URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2021, 08:53

Victima lui Bolojan: Fostul director de la Colegiul Emanuil Gojdu îl acuză pe preşedintele PNL Bihor că l-a demis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După dezvăluirea BIHOREANULUI privind transferurile ilegale de elevi făcute la Colegiul Emanuil Gojdu, confirmate de un raport al Ministerului Educaţiei, fostul director Florin Nicoară s-a lamentat că ar fi fost lucrat de partidul din care face parte, adică PNL.

Într-o postare pe Facebook preluată integral, dar fără explicaţii, de site-ul BihorJust.ro - deţinut de avocatul Răzvan Doseanu, unul dintre părinţii celor transferaţi - Nicoară s-a plâns că însuşi Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor, ar fi fost "mâna" care l-a demis, în luna mai, din funcţia de director, şi care apoi a girat controlul "abuziv" al Ministerului.

Ce motiv ar fi avut Bolo să-l saboteze, Nicoară nu a spus, la fel cum n-a suflat o vorbă despre cum a făcut loc celor 7 elevi ori de ce nu i s-au părut suspecte nişte adeverinţe medicale care-i declarau inadaptaţi când anul şcolar nici nu începuse.

Fostul director a acuzat-o şi pe coordonatoarea echipei de control, pe orădeanca Ana Naghi, că ar fi fost în conflict de interese, pe motiv că e titulară la Colegiul Mihai Eminescu, dar şi că ar fi bruscat o secretară din Gojdu.

În final, fostul director a promis că va reveni cu dezvăluiri, concluzionând, patetic, că Partidul Comunist a avut "metode mai civilizate pentru a înlătura oamenii incomozi".

Bihorel chiar îl încurajează să mai facă dezvăluiri, mai precis să elucideze câte nefăcute a mai comis în şcoală...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Țepeluș cred ca e prima victima a birtinezului
Pt. ca birtinezul era tare-n clanta cu psd, cu usr, cu toti, acum va lua un dos peste gura, sa invete ca limba i-a fost data omului sa-si ascunda gandurile, nu sa-si arate pr*stia! Psd/mang va cere postul de prefect plus o felie maaareeee din deconcentrate. Pe unde va scoate camasa birtinezul&gasca ?!
Postat 10 Noiembrie 2021, 09:56 de pinonel
@bihooorel
Cred ca postarea ta nu e o incurajare pt domnul Nicoara, mai degraba o injuratura! Sa il pui pe acelasi palier cu "domnul" Lascu!!!!!! "Domnul Nicoara a prezentat cu argumente toata situatia" Hai si "lumineaza-ma" :care au fost acele argumente. E doar s-a plans ca l-a sapat ba PNL-ul, ba seful ISJ-ului, ba Bolojan. In schimb la transferul elevilor a spus doar ca el nu a stiut ca sunt nelegale transferurile. Tinand cont de cine sunt parintii si de modul in care s-au realizat e o gluma sa spui ca nu ai stiut nimic si ca e nu facut nimic ilegal sau imoral. Probabil ca ne ia pe toti drept "Lascu" daca vrea sa il credem. Daca tot pozeaza intr-un persoana onesta (pt ca stim ca e un profesor foarte bun) atunci sa isi asume aceste transferuri, nu sa ridice din umeri. Stie toata lumea ca nu misca nimic in Gojdu fara acordul lui. Nimic!
Postat 10 Noiembrie 2021, 09:29 de andy
Gojdu
Liceul unde doar copii din parinti campioni participa
Postat 09 Noiembrie 2021, 19:29 de Sandu2100
Nicoară e cantitate neglijabilă în acest mecanism.
De 13 ani și jumătate, orice funcție sau post de coordonare din acest județ se face trecând prin filtrul lui Bolojan. Așadar, sute și sute de persoane trecute prin filtrul unui habarnist în domeniul managementului resurselor umane calificate. Pentru administrație, învățământ, sănătate, deconcentrate, etc. S-a prins și Nicoară de faptul că nu e importantă competența ci strict pupincurismul de partid și cotizația aferentă. Câtă naivitate la unii dascăli, crescuți cu alte standarde de viață, cândva normale!
Postat 09 Noiembrie 2021, 13:34 de KP
Articole pro jupanului
Domnul Nicoara a prezentat cu argumente toata situatia. Din pacate, unii au o influenta mai mare decat altii. Astfel e greu sa ai un articol echitabil atunci cand e prezent si jupanul judetului. Toti cei care sunt impotriva lui Bolojan sau cei care au o alta perspectiva decat dansul sunt dusmanii poporului. Din pacate in Oradea/Bihor iti e frica sa zici ceva contrar Bolojan ca nu stii niciodata cand apare un frustrat sa-ti dea cu o caramida in cap. Succes domnului Nicoara! Sa ia modelul domnului Sebastian Lascu si sa spuna lucrurilor pe nume.
Postat 09 Noiembrie 2021, 09:42 de bihooorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON