URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2020, 19:55

Viorel Cataramă, candidat la Senat al Pro România Bihor: „Sper că domnii candidaţi Carp, Căuş şi Cupşa nu apelează la Ilie Bolojan şi atunci când vor să facă sex”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidaţii liberali nu au curaj să vină în faţa oamenilor fără Ilie Bolojan, în timp ce candidaţii PSD Bihor „sunt demni de compasiune”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Oradea, Viorel Cataramă, candidatul surpriză al Pro România Bihor care deschide lista acestui partid pentru Senat în județul Bihor.

Cataramă a fost prezent la întâlnire alături de fostul prefect Claudiu Pop, primul candidat la Camera Deputaţilor, şi coordonatorul Pro România Bihor, Octavian Bara, explicând că a intrat în cursă pentru ca „oamenii să-şi recapete viaţa normală cât mai repede”, referindu-se la problemele generate de pandemia de coronavirus, care, în opinia sa, a dus la încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, „din interese economice obscure”.

„M-am mutat în Oradea”

Celebru după ce, în primăvară, a încercat să se interneze și în spitale Covid şi s-a îmbrăţişat cu oamenii dintr-o comună considerată focar de coronavirus, Cataramă a declarat că nu neagă existenţa virusului, dar vrea ca oamenii să poarte mască din convingere, nu din obligaţie, „să poată beneficia de dreptul la muncă, la cultură, la educaţie, la liberă circulaţie”. „Libertatea e mai importantă decât viaţa. Pentru că viaţă nu există fără libertate", a spus el.

Deşi e născut în Bacău şi are „buletin” de Bucureşti, Cataramă a ținut să sublinieze că nu este nicidecum străin de Bihor, având afaceri aici din 1985, iar din anul 1991 propria fabrică de mobilă în Beiuş, în care a investit în timp 10 milioane de dolari.

„Azi este o unitate etalon a municipiului Beiuş, cu peste 400 de angajaţi, iar eu sunt cetăţean de onoare al oraşului. Am foarte mulţi prieteni aici, iar această candidatură este şi o mare provocare. Dar mie îmi plac provocările", a spus Cataramă, care a și lansat de pe acum o provocare pentru contracandidaţii la Senat din Bihor, invitându-i la trei dezbateri electorale, pe următoarele teme: drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, relansarea economucă a României după catastrofa în care suntem şi problema socială.

Liberalii? Laşi şi fricoşi

“Sper ca cei de la PNL să aibă minimul curaj să vină fără domnul Bolojan. Dar dacă nu se întâmplă lucrul acesta, accept să discut şi cu domnul Bolojan”, a spus Cataramă, cu referire la afişele electorale ale candidaţilor PNL Bihor, unde toţi pozează alături de noul șef al Consiliului Judeţean Bihor.

“Campania electorală văd că o face preşedintele Consiliului Judeţean, candidaţii nu vor să dea singuri piept cu oamenii. Nu au curaj, forţă, pricepere, sunt fricoşi să vină singuri. Au nevoie de o proptea. Sper că domnii candidaţi Carp, Căuş şi Cupşa nu apelează la Ilie Bolojan şi atunci când vor să facă sex”, a comentat Cataramă, numindu-l pe Bolojan „liberal bugetar”, spre deosebire de sine, care este „liberal antrenprenor”.

PSD de toată milă

De altfel, omul de afaceri nu are o părere mai bună nici despre contracandidaţii din PSD. „PSD nu există, am un sentiment de compasiune pentru domnul Mang şi Bodog, pentru înţelegerea dezgustătoare cu PNL şi preşedintele Iohannis de au votat pe bandă rulantă tot ce li s-a pus sub nas”, zice tot el.

Obiectivul declarat de Viorel Cataramă este să depăşească procentul de „15% din voturile valabil exprimate”. Pentru acest scop, a menţionat el, va ajunge în toate localităţile din judeţ pentru a discuta cu toţi cei 101 primari, împreună cu Claudiu Pop, candidat pe primul loc la Camera Deputaţilor, fost prefect și lider al PSD Bihor.

Printre altele, plin de energie, Cataramă a ținut să nege orice relație cu Securiteta comunistă, cum de altfel a consfințit și CNSAS printr-o adeverință de necolaborare, să anunțe de pe acum câștigarea președinției SUA de către Donald Trump, așa cum el prevăzuse și acum 4 ani, și să salute „modelul suedez” în ce privește pandemia de Covid-19, adică „imunizarea de grup”, care acolo a dat roade, astfel că „azi Suedia râde de toți fraierii” din celelalte țări.

„M-am mutat în Oradea până pe 6 decembrie”, a avertizat Cataramă, după ce a precizat că în anii 80, când lucra în comerul exterior și făcea export de mobilă din România, a fost „românul care a stat cel mai mult în hotelurile din Oradea”.

„Suntem cei mai buni dintre cei mai slabi”

Claudiu Pop a spus că ar demisiona acum „a doua oară” din PSD, după incidentul de la Marghita, unde PSD a propulsat în funcţia de viceprimar un membru UDMR, în detrimentul propriului reprezentant. „Dacă eram în PSD acum, îmi mai dădeam demisia încă o dată. Să le ordoni să facă ce au făcut e o tâmpenie inimaginabilă, nu mă mai miră nimic la deciziile acelui individ”, a comentat Pop, cu referire la șeful PSD, Ioan Mang.

Legat de candidatură, fostul prefect susţine că a intrat în cursă pentru că are experienţa şi cunoştinţele necesare ca să-i reprezinte pe bihoreni în Parlament şi să le susţină proiectele de dezvoltare. „Eu nu mă duc să fac politică, mă duc pentru oameni”, a spus Pop.

În legătură cu șansele unui scor rezonabil la alegerile parlamentare, după eșecul de la alegerile locale, liderul Pro România Bihor, Octavian Bara. a ținut să sublinieze că „suntem a patra forță politică în Bihor”, „suntem cei mai buni dintre cei mai slabi”, cu 54 de consilieri locali și un primar, la care însă se vor mai adăuga 27 de consiieri ALDE și câțiva viceprimari. El s-a arătat, însă optimist cu privire la „locomotiva” Cataramă, spunând despre acesta că „va fi o adevărată surpriză pentru ceilalți candidați la Senat”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Meritocratie si competenta.
Vad ca Viorel Catarama devine din ce in ce mai disperat, de la alegeri la alegeri, din dorinta de a fi luat in seama de electorat si gratulat cu votul sau si ma intreb de ce? Sa fie oare faptul ca drumul sau prin viata este mai aproape de sfarsit decat de inceput, avand in vedere ca are 65 de ani si atunci si aceasta dorinta disperata de a fi pe prima pagina a ziarelor de a se scrie despre dumnealui, … Imi aduc aminte de campania electorala din 1996 cand era membru PNL si ducea mesajul partidului as putea zice din casa in casa si acum a ajuns sa “lupte ” sub culorile Pro Romania, un partid construit in jurul lui Ponta discipolul lui Adrian Nastase – PSD si iar singura explicatie pentru ca Dnul. Catarama sa treaca din partea drepta a esicherului politic in partea stanga a esicherului politic este ca dansul a fost totdeauna acolo unde a crezut ca îi va merge bine el de fapt neavand convingeri poilitice ci doar interese personale. In concluzie singura “urare ” pe care pot sa i-o fac este “Hai Sictir”.
Postat 03 Noiembrie 2020, 22:16 de Dorel2016
Sper...
... ca domnul candidat la deputatie, Catarama, are si alte preocupari decat cele sexuale ale celorlallti candidati.
Postat 03 Noiembrie 2020, 14:40 de marginan
CrisDumi
Poți să-i faci un bot la Cataramă, daca te plictisești. Peste 4 ani Bolojan va fi premier , si o să-ți rozi unghiile de la picioare
Postat 03 Noiembrie 2020, 13:52 de Sandu2100
Firma Elvila este una dintre bunele plătitoare ...
... de taxe și impozite pentru Bihor, având în județ activități de producție, comerț și servicii !?! ANAF poate să confirme faptul că firma lui Cataramă susține bugetul bihorean cât toți "liberalii" acestui județ la un loc. Pe de altă parte, Cataramă - așa ciudat, caraghios și neastâmpărat cum e - este singurul candidat liberal autentic care apare pe vreo listă de partid, ce vizează alegerile parlamentare din Bihor pentru 2020 !?!
Postat 03 Noiembrie 2020, 13:49 de CrisDumi
Observ foarte multe comentarii gen "neica-nimeni se bagă-n seamă" și care habar nu au de "istoria" dintre Cataramă și Bolojan !?!
Povestea e veche, din secolul trecut. Cataramă era vicepreședinte și apoi prim-vicepreședintele PNL, în perioada Câmpeanu-Qiuntus-Stoica !?! Bolojan era un trepăduș de la organizația PNL Aleșd, catre trecea repede peste ierarhia filialei de Bihor și lunar călca Bucureștiul în căutare de oportunități, în mod frecvent la sediul PNL. Tot timpul, Bolojan avea "probleme" de transmis celor pe care îi întâlnea pe scări, la intrare și pe holurile partidului. Ba că l-a atacat unul lângă Obor și i-a furat "dplomatul" cu banii aduși să facă o afacere. Ba că-i mama bolnavă și trebuie să o scoată din spital. Ba că soția și copiii au nevoi ce nu le mai poate acoperi (prima soție la vremea aceea, carw este în continuare o femeie de mare calitate). Și multe alte povești, ca să li se facă milă marilor "liberali" de atunci ... și să-l miluiască ca atare cu ceva. Pe Cataramă, din câte am aflat prin 2006-2007 când Ilie ajunsese prefect și apoi secretar general la guvernul Tăriceanu, Bolojan l-a tapat de cel puțin 10 ori, în perioada 1993-2000 !?! A ieșit și Mona Muscă la interval de câteva ori, Quntus de vreo două ori, etc, etc. Milioane multe și mărunte a adunat Ilie Gavril Bolojan din cerșit ... iar Cataramă știe foarte-foarte multe despre caracterul actualului președinte al Consiliului județean Bihor. La fel despre Carp, Căuș, Cupșa și alții ... care făceau sluj la vremea aceea, ca să aibă și ei un pic de "intrare" la PNL Oradea pentru început !?! Așadar, cei care bat câmpii fără să știe despre ce e vorba ... ori sunteți proști ori vă pregătiți acum să ridicați lipsa de precauție la rang de știință.
Postat 03 Noiembrie 2020, 13:36 de CrisDumi
Bine zici, Viorele !?!
Să știi că, totuși, că ei pe care-i pomenești nu mai fac sex de ani buni ... Îți spun asta din "surse" sigure. Dar chiar Pro România ?!? De la "dreapta" la "stânga" a fost așa de scurt traseul ?!?
Postat 03 Noiembrie 2020, 13:13 de CrisDumi
Soldoveanu de Beius
„suntem cei mai buni dintre cei mai slabi” adica RAHATUL cel mai mare !!!
Postat 03 Noiembrie 2020, 10:54 de shareware
mai idiot ce esti
Bolojan e cum e dar tu nu ajungi la degetul mic la el rusine sa iti fie liberal comunist
Postat 03 Noiembrie 2020, 08:12 de sarbi
Nulitate
Cu siguranță si aceasta nulitate cu numele de Catarama l ar suna pe Bolojan daca ar vrea sa faca sex. Sunt convins ca nu se descurcă nici macar acolo. Te iei de niste oameni care au lăsat ceva în urmă lor înafara de promisiuni si vorbe!
Postat 02 Noiembrie 2020, 23:05 de Adrian_Preda
daca ProRomania ar fi partidul cel mai de stanga din Romania
ca ei sunt mai de centru asa, atunci ne-am dezvolta si mai repede, numai sa inlocuiasca ei forta PSDului
Postat 02 Noiembrie 2020, 22:04 de unu
Valuri.....
Sincer, avem destui politicieni made in Bihor, nu ne trebuie valuri, etc, deoarece ştim ce vrem. Dacă ați venit pentru locuit, cu CI pe imobil sunteți binevenit. Dacă doriți să ne agitați cu poveşti pentru un post în parlament sau etc., cred că ați greşit județul. Mult noroc !
Postat 02 Noiembrie 2020, 21:45 de User anonimizat
Catarama+co..vid
Tu ne lipseai din peisaj.Dispari urgent din judetul nostru cu smecherasii tai de pe-aici...sunteti banditi cu gulere albe. La noi se masoara caracterul baieti,a trecut vremea baietilor aparent finuti (un tenis ,scuba ,branduri);dar prefacuti si-n mare foame de notorietate. Bihorenii sunt mandri de domnul dr Carp sau dl Caus etc ,iar daca avem si un zeu ca Bolojan e foarte bine,iar voi baitii finuti speram sa adunati max 2 procente dupa virgula!!
Postat 02 Noiembrie 2020, 21:16 de tattianasilva6
Cataramă e bolnav cu capului
Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexpor , in nici un caz nu a avut afaceri in Bihor in 1985, era un simpu angajat. Nu ajunge el deputat si asta il doare, concurenta il omoară:::::))))) in schimb e fain sa furi de la stat, sa corupi, mituiesti devi bogat si esti partas la devalizarea țării, el ca si SOV e un actor principal
Postat 02 Noiembrie 2020, 20:43 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON