URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2020, 19:22

Victor Micula, amendat cu 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare. Poliţistul, acuzat de abuz pentru că l-a ironizat şi i-a spart afaceristului telefonul (VIDEO)

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, s-a ales cu o amendă, în noaptea de marți spre miercuri, după ce a fost prins circulând cu maşina fără justificare legală în zona comunei Paleu, atât el, cât şi trei persoane care îl însoţeau fiind sancţionaţi cu câte 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare.

Micula nu contestă amenda, însă e nemulţumit că poliţistul l-a ironizat pentru că a pronunţat greşit un cuvânt şi i-a spart telefonul cu care îl filma.

Vânătoare de... braconieri

Victor Micula spune că incidentul s-a produs la scurt timp după ce a primit un apel de la Cristian Tuduce, preşedintele Asociaţiei vânătorilor şi pescarilor sportivi "Forest Hunt", unde el deţine calitatea de vicepreşedinte, că pe fondul de vânătoare pe care îl gestionează s-au auzit focuri de armă.

"Am plecat să vedem ce se întâmplă. Pe fondul nostru au mai fost braconieri. Pe drum, Tuduce a sunat şi la 112. Însă nu am mai ajuns în zona în care s-au auzit împuşcăturile pentru că am fost opriţi de o patrulă de Poliţie", a povestit Micula, miercuri, BIHOREANULUI.

Atât Tuduce cât şi Micula au încercat să le explice acest lucru şi poliţiştilor care i-au oprit, însă aceştia nu au ţinut cont de justificare.

Poliţist ironic

Dialogul dintre tânărul magnat şi poliţistul care l-a legitimat nu a fost deloc amiabil. Subofiţerul Ciprian Popa l-a ironizat pe Micula pentru că a pronunţat "branconier" în loc de "braconier". La un moment dat, văzând că îl filmează cu telefonul, polițistul l-a culcat pe afacerist pe mașină și i-a smuls aparatul din mână, acesta căzând la pământ și spărgându-se.

În înregistrarea ajunsă în posesia BIHOREANULUI se aude întreaga discuţie:

Victor Micula: Deci, domnul poliţist, să înţeleg că ne-aţi oprit, pe noi, pe mine, care sunt vicepreşedintele (asociaţiei de vânătoare, n.r.) ca să nu pot ajunge la branconier, da? Sunteţi prieten cu braconierii de pe fondul celălalt…

Poliţist: Branconier…

Victor Micula: Domnul preşedinte, e adevărat?

Cristian Tuduce, preşedinte asociaţiei: Nu ştiu, stai că nu ştiu despre ce e vorba…

Poliţist: Branconier sau ce, cum ai zis…

Victor Micula: Bra-co-nier

Poliţist: Bran-co-nier…

Victor Micula: Bun, asta o s-ajungă la televizor, nu-i o problemă…

Poliţist: Bran-co-nier... Da’ cum aţi zis?

Victor Micula: Bra-co-nier… Nu vă mai bateţi joc de mine, că nici eu nu-mi bat joc de dumneavoastră…

Poliţist: Bran-co-nier... Cum aţi zis, că n-am înţeles? Să caut în dicţionar… Haideţi să mergem la post, să faceţi o reclamaţie dacă insistaţi că s-o braconat…

Victor Micula: Dar dumneavoastră n-aţi auzit foc de armă?

Poliţist: Nu, n-am auzit.

Victor Micula: Cristi, ai auzit foc de armă?

Tuduce: Eu pentru aia am sunat…

Victor Micula: Şi eu la fel, am auzit foc de armă

Poliţist: N-aveaţi cum să auziţi din Oradea, în timp ce noi vă urmăream…

În continuare, polițistul îl somează ferm pe Micula junior să nu iasă din autovehicul, insensibil la rugămințile repetate ale acestuia de a fi lăsat să-și recupereze telefonul scump căzut într-o baltă.

Disputa a continuat, ulterior, şi la Postul de Poliţie din Paleu, unde toţi cei 4 din grupul lui Micula s-au ales cu amenzi de câte 5.000 lei, pentru încălcarea ordonanţelor militare, care interzice circulaţia persoanelor pe timp de noapte.

"Eu nu contest amenda. Am greşit, asta e. Dar nu mi se pare normal să mă ia în băşcălie un poliţist, în condiţiile în care eu m-am purtat civilizat. Da, pe fondul nostru de vânătoare, care are 12.000 hectare, se braconează. Şi nu e prima dată. El nu a ţinut cont de ce i-am spus, nu a anunţat în staţie, nu a verificat nimic. Dar a avut timp să mă ironizeze pe mine", susţine Victor Micula.

No comment

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, au refuzat să comenteze acuzele lui Micula la adresa poliţistului, purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul şef Alina Fărcuţa, rezumându-se să explice că cei 4 bărbaţi opriţi marţi noaptea au fost sancţionaţi pentru că justificarea lor - că sunt în urmărirea unor braconieri - nu se află printre excepţiile prevăzute de ordonanţele militare.

"Nu aveau motiv să se afle în acel loc", a spus comisarul şef Fărcuţa, completând cu faptul că poliţiştii au verificat şi presupusa faptă de braconaj sesizată la 112, care nu s-a confirmat. 

Vezi mai jos interacţiunea dintre poliţist şi Victor Micula:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Mistretul
Ai grija Victoras, cu fata asta te vede Pasztor si face trofeu din tine.
Postat 09 Mai 2020, 01:42 de Motanul
BRANCONIER
Felicitările mele polițistului! Probabil Victoraș urma să devină el în acea seară ,,branconier", așa cum se aude că practică din elicopter. @sylver_cat, cred că tu dorești să trăiești în niște vremuri ce trebuiau demult apuse, tovarașe. P.s. îți recomand să nu te supui solicitărilor pilițiștulor pe motiv că nu au mască, mănuși, ochelari de soare sau ordin de serviciu :)))) Apropo, asociația de vânătoare nu are paznici de serviciu?! Trebuia Victoraș să verifice și eventual să-i oprească cu automatul? Chiar așa, de KALASNIKOV-ul cu care s-a filmat se mai aude ceva?
Postat 07 Mai 2020, 23:36 de bde
, DOSAR PENAL PTR VICTORAS MICULA
De ce a fugit de Poliție? Daca era Victoras e in regulă? Norocul lui ca suntem in Romania.....de era in alta țară nu scapă asa usor doar cu o amendă . Polițistul a avut multă răbdare cu el....iar ptr ceii care nu știu nu mai există Miliție demult.....Toată Stima si Respectul Ptr Polițist, păcat ca nu au mai multe drepturi. Cand suntem jefuiti si avem nevoie de ei ,atunci sunt BUNI . Cand ne prind in FLAGRANT atunci sunt Răi.
Postat 07 Mai 2020, 17:52 de Bendy
Felicitări Domnului Polițist
Toată lumea sta in casă doar el se crede mai deștept sa iasă afară la braconaj, pe cine crede el ca păcălește cu vrajeala , el întotdeauna se crede mai presus de lege. Iar cu telefonul ... mai mult ca sigur la scapat el intenționat . Toată familia Micula sunt niște profitorii, daca au fost în stare să profite si dupa Coronavirus... . Iar de la Victor ce sa ne asteptam sa vorbească corect ? Daca nu a fost în stare să ia BAC-ul...
Postat 07 Mai 2020, 16:41 de Bendy
Dosar penal militianului !
Militianul trebuia sa-l amendeze daca a incalcat normele unei ordonante NECONSTITUTIONALE. Inclusiv, sa dea un exemplu personal si sa poarte masca si manusi, la fel cum poarta si colegii lui. Dar pentru smulgerea si aruncarea telefonului, urmata de persiflari si amenintari (stai la masina ca te spray-ez !!) militianul trebuie cercetat penal, trimis in judecata si exclus din corpul politistilor. Iar cu ocazia asta se va vedea si daca filmarea este trucata :)
Postat 07 Mai 2020, 12:23 de Silver_Cat
dobitoci care filmeaza cu telefonul
Sunt satul de specimene care filmeaza cu telefonul, poate mai si editeaza filmarea apoi pun filmarea pe net cu titlu bombastic desi nu au dreptate. Totdeauna se gasesc romani needucati sa-i sustina punctul de vedere. Pacat ca nu i-a spart si dintii.
Postat 07 Mai 2020, 10:19 de testtest
masca!!!!
Alo??? unde este masca??? daca te opreste un politist FARA masca, ai voie sa pleci. Am mai vazut la controale in trafic... tot asa fara masca... Cum adica??????? Ma doare in cot de Micula. Ma irita ca politistii te controleaza fara a avea echipamentul necesar...
Postat 07 Mai 2020, 09:23 de sasi
Silver_Cat ... alt "branconier" din clanul "germenilor" Micula !?!
Imaginația unui "neterminat" cu 12 clase neginalizate, nu l-a convins pe acest polițist (bravo, Ciprian Popa) ... pentru că, întradevăr, nu ai cum să auzi din Oradea niște focuri de armă peste mai multe dealuri din zona Paleu !?! E clar că agramatul Victoraș a mințit cu nonșalanță, că doar niște mincinoși și lași sunt toți-toți din fagmilia lui ... așa că, declarația lui verbală în locul celei scrise este falsă, privind motivele deplasării nocturne !?! Să zică mersi că nu i se face dosar penal pentru fals în declarații și tentativă de zădărnicire a combaterii efectelor Covid-19 !?! Iar telefonul, dacă nu făcea pe șmecherul și nu se zbătea ca un zgubilitic pe asfalt, filmând scena, l-ar fi avut întreg astăzi !?!
Postat 07 Mai 2020, 08:28 de CrisDumi
Plangere penala !
Nu-mi place si nu sunt sanse sa-mi placa vreo data Victoras Micula, insa, de data asta are dreptate. Faptele militianului se incadreaza la PURTARE ABUZIVA si DISTRUGERE. Ce lege ii da dreptul militianului sa-i smulga si sa-i arunce telefonul ?? Il rog pe Victoras sa-i faca plangere penala !
Postat 06 Mai 2020, 23:12 de Silver_Cat
FELICITĂRI POLIȚISTULUI!NU AR STRICA UNELE ÎMBUNATATIRI LEGISLATIVE ÎN SPRIJINUL LUCRĂTORILOR MAI!!!!
Aceste acțiuni ale polițiștilor , întăresc imaginea instituției.Cred că nivelul și intensitatea misiunilor desfășurate de polițiști trebuie continuate daca nu sporite in creșterea siguranței cetățeanului.Poate cei în măsură îmbunătățesc sau chiar modifica unele legi in favoarea polițiștilor astfel încât cei care încalcă legea cu premeditare sa fie aspru sanctionati, astfel încât aceste amenzi sa aibă și rol educativ.
Postat 06 Mai 2020, 20:19 de User anonimizat
Brrranconier:))
Branconier:)) foarte tare polițaiul, ala da! In sfarsit un polițai pe măsură!!! Branconier ,Rrranconier:)).PS:Branconierul e chiar Victoras,doar ca de data asta nu a folosit elicopterul!
Postat 06 Mai 2020, 19:54 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON