URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 26 MAI 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În Bihor, sportul are viață grea, pentru că Ilie Bolojan se ferește de acest domeniu, pe motiv că e nu doar o sursă de cheltuieli, ci și una de matrapazlâcuri. Câtă vreme şef la CSM a fost actualul primar Florin Birta, se mai păstra un echilibru între sporturi. Odată cu venirea lui Şerban Sere, baschetul şi-a tras partea leului, iar celelalte discipline au fost trecute practic pe linie moartă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Când la o graniţă ai război, iar la o alta un vecin care găseşte justificări agresorului, când cetăţenii sunt speriaţi de perspectiva că ar putea avea de ales între a se hrăni şi a se încălzi, revoltaţi de incompetenţa şi nesimţirea politicienilor, când orice zvon cu potenţial conflictual le stârneşte spaime, a zgândări coarda naţionalistă şi a plăsmui conspiraţii ale unei etnii majoritare împotriva uneia minoritare, toate astea înseamnă a te juca cu focul. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Doar unul din trei candidaţi promovează din prima proba practică a examenului pentru permisul de conducere în Bihor. Care ar fi motivele?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva săptămâni, scriam că Poliția aplică retroactiv prevederile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 prin care s-a schimbat substanțial regimul reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Infecţia cu HPV (Papilloma-virusurile umane) este cea mai comună boală virală cu transmitere sexuală, atingând proporţii epidemice (apar 500.000 de cazuri noi annual, existând circa 300.000 de decese) şi fiind recunoscută ca o importantă problemă de sănătate publică, fiind un factor decisiv în patogeneza cancerului de col uterin.
04 Iulie 2012, 08:24

"Ciolaniadă" în trei: Ca să facă loc propriei clientele, liderii USL se pregătesc să-i "zboare" din funcţii pe directorii PDL şi UDMR

"Ciolaniadă" în trei: Ca să facă loc propriei clientele, liderii USL se pregătesc să-i "zboare" din funcţii pe directorii PDL şi UDMR "ÎMPĂRŢITORII". De şefii USL Bihor, Ioan Mang (PSD), Cornel Popa (PNL) şi Traian Bodea (PC), depinde soarta a peste 100 de directori de la 40 de servicii publice deconcentrate din judeţ şi, implicit, activitatea acestor instituţii aflate în slujba cetăţenilor. E de văzut în ce măsură vor prima competenţa şi profesionalismul, sau numai dorinţa arzătoare de a elimina urmele regimului "de tristă amintire" portocalie...
"Ciolaniadă" în trei: Ca să facă loc propriei clientele, liderii USL se pregătesc să-i "zboare" din funcţii pe directorii PDL şi UDMR TRASEIŞTII. Ditamai secretarul general al PDL Bihor, Traian Abrudan (dreapta), a făcut non-combat în campania pentru alegerile locale, doar ca să-şi păstreze şefia APIA. Numai că, deşi trecut la PNL, s-a păcălit amarnic: cum APIA a fost adjudecată de PSD, a trădat degeaba. Rămâne de văzut dacă directorul DADR, Nicolae Hodişan (stânga) a fost mai inspirat cu fuga la PC...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De două decenii, schimbarea fiecărui Guvern se reproduce invariabil şi în judeţe, unde clientela locală din partidele ajunse în opoziţie face loc celei cocoţate în fruntea bucatelor.

Înlocuirea Guvernului PDL-UNPR-UDMR cu cel al PSD-PNL-PC nu face nici ea excepţie. BIHOREANUL a aflat că liderii USL şi-au împărţit deja instituţiile guvernamentale din judeţ, chit că la toamnă, după alegerile parlamentare, sarabanda schimbărilor ar putea fi reluată sub un nou Guvern...

Depolitizare cu "ai noştri"

Încă de la preluarea puterii, co-preşedinţii USL promiteau ca prim obiectiv depolitizarea instituţiilor publice, unde în ultimii trei ani nici măcar o femeie de serviciu n-a mai avut loc fără "avizul" PDL sau, în Transilvania, al UDMR. Vorbe goale! "Depolitizarea" va fi făcută în majoritatea cazurilor tot cu membri de partid, iar excepţiile, adică păstrarea actualilor şefi, vor fi extrem de rare. Ca dovadă, liderii locali ai USL s-au şi întâlnit după alegerile locale pentru a-şi "repartiza" cele aproape 40 de servicii deconcentrate din judeţ, fiecare cu şefi plini şi adjuncţi. În total, peste 100 de funcţii.

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, împărţeala a fost făcută rapid şi fără certuri. În premieră, la târguială nu a participat niciun reprezentant UDMR, pe simplul motiv că formaţiunea maghiară a rămas cu PDL la guvernare până în ultima zi. "Din partea noastră au negociat Cornel Popa (n.r. - preşedintele PNL Bihor) şi Dumitru Voloşeniuc (n.r. - fostul vicepreşedinte al CJ), iar de la PSD au fost Ioan Mang (n.r. - liderul judeţean) şi prefectul Claudiu Pop (n.r. - fost preşedinte al organizaţiei municipale)", a dezvăluit o sursă liberală.

Tabla împărţirii

Până şi regulile de împărţire au fost stabilite rapid, cea mai importantă fiind a balanţei. Astfel, unde un partid va deţine şefia unei instituţii de "execuţie" într-un domeniu, celălalt va avea conducerea instituţiei de control. De pildă, dacă PSD şi-a adjudecat Direcţia Finanţelor Publice, PNL va ţine echilibrul prin Garda Financiară. De asemenea, dacă într-o instituţie directorul general va fi al unui partid, celuilalt îi revin adjuncţii.

Un singur detaliu a rămas nedefinitivat: nominalizarea tuturor viitorilor şefi. Dar e o formalitate, cel puţin la PSD, pentru că Mang şi Pop au decis deja cei mai mulţi "câştigători". La PNL, situaţia e puţin diferită: o parte a liberalilor ar vrea ca unii PDL-işti să fie menţinuţi pe funcţii (cei care "nu au făcut abuzuri"), în timp ce o alta vrea înlocuirea tuturor. "Pe vremea lui Tăriceanu am făcut greşeala să lăsăm în funcţii PDL-işti, şi apoi PDL ne-a călcat în picioare", zice un lider PNL, amintind cazurile Călin Mocan (APM) ori Doru Drăghici (AJOFM). Adepţii schimbării totale mai au un argument: "Avem colegi mai competenţi decât PDL-iştii, doar n-o să guvernăm cu ăştia. Ne-am face de râs...".

O decizie definitivă privind numele viitorilor directori şi adjuncţi va fi luată, aşadar, săptămâna aceasta, în Birourile Judeţene ale PSD şi PNL. Până atunci, BIHOREANUL vă prezintă împărţeala pe partide, numele celor care au deja funcţiile în buzunare, dar şi ale PDL-iştilor care, pentru a rămâne şefi, au sărit în barca USL.

"Sănătatea" şi "munca" partidelor

05 Daniela Rahota.jpgCel mai uşor au fost împărţite Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Asigurărilor de Sănătate de PNL. DSP a fost adjudecată de PSD, care o va pune director general pe Daniela Rahotă (foto), iar adjunctă va fi, cel mai probabil, Corina Fonoage (PNL). "În oglindă", la CJAS postul de director general a fost obţinut de PNL, care o va reinstala probabil pe Simona Ardelean, mazilită în 2009, în locul UDMR-istului Varga Gheorghe.

Casa Judeţeană de Pensii, AJOFM şi Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au revenit PSD. Motivele sunt simple: la Pensii social-democratul Leontin Ţîrle e director din 2009, iar partidul vrea să-l păstreze fiindcă n-a fugit la PDL. Pentru AJOFM a contat "familia": deşi actualul şef, Doru Drăghici, fost lider PNL în anii '90, a trecut la PDL în 2008 ca să rămână şef, pentru menţinerea lui a intervenit soţia, deputata Sonia Drăghici. În fine, la AJPIS, pedelista Simona Vesa va fi înlocuită, probabil, cu fostul consilier judeţean Felix Cozma.

Sectorul agricol

În ce priveşte instituţiile "agricole", PSD a luat caimacul. La DSVSA, pedelistul Sorin Hodişan va fi înlocuit 100% cu Remus Moţoc, un apropiat al prefectului Claudiu Pop, iar la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Florian Vesa va rămâne şi el fără funcţie. La Direcţia Silvică, Liviu Laza Matiuţă (tot PDL) a lăsat deja locul PSD-istului Adrian Florescu. În contrapondere, şefia Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare, deţinută de Vasile Iova, va reveni unui liberal, cel mai probabil lui Ionel Popa, mazilit în 2009 de la Direcţia Silvică.

Bătaie mare s-a dat pe Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, care împarte subvenţiile de la UE şi Guvern. Postul a revenit PSD, deşi actualul director, Traian Abrudan, a trecut la liberali în plină campanie pentru locale tocmai pentru a-şi păstra funcţia. Va rămâne cu buzele umflate, fiindcă Mang a promis-o veteranului Florian Pavel, fost şef al Direcţiei Agricole. La APIA sunt salarii "nesimţite", iar cum Pavel are puţin până la pensionare, postul i-ar asigura o pensie babană.

Direcţia Agricolă e tot un caz special. Aici, şefia a revenit tot PSD, care are doi pretendenţi. Numai că actualul director, Nicolae Hodişan, după ce a trecut de la PNL la PSD, iar apoi la PDL, s-a dus săptămâna trecută la PC, cu acelaşi gând: să-şi salveze fotoliul. Iar socotelile PSD şi PNL (care a mai luat Oficiul pentru Reproducţie în Zootehnie şi cel pentru Calitatea Seminţelor) ar putea fi date peste cap de PC, al cărui lider a trecut la "şantaj". Nemulţumit că n-a fost chemat la negocieri de Mang şi Popa, Traian Bodea a ameninţat că poate bloca numirile la instituţiile din sectorul agricol, cu atuul că ministru e preşedintele partidului, Daniel Constantin.

De altfel, Bodea a şi confirmat indirect informaţiile BIHOREANULUI. "Conform înţelegerii de la Bucureşti, noi ar trebui să primim 10% din funcţii. Vă pot spune că domnul Hodişan s-a cerut la noi ca să rămână şef la Direcţia Agricolă, dar avem şi propuneri proprii. Şi pentru APIA avem propuneri, chiar şi eu pot ocupa funcţia", spune şeful PC, căruia liderii PNL şi PSD vor trebui să-i satisfacă pretenţiile măcar în parte.

Şah reciproc

Cei doi granzi ai USL şi-au împărţit egal instituţiile din sectorul financiar. PSD are Direcţia Finanţelor Publice, unde vrea să-l păstreze pe directorul Ioan Mihaiu, promovat în 2009. În schimb, liberalii au revendicat Garda Financiară şi Direcţia Regională Vamală, cu scopul de a avea instituţiile de control, dar şi pentru a-i înlătura pe Călin Gal şi Călin Vesa, ambii percepuţi ca fideli PDL-ului.

Regula echilibrului a fost aplicată şi la Mediu. În fruntea Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pesediştii au numit-o deja pe Manuela Moldovan, iar la Garda de Mediu, de unde PDL-istul Călin Mocan a demisionat de nevoie, liberalii l-au pus pe Gheorghe Raţiu, care deţinuse funcţia până în 2008.

Paritatea a fost aplicată şi în împărţirea celor mai importante inspectorate. La Inspectoratul Şcolar, în locul lui Dorel Luca a fost numit liberalul Daniel Negrean, iar la Inspectoratul Teritorial de Muncă, funcţia de director general ocupată de Nicolae Hoduţ va reveni PSD, cel mai probabil, prin Ioan Rădulescu, în timp ce adjunctă va rămâne Nadia Racz (PNL).

"Generoşi"

Dacă PSD are partea leului în domeniul agricol, iar în rest mai deţine câteva instituţii de mai mică importanţă (Direcţia de Statistică, Direcţia de Poştă şi Secţia Judeţeană a CNADNR), liberalii se pot lăuda nu doar cu "mărunţişuri" - ca Direcţia pentru Metrologie Legală, Biroul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Direcţia de Cultură (unde PDL-istul Lucian Silaghi ar putea fi lăsat în pace), OPC (şi aici neafiliatul Traian Bejan având şanse să rămână şef), Direcţia pentru Tineret şi Sport, plus Clubul Sportiv Crişul (la ultimele două pedeliştii Sorin Buhaş şi Ionel Bungău putând fi menţinuţi pe posturi) - dar şi alte câteva posturi grase.

05 Dumitru Voloseniuc.jpgUnul dintre acestea este la Inspectoratul de Stat în Construcţii (şefia va reveni aproape cert lui Lucian Chindlea), iar altele la Societatea de Îmbunătăţiri Funciare şi la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (unde PDL-iştii Dorin Corcheş şi Marcel Dragoş au zilele numărate). Cele mai spectaculoase schimbări vor fi făcute, însă, la Administraţia Bazinală de Ape Crişuri sau la sucursala Hidroelectrica, pentru ca unul din posturi să fie dat fostului vicepreşedinte al CJ Dumitru Voloşeniuc (foto), rămas "pe lângă". Deşi acesta îşi doreşte şefia ABA, s-ar putea ca aici să rămână totuşi UDMR-istul Pasztor Sandor, astfel ca liberalul să ia postul de la Hidroelectrica, de unde ar putea fi înlăturat fostul primar PDL Mihai Groza.

În discuţii

Până în prezent, au rămas neîmpărţite funcţiile de la RAR, Electrica, Loterie, ISCIR, Direcţia Arhivelor Naţionale, pentru care s-ar putea lua o decizie săptămâna aceasta, când va avea loc şi nominalizarea viitorilor şefi şi adjuncţi.

În rest, înlocuirea efectivă a PDL-iştilor cu directori USL ar putea avea loc, potrivit spuselor lui Cornel Popa şi Ioan Mang, chiar din această lună, astfel încât schimbările să fie finalizate înaintea alegerilor parlamentare. Cum anume, nu e greu de ghicit: ca totdeauna, prin "concursuri" cu câştigători dinainte cunoscuţi. Că doar nu stă nici actuala putere să reinventeze roata...


COSTUL POLITIZĂRII
Suveică scumpă, pe banii noştri

Poarta celor mai flagrante abuzuri în înlocuirea pe criterii politice a şefilor şi adjuncţilor din instituţiile publice a fost deschisă în 2009 şi 2010, prin două Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului Boc care, practic, au transformat funcţiile publice în funcţii politice.

Pentru că una din cele două OUG a şi fost respinsă de Curtea Constituţională, însă după ce a produs efecte, numeroşi funcţionari (afiliaţi politic sau nu) schimbaţi în ultimii trei ani de la conducerea unor instituţii au dat ministerele în judecată, obţinând sentinţe favorabile definitive şi executorii. Chiar săptămâna trecută, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că statul trebuie să achite despăgubiri materiale de peste 14 milioane lei, plus daune morale încă necalculate, în 860 de litigii deschise de cei concediaţi abuziv sub fosta guvernare. În Bihor, cele mai cunoscute cazuri sunt al fostului şef ITM, Liviu Lupea, al adjunctei Nadia Racz, precum şi al lui Marius Chipurici, schimbat de la Direcţia Judeţeană de Tineret. Ministerele Muncii şi, respectiv, Educaţiei au fost obligate să le achite celor trei, în total, daune materiale şi morale de peste 300.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
INFO
pentru numiri pe posturi la deconcentrate , varianta U.S.L.= 40000-50000 de EURO,in functie de post ,5000-10000 a fost pe vremea P.D.L.
Postat 26 Septembrie 2012, 14:10 de PENELIST
Nu v-a placut
De Misu Bar nu v-a placut !!!!!!!!!!!! Stati cu Mang !!!!!!!!!!
Postat 15 Iulie 2012, 22:39 de ADINA
replica la articolul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL
Cine vorbeste senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL?:))=)) Asteptam demisia senatorului PSD Ioan Mang din Senatul Romaniei nu poti fi cu doua functii publice platite din banii publicisi vicepresedinte al CJBihor si senator numai ca sa-si hranesca orgoliu prost si mindria proasta care o are senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL. Sa nici nu vorbeasca in numele USL si nici in numele PSD Bihor pentru ca ne-a facut de rusine cu lucrarile lui plagiate,mai bine ar fi tacut si nu ar fi afirmat nimic si nimeni sa nu stie de existenta sa de plagiator ca de rusine ne-a facut!:))=))Ce munca de lamurire dela om la om ?pentru cine ?Si ultimul membru de partid din PSD Bihor va detesta si va marginalizeaza senatorule PSD Ioan Mang PLAGIATORULnu va recunoaste ca si lider cine sa va asculte lamuririle plagiatoareUSL? :))=))Asa ca decit Prostalaul Ponta si un Poponarul Crin la conducere mai bine un marinar betiv si courvar din popor !:))=))S-a schimbat conducerea politica in ROMANIA s-au schimbat vechii hoti cu hoti mai noi care sa ne fure pe mai departe poporul roman si tara noastra ROMANIA ,asa ca nimic nu este schimbat pentru poporul roman si ROMANIAAcesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Iulie 2012, 14:50 de Romanul Simplu
RELOADED
Revenim la rotaţia cadrelor din epocă? Conducătorii politici ai judeţului impart bonusurile pt. cei care au fost fideli membri de partid pe seama bugetului şi a celor care lucrează in instituţiile de stat. Oare au dispărut competenţii din ţara asta? NU, ei sunt anihilaţi de căpuşele politice din toate instituţiile, sunt puşi să execute ordinele incompetenţilor şefi, vechi sau noi, sunt folosiţi pt. satisfacerea aranjamentelor şefilor. Doar se ştie cum işi fac servicii reciproce şefii deconcentratelor, de multe ori trecând peste lege, doar pentru a-i sluji pe cei care i-au pus in scaune. Dl. Popa şi dl. Mang nu sunt in stare să găsescă şi competenţi printre miile de bihoreni? De fapt nici nu doresc, merg şi ei pe vechea reţetă: numai omul de partid contează, indiferent cât este de incompetent sau nepotrivit intr-un anumit domeniu. Apropo, domnule Criş, ce interese aveţi să induceţi păstrarea silvicultorului Silaghi la Directia de cultură? Care a fost pus acolo nu pentru marea lui pri epere in vreun domeniu, ci in urma trocului politic intre UDMR şi PDL. Că era om de partid şi avea nevoie şi el de un ciolănel, pe care l-a primit de la Seremi şi Kiss.
Postat 12 Iulie 2012, 12:06 de PCR
ciolaniada
acuma e campania la pupat in khurr...pt.toti sefii din toate institutiile..vorba aia ..la vremuri noi ..tot..NOI...culoarea politica nu mai conteaza
Postat 10 Iulie 2012, 17:11 de oradea
TRISTA REALITATE pentru \
DOMNULE care te intitulezi \"ORADEA\", iti dam voia sa ne pupi fix in KKHUR, in ce ordine doresti, dar sa ne pupi pe toti, Cu deplina sinceritate si dedicatie: Draghici, Daescu, Bodog, Abrudan, Hodisan, Rahota, Radulescu, Volonesiuc, Nadia Racz, Pasztor, Cseke etc. cad mereu in picioare. Sunt ei singurii vinovati? Nu, fara politicieni ca Bar, Popa Cornel, Mang, Filip, Seremi, Kiss,
Postat 05 Iulie 2012, 13:58 de Draghici, Daescu,etc
intrebati
Intrebati- l pe Chindlea cat a gubat la pd ca sa ramana la inspectia in constructii acum 4 ani ...acum vedem ca tot el apare...adica nu e bine sa se stie ce k ,,,,ascunde,,,,,,
Postat 05 Iulie 2012, 13:23 de dodel
Până în prezent, au rămas neîmpărţite funcţiile de la RAR, Electrica, Loterie, ISCIR, Direcţia Arhiv
Care este suma pe care trebuie sa o plateasca un viitor director care urmeaza sa fie numit: Se aude ca sponsorizarea este intre 5000-10000 de euro. De ce nu se organizeaza concurs pentru ocuparea posturilor, facem aceeasi mizerie ca si pdl .
Postat 05 Iulie 2012, 09:45 de omul
toti sunt politicieni?
dar oameni fara apartenenta politica nu exista in romania? ce dracu, numai daca esti lingau la un partid sau altu poti ocupa o functie importanta?
Postat 05 Iulie 2012, 02:51 de lucian
Politica
toate masinatiunile ar fi mai simplu de combatut si contracarat daca nu ar exista udemeristii. indivizi capabili de orice compromis. capabili de orice magarie. vezi cum au incercat sa-l discrediteze si pe fostul lor aliat, bolojan, pt a inhata ei ciolanul !
Postat 04 Iulie 2012, 23:59 de Esichier
Trista realitate!
Politica romaneasca a demonstrat ca un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut. In politica nu exista decat interese, cine crede altceva este ori naiv, ori prost. Iata de ce Draghici, Daescu, Bodog, Abrudan, Hodisan, Rahota, Radulescu, Volonesiuc, Nadia Racz, Pasztor, Cseke etc. cad mereu in picioare. Sunt ei singurii vinovati? Nu, fara politicieni ca Bar, Popa Cornel, Mang, Filip, Seremi, Kiss, mediocritatile oportuniste ale politicii nu ar ramane mereu in functii.
Postat 04 Iulie 2012, 20:34 de Oradean
GARDĂ LA REGINĂ
Aţi amintit de directorul executiv de la AJOFM, traseistul politic, actualmente membru PDL, DORU DRĂGHICI şi de faptul că soţia SONIA DRĂGHICI parlamentar (deputat) l-a ţinut în funcţie. Perfect adevărat dar aţi omis să precizaţi faptul că "onorabilă" deputată este membru PSD. Acum să vedem cum se rezolvă problema, mai ales dacă introducem în ecuaţie şi pe directorul executiv adjunct al AJOFM, doamna DACIANA NICA membru PSD care de foarte mulţi ani face joc de glezne susţinută de soţul care activează la curtea de conturi. Mirific acest joc de şah un adevărat canibalism politic pentru care noi suntem doar nişte "legume". P.S. Declaraţiile de avere şi de interese nu se mai "poartă" anul acesta?????
Postat 04 Iulie 2012, 19:16 de Alexandru
Mintea de pe urma.
De la vorbe la fapte intotdeauna drumul s-a dovedit a fi lung si intortocheat. Nu cred ca Popa Cornel si Mang vor avea curajul de a mentine directori pedelisti in actualele functii si, cu atat mai putin, sa negocieze dubios posturile, deoarece votul din toamna poate schimba radical spectrul politic romanesc.
Postat 04 Iulie 2012, 17:10 de Apolitic.
care-i problema ?
foarte bine ! tot asa au ajuns si udemeristii la ciolan. acuma nu mai vor sa-l cedeze, dar au inregistrat un mare esec la alegeri. atunci, care e problema ? sa plece !!!!!!
Postat 04 Iulie 2012, 15:31 de Lepre udemeriste
Intrebare
Intreb autorul articolului: cum ramane cu directorii institutiilor subordonate consiliului judetean, cei care au fost adusi de vechea conducere a consiliului, in speta de domnul Tarle? Poate ar fi interesant o cercetare, un articol in acest sens. Multumesc
Postat 04 Iulie 2012, 14:41 de Suveica
vai vai
Din pacate e din ce in ce mai rau. Asa ziceau ca nu vor fi directori pusi politic vor cauta tehnocrati care sa faca treaba. Dar astia nu numai ca sunt pusi politic mai si sunt cine sunt. Cinei aceasta Manuela Moldovan de exemplu la mediu. Ce va fi tara asta?
Postat 04 Iulie 2012, 14:35 de mediu
Intrebare
Dar pe adjuncta de la AJOFM Bihor, numita Nica Daciana, membra de baza a PDL si care a aplicat politica partidului cu multa sarguinta in teritoriu, cu un comportament despotic si total dispret fata de subalterni, cand aveti de gand sa o schimbati? Sper sa nu fie acceptata in partidele actualei puteri pentru a-si pastra postul. O astfel de fiinta trebuie sa dispara din peisajul oradean pentru todeauna nu cred ca cineva ii va duce "Dorul" !
Postat 04 Iulie 2012, 13:53 de Anonim
Cu bomba sub batistă
Aceea;i mărie sub altă pălărie !?! Parcă piţigoii ăia doi de la USL (Ponta şi Antonescu), nu cu mult timp în urmă propăvăduiau că funcţiile politice trebuie să meargă până la secretarii de stat inclusiv. În rest, vorbeau de competenţă, concursuri profesionale, eficienţă, independenţă faţă de politic, etc, etc. Cum rămâne cu faptul că există chiar o OG din vremea lui Boc care spune că deconcentratele sunt conduse prin funcţii executive, nu prin funcţii politice. Be întoarcem la epoca Năstase ?
Postat 04 Iulie 2012, 13:33 de Grenadier de servici
vai de noi...si de tara asta...
aceasli gunoaie de oameni...aceleasi naravuri... toti ar trebui impuscati .
Postat 04 Iulie 2012, 11:24 de cititor
marcell
...ce fix, pix...da' pana acuma din 2004, ce s-a realizat? 2012-2004=8...8 ani de taieri salariale, taieri din alocatiile gravidelor, copiiilor...etc. bun, pana aci...in schimb ce proiecte fantastice, de realizari economice, de absorbtii de fonduri europene care stau prin venele bancilor, neconsumati...SPUNE REPEDE....si va voi alege....
Postat 04 Iulie 2012, 10:36 de m
Asta-i fix pix ....
Baiu-i ca fac cu toata tara asa.... Acum vad cei care i-au votat ce m*ue au primit si vor mai primi !
Postat 04 Iulie 2012, 10:01 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6288 RON
  • 1 EUR = 4.9417 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON