URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Martie 2016, 18:25

20 de clasări pe podium pentru tinerii judoka orădeni la Cupa Miado’s de la Sibiu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii sportivi orădeni au reuşit să ocupe 20 de locuri pe podium la întrecerile primei ediţii a concursului national de judo pentru copii, dotat cu "Cupa Miado’s", competiţie care s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 4-5 martie şi la care au participat aproape 300 de sportivi proveniţi de la 21 de cluburi din întreaga ţară.

Printre participanţi s-au numărat şi 23 de tineri judoka legitimati la LPS CSS Liberty Oradea, sportivi pregătiţi de profesorii  Olimpia  Ianc,  Alexandru  Goncearenco,  Alina  Borza  şi  Loredana  Lascău.

În urma unor evoluţii promiţătoare, tinerii judoka orădeni s-au întors cu tolba plină de medalii.

"Chiar dacă au cucerit medalii, locuri fruntaşe sau au pierdut, cu toţii merită felicitări, concluzia finală fiind că  viitorul  judoului  orădean e pe mâini bune", a precizat antrenorul orădean Emil Morar.


Iată rezultatele obţinute de tinerii judoka orădeni:

Locul  I:  Bianca Popa (32 kg, copii născuţi în 2006), Irina  Pop  (36 kg, copii 2007) şi Horea  Seica (27 kg, copii 2008);

Locul II: Rebecca Kiss  (32 kg, copii 2006), Patrick Petruş (46 kg, copii 2006), Cristina Andor (23 kg, copii 2008), Michele Antonucci (30 kg, copii 2008), Raul Gurău (22 kg, copii 2008), Andrei  Sfârlea (19 kg, copii 2009)  şi  Ciprian  Buşanu (22 kg, copii 2009); 

Locul III: Bogdan Perţe (27 kg, copii 2006), Antoniu Raţ şi Alexandru Mihuţ  (ambii la 55 kg, copii 2006), David  Nagy şi  Bence Turos (ambii  la 30 kg, copii 2007), Denis  Bălaciu (42 kg, copii 2007), Aris Grama (24 kg, copii 2008), Raul  Curta şi  Sergiu Plaştin  (ambii la 27 kg, copii 2008) şi Ianis Suciu (24 kg, copii 2009).

Pe lângă aceştia, au mai avut evoluţii bune, dar nu au reuşit să urce pe podium: Darius  Sonea şi Rareş  Albuţ (34 kg)  şi  David Moş (27 kg).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON