URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2023, 14:30

Viitoarea fabrică Stihl de la Oradea și-a primit OK-ul de la Mediu. Nemții vor să pluseze și să facă o investiție și mai mare decât cea de 125 de milioane euro anunțată!

Viitoarea fabrică Stihl de la Oradea și-a primit OK-ul de la Mediu. Nemții vor să pluseze și să facă o investiție și mai mare decât cea de 125 de milioane euro anunțată! (sursa foto: Stihl/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Germanii de la Stihl pot începe construcția viitoarei fabrici din Parcul Industrial Eurobusiness 1 Oradea, acolo unde și-au propus să investească 125 de milioane de euro într-o unitate unde vor fi produse unelte electrice portabile pentru grădinărit, inclusiv mașini de tuns gard viu, tocătoare sau roboți pentru tuns iarba.

Proiectul viitoarei construcții a primit OK-ul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, dar lucrările s-ar putea să întârzie. Asta pentru că nemții vor să investească în Oradea mai mult decât au anunțat inițial!

Ce vor construi

Conform proiectului aprobat de APM, Stihl va face o construcție în două etape: întâi va ridica hala industrială, formată din zona de asamblare-montaj, zona de depozitare, zona de injecții mase plastice, o clădire tehnică și o clădire de birouri, iar apoi va extinde zona de producție și de depozitare.

Terenul unde va fi viitoarea fabrică Stihl este situat pe strada Eugeniu Carada, în Parcul Industrial de pe Calea Borșului, fiind vorba de o parcelă de 14,5 hectare. Proiectul prevede că, pe acest teren, construcțiile vor ocupa o suprafață totală de peste 36.000 mp, iar pe lângă zona de producție, zona de depozitare și clădirile administrative, amenajarea va mai cuprinde 253 de locuri de parcare pentru mașini, o stație de autobuz, linia de așteptare pentru camioane, zona de intrare și de ieșire a mărfurilor, respectiv silozuri unde va fi depozitat granulatul de plastic, folosit în producție.

În viitoarea fabrică se vor produce unelte electrice portabile pe baterii, cum ar fi mașini de tuns gard viu, suflante, mașini de tuns, tăietoare de grădină, tocătoare, roboți de tuns iarbă și mașini pentru același scop. De asemenea, se vor produce pachete de baterii și alte piese și subansamble de mase plastice.

Vin cu mai mulți bani

În momentul de față, rămâne o necunoscută momentul în care germanii vor începe șantierul. Potrivit directoarei Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), Alina Silaghi, lucrările ar fi trebuit să înceapă în octombrie, dar s-ar putea să fie amânate, din cauză că acționariatul companiei țintește mai sus: vrea să investească în Oradea mai mult decât suma deja anunțată, de 125 de milioane de euro!

„Reprezentanții companiei sunt determinați să investescă în Oradea sume mai mari decât cele asumate deja și își doresc să adună în Oradea cât mai multă producție”, a declarat Silaghi, luni, pentru BIHOREANUL. Directoarea a precizat că, atunci când Stihl va lua o decizie, ea va fi anunțată publicului orădean.

Primăria Oradea și compania care reprezintă grupul german Stihl au semnat un contract în vara anului trecut, când investitorul a primit, pentru 25 de ani, o parcelă de teren în primul parc industrial înființat în municipiu.

Investiția de 125 de milioane de euro este cea mai mare din istoria parcurilor industriale din oraș, iar la anunțul ei, reprezentanții Stihl au precizat că vor să înceapă producția din anul 2024, cu 150 de angajați.

Citește memoriul depus de Stihl la APM Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@@@
Si ce salar va oferi ? Minimul sau un salar mai decent ?? Si ei o sa aduca pakistanez ca ca marele firma germana care nici numai angajeaza cetateni Romani doar pakistani pentru bani mai putini ??
Postat 17 Octombrie 2023, 00:27 de Otello
E foarte bine
Avem nevoie de investitii, de locuri de munca.
Postat 16 Octombrie 2023, 18:04 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON