URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Octombrie 2023, 14:30

Viitoarea fabrică Stihl de la Oradea și-a primit OK-ul de la Mediu. Nemții vor să pluseze și să facă o investiție și mai mare decât cea de 125 de milioane euro anunțată!

Viitoarea fabrică Stihl de la Oradea și-a primit OK-ul de la Mediu. Nemții vor să pluseze și să facă o investiție și mai mare decât cea de 125 de milioane euro anunțată! (sursa foto: Stihl/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Germanii de la Stihl pot începe construcția viitoarei fabrici din Parcul Industrial Eurobusiness 1 Oradea, acolo unde și-au propus să investească 125 de milioane de euro într-o unitate unde vor fi produse unelte electrice portabile pentru grădinărit, inclusiv mașini de tuns gard viu, tocătoare sau roboți pentru tuns iarba.

Proiectul viitoarei construcții a primit OK-ul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, dar lucrările s-ar putea să întârzie. Asta pentru că nemții vor să investească în Oradea mai mult decât au anunțat inițial!

Ce vor construi

Conform proiectului aprobat de APM, Stihl va face o construcție în două etape: întâi va ridica hala industrială, formată din zona de asamblare-montaj, zona de depozitare, zona de injecții mase plastice, o clădire tehnică și o clădire de birouri, iar apoi va extinde zona de producție și de depozitare.

Terenul unde va fi viitoarea fabrică Stihl este situat pe strada Eugeniu Carada, în Parcul Industrial de pe Calea Borșului, fiind vorba de o parcelă de 14,5 hectare. Proiectul prevede că, pe acest teren, construcțiile vor ocupa o suprafață totală de peste 36.000 mp, iar pe lângă zona de producție, zona de depozitare și clădirile administrative, amenajarea va mai cuprinde 253 de locuri de parcare pentru mașini, o stație de autobuz, linia de așteptare pentru camioane, zona de intrare și de ieșire a mărfurilor, respectiv silozuri unde va fi depozitat granulatul de plastic, folosit în producție.

În viitoarea fabrică se vor produce unelte electrice portabile pe baterii, cum ar fi mașini de tuns gard viu, suflante, mașini de tuns, tăietoare de grădină, tocătoare, roboți de tuns iarbă și mașini pentru același scop. De asemenea, se vor produce pachete de baterii și alte piese și subansamble de mase plastice.

Vin cu mai mulți bani

În momentul de față, rămâne o necunoscută momentul în care germanii vor începe șantierul. Potrivit directoarei Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), Alina Silaghi, lucrările ar fi trebuit să înceapă în octombrie, dar s-ar putea să fie amânate, din cauză că acționariatul companiei țintește mai sus: vrea să investească în Oradea mai mult decât suma deja anunțată, de 125 de milioane de euro!

„Reprezentanții companiei sunt determinați să investescă în Oradea sume mai mari decât cele asumate deja și își doresc să adună în Oradea cât mai multă producție”, a declarat Silaghi, luni, pentru BIHOREANUL. Directoarea a precizat că, atunci când Stihl va lua o decizie, ea va fi anunțată publicului orădean.

Primăria Oradea și compania care reprezintă grupul german Stihl au semnat un contract în vara anului trecut, când investitorul a primit, pentru 25 de ani, o parcelă de teren în primul parc industrial înființat în municipiu.

Investiția de 125 de milioane de euro este cea mai mare din istoria parcurilor industriale din oraș, iar la anunțul ei, reprezentanții Stihl au precizat că vor să înceapă producția din anul 2024, cu 150 de angajați.

Citește memoriul depus de Stihl la APM Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@@@
Si ce salar va oferi ? Minimul sau un salar mai decent ?? Si ei o sa aduca pakistanez ca ca marele firma germana care nici numai angajeaza cetateni Romani doar pakistani pentru bani mai putini ??
Postat 17 Octombrie 2023, 00:27 de Otello
E foarte bine
Avem nevoie de investitii, de locuri de munca.
Postat 16 Octombrie 2023, 18:04 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON