URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2020, 19:27

Vizită misterioasă: Premierul Ludovic Orban a trecut pe la centrul de spionaj NATO din Oradea, dar fără să ofere vreun detaliu (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul vizitei oficiale pe care premierul Ludovic Orban a făcut-o vineri în judeţul Bihor a cuprins şi o oprire la centrul de spionaj NATO din Oradea, unde jurnaliştii nu au avut acces.

Cancelaria Guvernului a transmis că, ulterior, gazetarii vor primi informaţii şi poze din surse oficiale, lucru care însă nu s-a mai întâmplat. Aşadar, ce a presupus vizita şi ce a discutat Orban cu oficialii centrului este imposibil de spus.

Nici Prefectura Bihor nu a transmis vreo precizare, reprezentanţii instituţiei declarând pentru BIHOREANUL că apanajul comunicării asupra acestei vizite aparţine Guvernului.

Poze pe Facebook

În schimb, câteva fotografii au fost postate pe pagina de Facebook a Guvernului României şi pe cea a PNL România, fără vreo explicaţie. De asemenea, un scurt video a fost publicat pe site-ul gov.ro, tot fără precizări.

Imaginile arată că Orban a vizitat stabilimentul însoţit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, de prefectul Dumitru Ţiplea şi de primarul Ilie Bolojan. Toţi au primit de la colonelul Vasile Tomiuc, directorul centrului, nişte plachete, menite probabil să puncteze cei 10 ani de existenţă a centrului. În fotografii se vede şi că Orban a semnat în cartea de onoare.

Vizită NATO

"Vizită de documentare"

Singurul care a oferit explicaţii sumare despre eveniment a fost ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, care a scris pe Facebook că „vizita a avut un caracter de documentare”.

„Am vizitat astăzi, împreună cu primul ministru, Ludovic Orban, Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT de la Oradea. Vizita a avut un caracter de documentare privind facilitățile, misiunile şi obiectivele centrului, provocările în domeniul informațiilor militare fiind principala temă de discuție cu reprezentanții instituției. La 10 ani de la înființare Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT este principalul vector al iniţiativelor importante desfăşurate în cadrul NATO în acest domeniu de specialitate și vreau să mulțumesc pentru implicare și sprijin naţiunilor-sponsor: Cehia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria. Felicitări personalului centrului pentru profesionalismul cu care își execută misiunile”, a scris Ciucă.

Centrul de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT (Human inteligence), specializat în culegerea de informaţii din sursă umană, a fost inaugurat în martie 2010. Un fel de academie de perfecţionare a ofiţerilor de informaţii şi contrainformaţii din armatele tuturor celor 25 de ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, centrul este unic în lume, prin profilul său, ce vizează culegerea de informații din surse umane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON