URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2019, 15:50

Bimbo de la Aeroport ne dă lecţii: Orădenii trebuie să zboare din Oradea, chiar dacă e mai scump

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

​„Atins” de declaraţiile primarului Ilie Bolojan, care a plecat marţi cu avionul de la Timişoara spre Bucureşti, fiindcă de la Oradea nu găsise decât un singur bilet cu peste 1.000 lei, preşedintele CA al Aeroportului orădean a încercat, miercuri, să dea o replică. 

În loc să ceară scuze publicului şi presei pentru dezinformările pe care le-a făcut marţi, când a încercat să acrediteze ideea că biletele Tarom Oradea-Bucureşti sunt mai ieftine decât susţinea primarul, Bimbo-Szuhai Tibor vine, de data asta, cu un alt slogan. Orădenii trebuie să zboare din Oradea, chiar dacă e mai scump - este mesajul UDMR-istului "bonusat" anul trecut, pe lângă indemnizaţia uzuală, cu peste 12.000 lei pentru „performanţele” aeroportului orădean.

“Cât despre faptul că dl. primar Ilie Bolojan alege să promoveze aeroportul din Timișoara în detrimentul celui din Oradea, aș prefera să nu comentez, menționând totuși că și dacă ar fi mai scump, împreună cu mulți orădeni, voi continua să aleg aquapark-ul din Oradea, festivalul street-food din Oradea, iar pentru destinațiile existente Aeroportul Internațional Oradea”, arată Bimbo.

Pe e altă parte, şeful CA încearcă să răspundă declaraţiilor lui Bolojan - care cerea conducerii Aeroportului să negocieze cu Tarom mai multe zboruri şi programarea unor aeronave de capacitate mai mare, dat fiind că aceste lucruri influenţează în detrimentul călătorilor preţul biletelor - dar nu reuşeşte decât să enunţe generalităţi şi confirmări ale neputinţei.

Susţinând că „există o comunicare permanentă între conducerea executivă a aeroportului și managementul companiei naționale de transport aerian”, în cadrul căreia „solicitarea noastră principală, pe lângă diversificarea destinațiilor, se referă la mărirea capacității alocate pentru ruta București-Oradea-București”, Bimbo se resemnează să constate că „în mod evident nu putem influența nici organizarea rutelor și nici politica de preț, știut fiind faptul că tipul aeronavei destinat unei rute se stabilește în funcție de rezervările existente, și nu de eventualele vânzări de bilete din ziua premergătoare zborului”.

Asemenea unui avocat, preocupat de încasările operatorului aerian mai mult decât de dezvoltarea aerogării pe care o administrează, reprezentantul Judeţului la conducerea Aeroportului concluzionează: „Experiența arată că în cazul unor rezervări anticipate în număr mai mare, zboară aeronava de capacitate mai mare, însă pe fiecare cursă au rămas locuri neocupate. Conducerea executivă a aeroportului în continuare urmărește să readucă încă o companie aeriană care să deservească rute interne, ceea ce se poate realiza doar în condițiile în care operatorul închide pe profit perioadele de bilanț”.

UPDATE: Bimbo spune că nu a vrut să dea lecţii

Într-o precizare trimisă joi BIHOREANULUI, preşedintele CA al Aeroportului, Bimbo-Szuhai Tibor, arată: "Intenția mea a fost cât se poate de departe de a da lecții cuiva și regret dacă așa ați înțeles. În altă ordine de idei îmi susțin părerea în continuare: este inoportun ca dl. primar Ilie Bolojan, în calitatea sa de formator de opinie să promoveze aeroportul din Timișoara în detrimentul celui din Oradea. Prețul unui bilet de avion cumpărat cu o zi înainte de deplasare întotdeauna va fi diferit (în cazul prezentat valoarea este egală cu suma componentei mobile a îndemnizației lunare a unui membru din CA). Este dreptul oricărui călător să aleagă de unde decolează, dar liderii au și povara exemplului prin comportament. Elocvent în acest sens pot fi și cele 7 curse charter care vor fi operate săptămânal în timpul verii, care se vor păstra și se vor dezvolta dacă publicul bihorean va alege Aeroportul Internațional Oradea. Condițiile oferite sunt comparabile cu toate aeroporturile din regiune, în majoritatea situațiilor chiar mai bune decât în alte locații. De aceea mi-am și permis remarca: și dacă ar fi mai scump, împreună cu mulți orădeni, voi continua să aleg aquaparcul din Oradea, festivalul street-food din Oradea, iar pentru destinațiile existente Aeroportul Internațional Oradea".

Citeşte pe aceeaşi temă: Reprezentanţii Aeroportului Oradea şi ai Tarom îl acuză pe Bolojan de minciună... cu minciuni

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Bimbo
Care aeroport "international"???? Aveti unii un tupeu fantastic! Partidul a pregatit un loc caldut, bine platit...etc...etc. Pai chiar nu va uitati niciunul in oglinda, dimineata cand va barbieriti si sa va intrebati ceva de genul: "chiar pot sa fac fata la job-ul asta sau il accept si ma umplu de rusine sau ridicol?" Credeti ca banii primiti merita dezastrul de imagine al vostru si dezastrul economic si social pe care il provocati? Probabil ca da, daca o faceti! Oameni fara principii si fara coloana vertebrala. Jegurilor!
Postat 12 Aprilie 2019, 09:52 de Kid
Bimbo ești un bolovan!
Sper că în scurt timp să deveniți istorie! Cu tot psd-ul și udmr-ul vostru! Nu sunteți buni de nimic! Hoților!
Postat 11 Aprilie 2019, 19:46 de AlinusMaximus
mda...
Asa se intampla cand partidele conduct si isi baga oamenii fara experienta pe posturi de conducere. Ca in opinia lor zoo sau aeroport e totuna.
Postat 11 Aprilie 2019, 12:37 de seth
Referendum
Pe ta aeroportului
Postat 10 Aprilie 2019, 20:42 de Sandu1206
bine bine
dar daca vreau sa zbor la Milano sau Berlin.....tot de pe aeroportul Oradea sa-mi dau drumu' ? Sa imi duc cu mine o coala A4 sau A3 pentru avion de hartie? Poate are aeroportul un top de hartie si ne da. Sau nu?
Postat 10 Aprilie 2019, 16:52 de Christa
Un cretin
Daca acest Bimbo, a inteles ca Bolojan "a ales sa promoveze aeroprtul din Timisoara, si nu pe cel din Oradea", e un ... cretin , sau, mai mult decat atat ori e atat de cretin incat nu poate intelege un text. Dar, cred ca mai degraba, acest Bimbo e un mare ... mare... TRADATOR.
Postat 10 Aprilie 2019, 16:36 de MARUS
niste pigmei...
La pretul de peste 1.000 lei (!!!) pentru o calatorie cu avionul Oradea-Bucuresti, pentru ca sa dam curs indemnului domnului Bimbo (an attractive but empty-headed young woman, especially one perceived as a willing sex object, conform google translate) si sa platim atata pe un bilet, avem totusi cateva cerinte: 1) la sosirea in parcarea Aeroportului Oradea sa fim intampinati de ansamblul de folcloriste-bimbo-de-la-partid care sa presteze un masaj de relaxare fiecarui pasager, in ciuda colegelor neafiliate din Vama Bors; 2) la check-in sa ne care bagajele directorul aeroportului domnul Pasc Ghe. (ca sa faca ceva de salariul nesimtit pe care-l incaseaza lunar); 3) pana la urcarea in aeronava luxoasa Tarom sa ne duca in spate domnul Pasztor, in loc sa mergem pe jos ca in cel mai jalnic aeroport african; 4) in avion sa ne astepte domnul Mang care sa stea "capra" in asa fel incat pasagerii care au bagaje de mana sa urce pe el ca si pe un scaunel daca nu ajung la compartimentul de bagaje; 5) inainte de decolare sa vina consilierii judeteni aflati la conducere, conducerea aeroportului, consiliul de administratie al aeroportului si sa traga la hamuri aeronava Tarom pana pe pista de decolare pentru ca astfel sa se incadreze in costuri de exploatare si sa fie zborul rentabil dar si mult mai agreabil pentru pasagerii care se pot distra copios pe seama parazitilor Aeroportului oradean...
Postat 10 Aprilie 2019, 16:30 de decalog
Idiot de la pesedeu!
Un idiot seful asta de la avioane! Cat e pesedeul inflorit la guvernare Oradea nu va avea curse cu preturi normale!
Postat 10 Aprilie 2019, 16:19 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON