URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2015, 10:19

VIP-uri în dubă: Alexandru Kiss şi Beni Rus au fost duşi la arestare încătuşaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, şi omul de afaceri Beneamin Rus au ajuns, miercuri dimineaţă, la Tribunalul Bihor, unde se judecă cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA faţă de cei doi.

Kiss şi Rus au fost aduşi la Tribunal încătuşaţi, la ora 9, iar când au dat faţă cu jurnaliştii, s-au arătat zâmbitori şi chiar relaxaţi. Spre deosebire de alţi reţinuţi, care apelează la tot felul de tertipuri ca să îşi ascundă cătuşele, Kiss şi Rus nu s-au arătat deranjaţi de faptul că au fost pozaţi şi filmaţi în această ipostază.

La intrarea în instanţă, întrebat fiind dacă în opinia sa reţinerea şi măsura arestării cerută de procurori este o răzbunare politcă, aşa cum insinuau reprezentanţii UDMR marţi seară, Kiss a afirmat că nu ştie, refuzând să mai facă alte declaraţii.

La aceeaşi întrebare, omul de afaceri Beneamin Rus a declarat că atât măsura reţinerii cât şi solicitarea procurorilor "sunt abuzive".

Denunţaţi de cercetaţi

Înainte de a intra în sala de judecată, avocatul lui Kiss, Răzvan Doseanu, a afirmat că vicepreşedintele CJ pledează nevinovat.

"Faptele pentru care este acuzat şi pentru care se solicită arestarea preventivă datează din 2003, respectiv până în anul 2008. Vorbim de fapte săvârştite în urmă cu 12 respectiv până la 8 ani. Dosarul acesta este la DNA din 2010, iar singurele elemente de noutate care probabil ar putea justifica o astfel de propunere sunt un denunţ al unui inculpat într-un dosar penal şi declaraţiile unei alte persoane care are tot calitate de inculpat, într-un alt dosar penal", le-a declarat jurnaliştilor Doseanu.

Avocatul a  subliniat însă că "asemenea denunţuri şi declaraţii trebuie tratate cu mare atenţie, în condiţiile în care provin de la persoane cu probleme de natură penală şi care ar putea avea un interes în formularea unor denunţuri".

Ceilalţi nu

Totodată, Doseanu a afirmat şi că faţă de celelalte persoane cercetate în dosar nu s-a luat nicio măsură preventivă.

"Este interesant că dintre toate persoanele cercetate în această cauză s-au formulat propuneri de arestare preventivă doar pentru clientul meu şi pentru domnul Beneamnin Rus. Faţă de celelalte persoane nu s-a luat vreo măsură preventivă, nici măcar de genul controlului judiciar. Domnul Kiss susţine categoric că este nevinovat şi vom încerca să facem toate demersurile pentru a dovedi acest lucru. Din punctul de vedere al apărării, în nici un caz după 12 sau după 8 ani de la data epuizării activităţii infracţionale, în condiţiile în care cercetările doar la DNA datează de 5 ani, nu se justifică o astfel de măsură. Nu văd de ce dintr-o dată poate deveni periculos un om care s-a prezentat la toate solicitările procurorilor", a mai spus Doseanu.

Chestionat de BIHOREANUL, avocatul a mai spus că de peste un an, el şi clientul său se prezintă periodic la audieri şi la fiecare solicitare a procurorilor. "În ce constă pericolul pentru ordinea publică urmează să aflăm", a conchis Doseanu.

Şedinţa de judecată a început în jurul orei 10 şi cel mai probabil va dura câteva ore.

Afaceri vechi

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi după-amiază de DNA, Alexandru Kiss este acuzat de următoarele infracţiuni: spălare a banilor, în formă continuată (4 infracţiuni); abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial; luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

La rândul său, Beneamin Rus, administratorul grupului Selina, e acuzat de săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor în formă continuată (2 infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Omul de afaceri este bănuit că i-ar fi plătit lui Kiss şpăgi de peste 600.000 euro pentru a obţine contracte de deszăpezire, de reabilitări de drumuri, dar şi terenurile fostelor unităţi militare din Calea Armatei Române şi Calea Aradului, unde compania omului de afaceri a ridicat cartierul de blocuri Luceafărul.

Citiţi detalii despre dosarul în care se cere arestarea celor doi în articolul: DNA acuză: Alexandru Kiss, şpăgi de peste 4 milioane euro, inclusiv pe seama CET-ului orădean

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
????
Daaaaaaaaaaaa mare abuz!!!!!! si cum se numeste faptul ca furati de 10 ani fara nici o frica???
Postat 03 Iunie 2015, 11:09 de Tinas
Beni, daca acceptai Sfantul Mir erai liber acum!
Aveti ambii marele ,,avantaj" de a fi primii arestati, vorbesc de persoane cu o oarecare notorietate. Asa ca puneti mana pe pix si dati pe goarna tot si ce stiti si ce credeti ca stiti! Ati vazut cum stau acasa (cu banii in conturi!!!) si petrec prin cluburi cu bagaboantele pescariu, stelu, florica, in timp ce ,,fraierii" sunt la beciul domnesc sau in fata instantei!
Postat 03 Iunie 2015, 10:57 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON