URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2020, 11:36

Victor Ponta la Oradea: În Bihor, Pro România nu va face nicio înţelegere cu PSD, care "nici nu ştiu acum dacă mai intră în Consiliul Judeţean" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat luni într-o vizită de susţinere a candidaţilor Pro România la Primăria Oradea (Daniel Pop) şi la Consiliul Judeţean (Traian Bodea), preşedintele acestei formaţiuni, Victor Ponta, a afirmat că aleşii Pro România din Bihor nu vor face nicio înţelegere post-electorală cu PSD.

Candidat pe locul întâi atât pe listele pentru Consiliul Local Oradea, cât şi pentru CJ Bihor, fostul prefect Claudiu Pop a afirmat că Pro România merită voturile bihorenilor, pentru sprijinul acordat de fostul premier Ponta reluării lucrărilor la Autostrada Transilvania, dar şi pentru Parcul Industrial de pe şoseaua de centură.

"Vreau să construiţi fundaţia!"

Desfăşurată luni la oră matinală (9.30) în amfiteatrul Cetăţii Oradea, întâlnirea dintre fostul premier Victor Ponta şi susţinătorii Pro România din Bihor a avut circa 100 participanţi, majoritatea candidaţi la funcţii de primar şi consilier local.

Coordonatorul organizaţiei judeţene, Octavian Bara, a precizat în deschiderea acesteia că Pro România Bihor are candidaţi la funcţia de primar în 54 de localităţi (între ei 7 fiind femei), precum şi în 25 de localităţi liste de candidaţi la consiliile locale.

În discursul său, Ponta a afirmat că scrutinul din 27 septembrie înseamnă "nişte alegeri ciudate", pentru că "oamenii au acum cu totul alte preocupări", a sugerat că "bani de la Bucureşti n-o să fie" pentru viitoarele administraţii locale, deoarece "Guvernul se împrumută până la alegeri", ca atare viitorii aleşi trebuie să se sprijine "pe două resurse: proiectele pe fonduri europene şi investiţiile private".

Despre obiectivele Pro România în alegeri, Ponta i-a îndemnat pe colegii din Bihor să pună bazele creşterii partidului în perspectiva următorului an electoral, 2024: "Vreau construcţia fundaţiei Pro România (...), îmi doresc să fim în Bihor, de fapt ca în toată ţara, în Consiliul Judeţean, în consiliile locale, să avem primari, viceprimari...".

De ce Pro România?

Răspunzând unei întrebări privind motivele pentru care orădenii şi bihorenii să voteze candidaţii Pro România, Victor Ponta a afirmat că PSD a devenit nefrecventabil, PNL începe să sufere de aceleaşi metehne, iar USR doar "miaună". "Oamenii spun că cu PSD nu mai vrem să votăm, dar din păcate în ultimul an am constatat că şi PNL are aceleaşi defecte, USR s-a predat... Cu Pro România am dorit să construim o alternativă la cele două partide vechi care conduc de 30 de ani".

Pe de altă parte, în completarea fostului premier, fostul prefect Claudiu Pop a amintit că în timpul Guvernării Ponta s-a decis reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, fără ştirea şefului PSD Bihor, Ioan Mang, acelaşi Guvern sprijinind şi proiectele Primăriei Oradea, între care a nominalizat transferarea terenului fostului tancodrom de pe marginea şoselei de centură pentru actualul Parc Industrial II şi pentru viitorul terminal cargo al Aeroportului.

Fără PSD!

În condiţiile în care înainte cu o zi, duminică, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că partidul său a încheiat înţelegeri cu Pro România pentru formarea de majorităţi după alegerile locale, Victor Ponta a spus că acest lucru nu se va întâmpla şi la Oradea şi în Bihor, unde nici nu e sigur că PSD va intra în Consiliul Judeţean.

"La Bihor nu e cazul decât în măsura în care printr-o minune cerească, care nu a avut loc vreodată în ultimii 30 de ani, PSD să facă majoritatea în CJ şi mai are nevoie doar de votul nostru. Mă îndoiesc că se va întâmpla acest lucru, aşa încât dl. Ciolacu îşi exprima o dorinţă legată de alte judeţe, unde s-ar putea întâmpla o astfel de situaţie. La Bihor, însă, din câte mă mai pricep eu la politica locală, nu cred că va fi cazul să aibă majoritatea, acum nici nu ştiu dacă mai intră în Consiliul Judeţean. Deci nu avem această problemă", a spus Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a ţinut să precizeze că nu demult a fost sunat de primarul Ilie Bolojan, care este şi liderul PNL Bihor, pentru a-l felicita de ziua sa de naştere.

Bihorul, "un judeţ greu"?

În ce îi priveşte, candidaţii Pro România la şefia CJ Bihor, actualul vicepreşedinte Traian Bodea, şi la Primăria Oradea, Daniel Pop, au explicat şi ei de ce vor voturile oamenilor.

"Vă promitem că vom face un procent bun în Bihor, chiar dacă este un judeţ greu", a spus Bodea, referindu-se la faptul că circa 25% din populaţie este de etnie maghiară, continuând apoi cu reuşite personale din ultimii 4 ani, cum ar fi "construirea a trei parcuri industriale în judeţ" ori faptul că "avem o infrastructură în creştere".

"Din păcate, în ultimii 12 ani vocea cetăţenilor în Primăria Oradea nu s-a prea auzit. Suntem mândri de infrastructura din Oradea, dar după 28 septembrie trebuie să investim în oamenii din Oradea", a spus şi Daniel Pop, afirmând că în Oradea ar fi "între cele mai mici salarii din ţară", între cele mai mari taxe şi impozite din ţară şi "una din cele mai scumpe gigacalorii", deci "un nivel de trai foarte scăzut".

Victor Ponta a afirmat, însă, că "nu puteţi spune că Bihorul este un judeţ greu, greu este la Teleorman", aluzie atât la subdezvoltarea sudului ţării, cât şi la şansele Pro România de a obţine în Bihor rezultate peste aşteptări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON