URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iulie 2017, 15:40

Zatyko Gyula: Zilele Sfântului Ladislau au atras o audienţă record de peste 60.000 de participanţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul Zilele Sfântului Ladislau, desfăşurat în perioada 18 – 25 iunie în Cetatea Oradea, s-a bucurat, potrivit organizatorilor de o audienţă record care cu greu va putea fi depăşită anul viitor.

"Dacă în primii doi ani, când am ţinut festivalul în parcul Nicolae Bălcescu, au fost undeva la 20.000 de oameni, în anul al treilea, când ne-am mutat în Cetate, numărul a urcat la 35.000 de participanţi. Apoi, anul trecut au fost cam 40.000 de oameni, pentru că a fost prea cald, iar anul acesta numărul participanţilor a crescut la peste 60.000 de persoane. Este un prag pe care ne va fi greu să îl depăşim la ediţia de anul viitor", a declarat preşedintele asociaţiei Sfântul Ladislau, Zatykó Gyula, luni, într-o conferință de presă.

După cum era de aşteptat, de cea mai mare audienţă s-au bucurat concertele trupelor rock din anii ’80 Metropol şi Omega. "Au fost peste 20.000 de persoane, mulţi, turişti veniţi din alte oraşe. Nu puteai să arunci un ac pe jos", a spus organizatorul care a concluzionat că "concertele organizate gratuit vor avea tot timpul căutare".

În ciuda afluxului mare de public, cele 120 de evenimente organizate în cadrul festivalului s-au desfăşurat fără incidente deosebite.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ajutor Maltez, de-a lungul festivalului au cerut ajutor medical doar 26 de persoane majoritatea pe fondul deshidratării, doar trei cazuri au necesitat apelul la numărul unic de urgenţă 112, iar cel mai grav caz l-a constituit un infarct miocardic acut, al cărui victimă este în prezent în afara oricărui pericol.

Potrivit preşedintelui asociaţiei Sfântul Ladislau, bugetul festivalului s-a ridicat la câteva zeci de mii de euro. "Încă facem calculele. Cifrele exacte le vor avea în septembrie", a declarat Zatykó.

Preşedintele asociaţiei a precizat însă că majoritatea fondurilor au fost alocate de Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, care finanţează prezentarea maghiarismului din Transilvania.

În paralel, Consiliul Local Oradea a alocat evenimentului finanţări nerambursabile de 35.000 lei, iar Consiliul Judeţean Bihor a avut o contribuţie de circa 5.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON