatiti,pilosi,aroganti,nesimtiti,rude,amante....niste paraziti care trebuiau dati afara si nu sa li se taie din salarii sau din pensiile nesimtite.PDL-ul apartine trecutului, acum vorbim despre ceea ce face USL-ul.
Postat 12 Decembrie 2012, 18:11 de "vox popoli"
cica is socialisti
Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public. va iubeste ponta,asta chiar a ciuruit,nu degeaba i se spune plagiatorul sau minte si cand doarme! minte cu nerusinare,va mintit pe toti.
Postat 12 Decembrie 2012, 15:48 de eldoradea
credulilor
Guvernul a decis: Taxele şi impozitele locale cresc de anul viitor!!! Credeaţi că aţi scăpat?
Postat 12 Decembrie 2012, 15:36 de eldoradea
haideti la pupat moaste si sarmale
Parlamentul are pentru prima data in componenta sa cateva zeci de infractori dovediti(condamnati, cercetati, incompatibili, corupti)! Pe langa acestia regasim copiii si sotiile noii nomenklaturi, apoi vin secretarele si soferii apartcikului de partid, alaturi de oieri, lautari si actori de mana a treia. Ca sa astepti ceva bun de la adunatura asta, trebuie sa fii in cel mai bun caz "cu capul in nori", ca sa nu spunem pe sleau: un imbecil! Electoratul alcatuit din pensionari anticipat din armata si militie, din asistati social, din angajati cu pile la institutiile bugetare, din nevrozati si bolnavi psihici, din spectatorii Antenei 3, le-au oferit lui Iliescu si Voiculescu cea mai placuta revansa pentru spaima traita la Revolutia din 1989! Cea mai buna reprezentare nationala pe care o putem avea este cu un premier hot si un presedinte lenes si somnoros!
Postat 12 Decembrie 2012, 15:20 de hot si somnoros
Tapa
eldoradea, se poate sa fi luat teapa, daca ne asteptam la cresteri salariale, dar spre diferenta de Basescu & Co astia nu au taiat inca salariile si pensiile, ba mai mult au dat ianapoi si ceea ce a taiat basescu cu compania. Marcel, vox populi si nu prea? sa fim seriosi. De ce oare am impresia ca toti astia de ati susutinut PDL-ul din motive care tind sa imi scape sunteti in fibrilatie avand in vedere rezultatul alegerilor. Daca este sa mergem pe principiul tau de mai mult de 4 milioane nu au votat USL-ul, atunci cati au votat PDL-ul?
Postat 12 Decembrie 2012, 13:45 de Ionut
fani usl ati luat teapa
SALARIILE bugetarilor NU se vor mări în 2013 Salariile bugetarilor se vor menţine anul viitor la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2012, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al MInisterului Finanţelor Publice.Stirile au venit dupa alegeri,au votat orbeste cu speranta la un trai mai bun,degeaba avertiza presedintele tarii ca nu sunt bani de mariri salariale si pensii in sectorul bugetar,e mai usor de crezut o minciuna decat un adevar,usl a mintit poporul si propriul electorat.
Postat 12 Decembrie 2012, 13:32 de eldoradea
"vox popoli" si nu prea
Sa nu uitam ca din cei 18,2 mil cetateni cu drept de vot au votat cam 42 % adica vreo 8 mil, din care cam 60 % au votat cu USL, adica vreo 5 milioane. In mod sigur USL a castigat alegerile, dar 5 mil. nu inseamna in mod sigur "vox popoli" si ca la un eventual referendum pt.suspendarea presedintelui ar tebui sa voteze "da" cel putin 9,1 mil.alegatori ceea ce este putin probabil. Viitorul premier trebuie sa fie unul din USL dar nu Ponta, un jurist incepator,un copy-paste si unul care a demonstrat clar ca NU POATE.
Postat 12 Decembrie 2012, 12:58 de Marcel
m
clar că a venit rândul USL. Acum nu pentru că majoritatea celorlalţi s-a spart, ci pentru că e legitimată direct de alegători. Altul îi va fi, aşadar, şi comportamentul. Nu cred că Ponta&Co vor mai conduce ca în cele 9 luni de "interimat", la relanti, ci vor folosi deplin puterea. Sper doar că, la adăpostul unei majorităţi zdrobitoare, n-o va face la fel de abuziv precum PDL-ul şi tovarăşii săi. Trag nădejde ca liberalii şi pesediştii să nu-şi acopere reciproc tunurile. Altfel, nu vor avea zile multe, iar zestrea electorală de azi se va risipi ca fumul şi nu vor mai pupa curând puterea, oricât ar fi PDL-iştii de detestaţi.
Postat 12 Decembrie 2012, 12:22 de marcell
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON