URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2024, 17:04

Viitorul pasaj rutier din Calea Borşului va fi finanţat prin PNRR

Viitorul pasaj rutier din Calea Borşului va fi finanţat prin PNRR foto: Facebook / Florin Birta
Viitorul pasaj rutier din Calea Borşului va fi finanţat prin PNRR foto: Primăria Oradea
Viitorul pasaj rutier din Calea Borşului va fi finanţat prin PNRR foto: Primăria Oradea
Viitorul pasaj rutier din Calea Borşului va fi finanţat prin PNRR foto: Facebook / Florin Birta
Viitorul pasaj rutier din Calea Borşului va fi finanţat prin PNRR foto: Facebook / Florin Birta
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Florin Birta a semnat marţi la Bucureşti contractul de finanţare prin PNRR a lucrărilor de amenajare a viitorului pasaj rutier din Calea Borşului care va fi construit peste sensul giratoriu de la intrarea în parcul industrial.

Anunţul a fost făcut marţi după-amiază de primarul Florin Birta pe pagina de Facebook.

"Am semnat astăzi contractul de finanţare prin PNRR pentru noul proiect de infrastructură rutieră, extrem de important pentru facilitarea traficului pe Calea Borşului, în zona Parcului industrial I. Este vorba despre viitorul pasaj realizat peste sensul giratoriu amplasat pe DN1, care va asigura continuarea circulaţiei în zonă", a anunţat primarul Florin Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea intenţiona să finanţeze proiectul din fonduri europene încă de la început, lucrarea a fost deja atribuită asocierii de firme conduse de Freyrom, din care mai fac parte Procons Group şi Construcţii Erbaşu, pentru suma de 53,7 milioane lei plus TVA, iar construcţia efectivă a început la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

"Constructorul desemnat prin licitaţie publică a început deja forarea celor 36 de piloţi care vor susţine cele două culee ale viitorului pasaj şi lucrează la devierea reţelelor de electricitate", se menţionează în anunţul lui Birta.

Construcţia pasajului de-a lungul DN 1 a fost licitată la pachet cu amenajarea unui drum colector, de 2,2 kilometri, de-a lungul şoselei din Calea Borşului, şi a unui drum de legătură între drumul colector şi terminalul intermodal din vecinătatea gării Episcopia.

Potrivit primarului, "obiectivul menţionat face parte dintr-un proiect mai amplu care prevede şi realizarea unor drumuri colectoare, acestea din urmă fiind susţinute din bugetul local".

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de luni, dar primarul Florin Birta declarat public că vrea să determine constructorii să finalizeze pasajul încă din acest an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sandu cel cu buda in curte
Vin camioane, tiruri du-te vezi. E terrminal cargo , si pe Matei Corvin e un terminal nou mare. Si in Velenta e tot terminal, dar tu din cotet nu ai cum sa stii astea. Iar minti cu nerusinare.
Postat 18 Ianuarie 2024, 08:54 de vasi13
vasi/adi13
Ala e triaj, impegat.
Postat 17 Ianuarie 2024, 19:42 de Sandu2100
Sandu cel cu buda in curte
Iar delirezi. Si daca e terminalul interstelar de ce trebuie pasaj? Mai sunt 2 terminale unul in Velenta si altul pe Matei Corvin. Alea nu au pasaj ca de abia sunt maxim 5 camioane la incarcat. Asa va merge si terminalul asta ca aeroportul. Doamne ce naiv credul poti fi.
Postat 17 Ianuarie 2024, 05:56 de vasi13
KP
Dacă nu-ți aduci aminte, dar cu siguranță nu vrei, BIRTINEZII ăștia au început cu podul Sovata, ala de pe centură, ala din Dragoș Vodă, or trecut apoi la pasajele de pe centură ( bineînțeles și acolo ai comentat ca de ce se face ) deci BIRTINEZII au experiență in pasaje SI SE VEDE CA ORĂDENII SI BIHORENII ASTA VOR. Ai spus ca TU nu vezi utilitatea lor și îți dau dreptate, URA DIN TINE NU VEDE UTILITATEA LOR, Cetățenii văd, și după cum vezi și tu, CETĂȚENII SUNT MULȚUMIȚI. Taxele și impozitele mele sunt gestionate CORECT. Dar nu același lucru se întâmplă în restul țării.
Postat 16 Ianuarie 2024, 23:06 de Sandu2100
Erbasu forever
Acuma ca si-au facut mina, sa bage pasaje peste tot, vedem noi ce facem cu ale dupa aia...
Postat 16 Ianuarie 2024, 22:59 de excalibur
După experimentul subteran dezastruos al rigolelor și șanțurilor betonate din zona centrului civic ...
... a venit în sfârșit vremea pasajelor la înălțime, la cererea tuturor claustrofobilor din tribul "birtinezilor". Pe schiță arată corect, la prima vedere ... doar că, în realitate va fi ceva total diferit. Motivul e unul simplu. PNRR nu e similar cu fondurile structurale sau de coeziune. PNRR înseamnă peste 48% bani europeni nerambursabili și aproape 52% credite bancare de la bănci desemnate de către Comisia Europeană, cu dobânzi "confidențiale" care le depășesc pe cele comerciale curente.
Postat 16 Ianuarie 2024, 22:26 de KP
AlexandraCiucle aka vasi13 adi13 și alte conturi
Pasajul ala se fa e pt terminalul intermodal. Largirea podului de pe Ștefan e treaba CFR , de asta se amână, o sa faca pasaj și la Emanuel după ce îl termina pe ala de pe Tudor și apoi sa mai mori de ciudă.
Postat 16 Ianuarie 2024, 22:02 de Sandu2100
De ce pasaj acolo
Acolo niciodata nu a fost aglomeratie in sensul ala, de ce pasaj acolo. Bine ca de la 3 alegeri incoace se promite largirea podului de cale ferata de pe Stefan cel Mare. Acum vin alegerile iar promite. De ce pasaj la gara cand la Emanuel e teroare la orice ora. Nici cel cu Tudor nu se justifica. Astia fac pasaje asa cum le tuna sprancenele, sau sparnceana, nu unde trebuie ci unde se pot toca cat mai multi bani legal.
Postat 16 Ianuarie 2024, 19:51 de AlexandraCiucle
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON