URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Octombrie 2012, 10:51

"Greii" USL şi ARD au fugit de competiţie la alegeri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Marile bătălii electorale anunţate pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie s-au transformat într-un antrenament la perete, scrie gandul.info. Asta deoarece nici liderii USL, nici cei ai ARD nu s-au arătat dispuşi să se arunce într-o luptă serioasă, "aranjându-şi" colegiile astfel încât să nu aibă emoţii.

Semnalul de forţă dat de USL la alegerile locale i-a făcut pe pedelişti să-şi reevalueze candidaturile, majoritatea greilor partidului căruia i s-au alăturat Forţa Civică, Noua Republică şi PNŢCD, sub umbrela Alianţei România Dreaptă (ARD), rezervându-şi colegii considerate sigure în ţară şi evitând confruntările cu miză. Astfel, liderii ARD au fugit de Bucureştiul pierdut la scor în iunie.

Ajuns senator de Bucureşti în 2008, Vasile Blaga şi-a securizat pentru alegerile din acest an candidatura în colegiul 3 pentru Senat din Timiş, contracandidatul USL nefiind un politician din prima linie a PSD.

În colegiul de senator părăsit de Vasile Blaga în Bucureşti şi-a anunţat candidatura Crin Antonescu, care deocamdată nu are niciun fel de emoţie, pedeliştii neavând până în acest moment un candidat care să-i facă faţă liderului PNL. Acesta din urmă a explicat că a dorit să candideze într-un colegiu mare din Sectorul 3, deşi avea şi varianta unei candidaturi în Sectorul 6.

Un alt copreşedinte al ARD, liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, nu şi-a asumat o candidatură în Bucureşti, în discuţie la începutul negocierilor. După ce a trecut prin varianta Iaşi, fostul premier a ales în cele din urmă un colegiu din judeţul Arad, singurul în care PDL şi-a păstrat supremaţia la alegerile locale prin tandemul Gheorghe Falcă, primar -Nicolae Ioţcu şef la CJ.

Ajunsă în parlament după o candidatură în colegiul 25 din Bucureşti, Elena Udrea a ales în cele din urmă să se refugieze la Neamţ, unde beneficiază de puternica susţinere a lui Gheoghe Ştefan "Pinalti".

Pentru colegiul 25 câştigat de Elena Udrea în 2008, PNL a lansat candidatura-surpriză a preşedintelui PNG - Gigi Becali. PNL şi Becali susţin că acesta nu are probleme în a câştiga colegiul, deşi acesta a trezit deja antipatia colegilor de partid. Contracandidatul său de la ARD este fostul şef al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Nici liderii USL nu au foarte mari emoţii înaintea alegerilor parlamentare.

Victor Ponta mizează pe forţa primarilor din judeţul Gorj, dar şi pe faptul că a câştigat colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor şi în 2008. Dan Diaconescu şi-a anunţat intenţia de a-l contracandida pe Ponta, dar o decizie finală în acest sens nu a fost luată. Din partea PDL, pentru confruntarea cu Ponta a fost pregătit Nicolae Daviţoiu, liderul democrat-liberalilor din Târgu Jiu.

După negocieri dure în interiorul USL şi al PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a impus drept candidat în colegiul 2 pentru Senat din Bucureşti. Iniţial, în acest colegiu fusese repartizat conservatorul Dumitru Pelican. În 2008, Tăriceanu a candidat pentru un colegiu de deputat în judeţul Ilfov. El se va întâlni cu Augustin Ofiţeru, propus de ARD, via Noua Republică.

Citeşte mai multe pe gandul.info

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Spune Nu Votului, voteaza MONARHIA, amin!
mai mergem la vot cand isi vor vedea ceafa :)))) nu mai votez 2012 mi a demonstrat ca numai cei ce nu au ce face merg la vot sa fie bataia de joc a unui presedinte nedorit.Spune Nu Votului, voteaza MONARHIA, amin!Nu mai ajutati hotii sa fure si sa va faca sclavi .
Postat 24 Octombrie 2012, 09:22 de Spune Nu Votului, vo
greii !! la crime sunt foarte grei :))
greii este sinonim cu criminali celor nevinovati :))) ajutati sa ucida in continuare, fiti partasi al crimele lor:))) ajutati !
Postat 23 Octombrie 2012, 11:35 de crima
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON