URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
01 Iunie 2014, 00:20

"Putin, biografia interzisă", lansată în România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cartea "Putin, biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, care a fost interzisă în Rusia, dar prezentă în librării din toată lumea, a fost lansată sâmbătă, la Bookfest. Prefaţa acesteia a fost scrisă de Emil Hurezeanu.

""Putin, biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, este cartea care poate răspunde la multe dintre întrebările provocate de actualul context internaţional", arată Digi24.ro, amintind cât de puţine se ştie despre Vladimir Putin, omul care influenţează întreaga planetă.

În plus, conflictul din Ucraina a ridicat şi multe întrebări despre liderul de la Kremlin, astfel că "în tot acest context politic complicat, o carte lansată astăzi la Bookfest poate răspunde la o parte dintre întrebări - "Putin, biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, cu o prefaţă de Emil Hurezeanu", arată Digi24.ro.

"Cartea se citeşte pe nerăsuflate, pentru că este foarte interesantă. Omul este cultivat, are şi informaţie de detaliu, de dosare, dar are şi interpretări mari care ţin de caracterologie, prihanaliză, psihologie abisală şi lucrurile astea sunt foarte interesante şi e bine că apare acum. Tot ce se întâmplă în ultimul timp l-au încărcat, din nou, pe Putin cu o aură de provocator misterios", a spus Emil Hurezeanu.

Cartea a fost interzisă în Rusia, dar este acum disponibilă în librăriile româneşti. "Autorul, un apropiat al lui Vladmir Putin, şterge miturile, prejudecăţile şi ne oferă o imagine a liderului rus care este total diferită faţă ceea ce prezintă mass-media internaţionale. Având acces pe culoarele Kremlinului, Stanilav Belkovski îl prezintă pe Vladimir Putin drept o persoană singuratică şi un spion ratat", arată Digi24.ro.

"Este o mostră tipică de abordare psihanalitică. Sovieticii, timp de 50 de ani, nu au avut acces la freudism. Dacă l-aş întâlni acum pe Belkovski, i-aş spune: este perfecta cartea", a declarat Mircea Druc, fost prim-ministru al Republicii Moldova.

Criza din Ucraina, provocată de anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, a sporit interesul pentru un asftel se subiect.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON