URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2020, 18:00

Weekend cu beţivi în trafic: Un biciclist a căzut pe şosea, 10 şoferi s-au ales cu dosare penale, iar 29 cu amenzi

Weekend cu beţivi în trafic: Un biciclist a căzut pe şosea, 10 şoferi s-au ales cu dosare penale, iar 29 cu amenzi foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un biciclist beat a căzut pe şosea de ameţit ce era, doi orădeni băuţi au buşit maşinile altora în trafic, iar unul a făcut scandal când i s-a cerut să meargă la analize. Sunt doar câteva dintre constatările făcute de poliţiştii rutieri care, vreme de trei zile, au periat şoselele din judeţ.

Biciclistul, un bărbat în vârstă de 34 ani din Suplacu de Barcău, s-a accidentat sâmbătă dimineaţă. S-a dezechilibrat în timp ce pedala pe o stradă din comună şi s-a întins pe şosea, poliţiştii rutieri chemaţi la faţa locului descoperind că avea o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Din fericire, s-a ales cu leziuni uşoare.

Duminică seară, un orădean în vârstă de 60 ani a buşit o maşină pe strada Italiană cu o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un altul a comis-o pe Aleea Călinului cu o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un alt orădean, prins conducând pe strada Nufărului cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, a făcut scandal când poliţiştii au vrut să-l ducă la analize de sânge.  

În total, în ultimele trei zile, poliţiştii rutieri au întocmit 10 dosare penale pentru şoferi găsiţi băuţi la volan, din totalul de 24 de infracţiuni, câte au fost constatate în toată perioada 19 - 21 iunie, iar alţi 29 au fost sancţionaţi cu amenzi constând între 9 şi 20 de puncte amendă, respectiv cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Infracţiunile şi contravenţiile au fost constatate în cadrul unei ample acţiuni a poliţiştilor rutieri şi de ordine publică din Poliţia Bihor pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea vitezomanilor şi a şoferilor care au urcat la volan băuţi sau sub inflenţa drogurilor. În total, în cele 3 zile, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 136.440 de lei, au fost reţinute 53 de permise de conducere şi 14 certificate de înmatriculare, fiind constatate de asemenea 24 de infracțiuni și 13 tamponări. 

172 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 25 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, au fost sancționate şapte depășiri neregulamentare, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON