URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2019, 21:40

Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, arată că parcarea Aeroportului Debreţin e plină cu maşini cu numere de Bihor (FOTO)

Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, arată că parcarea Aeroportului Debreţin e plină cu maşini cu numere de Bihor (FOTO) (foto: Facebook, Florin Birta)
Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, arată că parcarea Aeroportului Debreţin e plină cu maşini cu numere de Bihor (FOTO) (foto: Facebook, Florin Birta)
Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, arată că parcarea Aeroportului Debreţin e plină cu maşini cu numere de Bihor (FOTO) (foto: Facebook, Florin Birta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, a făcut din nou, joi, un apel public către conducerea Consiliului Judeţean Bihor să accepte implicarea Primăriei Oradea în atragerea de operatori şi curse pe Aeroportul Oradea, asta "dacă nu au alte interese".

De data aceasta, Birta a postat şi câteva fotografii făcute în parcarea Aeroportului din Debreţin, în care pot fi văzute mai multe maşini cu numere de Bihor.

"Aşa arată parcarea aeroportului din Debrecen, plină de maşini înmatriculate în România şi în special în Bihor. Între timp parcarea aeroportului din Oradea este goală, dar nu pentru că bihorenii "nu îşi permit să călătorească cu avionul" (n.r. - aşa cum au încercat să susţină reprezentanţii CJ Bihor), ci pentru că zboară de pe aeroportul din Debrecen", a scris Birta pe pagina sa de Facebook.

Tot el a făcut din nou un apel către CJ Bihor să accepte ajutorul Primăriei pentru aducerea de operatori şi curse pe Aeroportul Internaţional Oradea.

"Ar fi cazul, stimaţi conducători ai Consiliului Judeţean Bihor, să acceptaţi implicarea Primăriei Oradea în managementul aeroportului din Oradea, pentru a găsi împreună şi cât mai urgent cele mai bune soluţii în dezvoltarea lui, asta dacă nu aveţi alte interese", a transmis Birta.

Imediat, postarea viceprimarului a stârnit reacţii. Mulţi orădeni au scris că, într-adevăr, locuitorii oraşului merg la Debreţin pentru curse cu avionul şi critică, la rândul lor, conducerea CJ pentru lipsa de implicare.

"Din imagine lipseşte microbuzul care transportă orădenii la aeroport. De obicei e parcat pe ultimul rând în parcarea aeroportului. Şi da, este mereu plin. Cel puţin de câte ori am zburat eu, a fost plin. ...şi am zburat de câteva ori anul ăsta", a scris Nadia Kolozsvari - Pal, fost candidat la funcţia de consilier local în Oradea.

Aeroportul Internaţional din Oradea nu are curse externe din toamna anului trecut, de când operatorul low cost Ryanair şi-a închis şi ultimele rute. 

De atunci, Tarom a anunţat şi apoi anulat rapid două rute spre Milano, respectiv spre Barcelona. 

Pe deasupra, din luna aprilie a acestui an, Blue Air şi-a suspendat cursele de Bucureşti - Oradea - Bucureşti. Aşadar, orădenii pot să zboare de acasă doar cu Tarom, care, s-au plâns călătorii, a ridicat preţurile de când nu are concurenţă.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Anunţ ŞOC: Aeroportul Oradea nu mai are nicio cursă externă. TAROM a anulat zborurile spre Barcelona şi Milano!

Adio, Blue Air! Din aprilie, orădenii vor putea zbura spre Bucureşti doar cu Tarom

Bolojan zboară din Timişoara: "Din Oradea m-ar fi costat 1.050 lei"

Bimbo de la Aeroport ne dă lecţii: Orădenii trebuie să zboare din Oradea, chiar dacă e mai scump

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
excalibur
Te-ai gândit că, capul tău e prea mic pt Oradea??
Postat 05 Mai 2019, 00:31 de Sandu1206
The world is not enough
Da, e titlul unui film James Bond. Lumea e prea mica.Facem un silogism si obtinem: Oradea e prea mica.Ceea ce e un paradox,Oradea fiind orasul unguresc Nagyvarad, care presupune ceva mare...dar nu suficient de mare
Postat 04 Mai 2019, 20:33 de excalibur
tipic
Tipic pentru udmr, lingaii ungurilor. Distrugerea aeroportului Oradea a fost intentionata. Vine Pasztor sa ne spuna ca oradenii nu zboara. Pai nu zboara, tampitule, daca nu au curse sau sunt taxati triplu. Ti-ai atins scopul, zburam din Debrecen si Budapesta. Te-as declara persona nongrata in Bihor.
Postat 03 Mai 2019, 12:28 de DanD
tralala
Cum să nu! Doar leneșii de la aeroport (știți la cine mă refer!) zic că orădenii nu au bani pt călătorii. E foarte prost să te gândești doar strict pe locuitorii orașului nostru, pt că avem foarte mulți muncitori în afara granițelor, în Marea Britanie, Italia, Slovacia, Germania, Olanda etc etc. Dacă ei vor să vină acasă, ce credeți că n-ar veni acasă cu cursa directă către Oradea? De ce nu s-a gândit conducătorii aeroportului la acest fenomen? De ce se gândește la noi întodeuna ca și cum merge calul? Extraordinar! Am prins spre fericire cursa Ryanair Oradea-Londra, era plină cu noi! Dățile la care m-am uitat pt rezervare au mai rămas câte 3-5 locuri!!! Așa a fost și pe curse Memmingen-Oradea, era aprox 90% încărcat! Atunci despre ce fel de avioane goale ne referăm? Chiar Pasztor și Pașc au spus că au avut un grad de opucare foarte ridicat, ba chiar a avut aeroportul nostru un flux record!!!! După toate astea, ne și mint apoi, ne cred proști. Nu știu ce s-a întâmplat, pe partea cine joacă de acum încolo, dar sunt 100% sigură că nici Pasztor dar nici Pașc nu mai vrea binele orașului. Eu în locul șefilor ei, le-aș da un termen, pe care dacă nu îl respectă să se dea afară din funcții. Alții sunt sigură că ar face ceva.
Postat 03 Mai 2019, 11:05 de Timea
Sandule...
... io cred că ai atribuit greșit pseudonimul avocatului Ursuța. Poate că o fi tot un avocat, dar precis are un alt nume.
Postat 03 Mai 2019, 09:05 de ineuanul
Domnule Avocat Ursuta/Pinonel
Daca nici asta nu vezi, atunci nu mai citi presa , ești specializat in RCA-uri, rămâi acolo. Nu ne trage in jos precum CJ. Probabil nu ai zburat de pe nici un aeroport, dar folosești rata de BinsH.
Postat 03 Mai 2019, 08:57 de Sandu1206
.........
Citesc de cateva luni campania dusa de presa aservita primarului impotriva celor de la cj (mang si pasztor). Asa, ca o paranteza: nu cred ca ar merge deloc mai bine aeroportul daca ar incapea pe mana birtinezului! De ce nu vin ,,zburatorii" la Oradea, sau mai corect, de ce au plecat?! De e nu ar veni nici daca aeroportul ar trece la primarie?! DECIZIA COMISIEI din 27.9.2016 PRIVIND AJUTORUL DE STAT SA.30931 (2011/C) (ex N 185/2010) pus în aplicare de România pentru aeroporturile regionale românești.
Postat 03 Mai 2019, 05:45 de pinonel
Nulule....
Nulule poti face tu gata gargara vrei pana ce CJB este condus de udmr. De 30 de ani udmr nu a facut NIMIC pentru Bihor, Romania. Doar au supt bani de la buget pe care pe cai diferite I-a trimis in Hungaria de unde s-au intors albiti ca sponsorizari si tot felu de fonduri"private". Firme unguresti au primit prin baciukiss lucrari de miliarde care sunt asa cum sunt. Si acum udmr face ce vrea muschiul lui si muschiul lui vrea ca aeroportul de la Debrecen sa fie un non zonal. Asa ca poti tu posta cate poze vrei ca pana udmr-ul e in floare totul e 'geaba!
Postat 03 Mai 2019, 00:16 de scortosul
Vorba Vioricai
Vorba Vioricai Dancila: 20-20! Castiga PNL inapoi Consiliul Judetean, Pasztor cu extremistii lui nationalisti revin la locul lor, adica simpli consilieri judeteni cu 1500 lei retributie si totul va reintra in normal. Bolojan, Birta si PNL va reactiva Aeroportul si judetul va deveni o Oradea mai mare. Doamne ajuta-va Bolojan si Birta!
Postat 02 Mai 2019, 23:56 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON