URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Septembrie 2015, 19:28

Viceprimarul Huszar Istvan a prezentat pe două roţi stadiul de realizare a pistelor pentru biciclete (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor putea ajunge din cartiere în zona centrală a oraşului cu bicicleta. Viceprimarul Huszar Istvan a prezentat miercuri stadiul de realizare a pistelor pentru biciclete direct în teren, într-o conferinţă de presă pe două roţi.

Tura pe biciclete a început în Parcul 1 Decembrie, cu continuare pe lângă Biblioteca Gheorghe Şincai până pe malul pârâului Peţa. La podul de lângă Piaţa de vechituri, alaiul a făcut o pauză scurtă, dar suficientă pentru a constata că rastelurile pentru biciclete au fost puse greşit. "Mi-au atras şi mie atenţia alţii că au fost montate pe dos. Bun, se pot folosi şi aşa, dar am dat dispoziţie să fie puse cum trebuie", a spus viceprimarul.

Din strada Traian Blajovici, alaiul, în frunte cu viceprimarul Huszar, s-a deplasat spre Rogerius de-a lungul străzii Oneştilor, cu ieşire în Bulevardul Ştefan cel Mare şi revenire la punctul de plecare din centrul oraşului prin Parcul Olosig şi de-a lungul Crişului Repede.

Potrivit viceprimarului, lucrările la cel de-al treilea tronson al pistei pentru biciclete avansează într-un ritm alert. "În zona campusului şcolar s-au pus deja bordurile, iar în Bulevardul Ştefan cel Mare şi în alte puncte se lucrează. Conform contractului de finanţare, lucrările trebuie finalizate pe 30 octombrie, dar sper să fie deja finalizate pe 15 octombrie", a spus Huszar.

Cel de al treilea tronson al pistei pentru biciclete este gândit să conecteze între ele porţiunile deja existente. Acesta va lega printre altele strada Podului de malul Crişului Repede, cu trecere prin străzile Ştefan cel Mare, Lacu Roşu şi Dacia (4,1 kilometri), străzile Barcăului şi Lipovei (1,1 kilometri), Calea Republicii de stadionul Iuliu Bodola (840 metri), ştrandul municipal de Bulevardul Magheru (585 metri), Bulevardul Averescu de strada Dragoş Vodă (395 metri) şi Parcul Bălcescu de strada Ovid Densusianu cu trecere de-a lungul malului stâng al pârâului Peţa (1,7 kilometri).

Lucrările sunt finanţate din economiile făcute de Primărie prin proiectul transfrontalier privind "Construirea unei piste pentru biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu" derulat de municipiul Oradea în parteneriat cu comuna Borş şi localităţile Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes şi Artand.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,2 milioane euro, sumă din care Biharkeresztes a primit 1,4 milioane euro, Oradea şi Berettyoujfalu câte 1,2 milioane euro, Artand va folosi un milion de euro, iar Mezopeterd şi Borş vor primi câte 709.000, respectiv 545.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
s-a corectat
prompt
Postat 24 Septembrie 2015, 10:56 de wolfzoleee
biciclete
biciclete pe doua roti ;am un deja'vu cu niste copii bipezi . dar totusi ea e unguroaica ......
Postat 24 Septembrie 2015, 09:33 de wolfzoleee
PISTA PISTA PISTA-I CU BELEA...
@fcbihor1900: Ei, asa merge! In rest eu zic ca pistele astea au devenit o obsesie! In anumite locuri pietonii nu mai au loc de ...pissste! Am avut zilelele acestea drumuri de serviciu la Casa de sanatate! Sub podul cu pricina exista o portiune numai cu pissste! Pietonii, pa! E bine si cu piste dar pietonii cui raman?
Postat 23 Septembrie 2015, 22:45 de TDS
directori cu averi de ministri
Foarte bine! asa va merge Popescu-Director AIO pe bicicleta la vila din Ungaria! Doua vile si un apartament de aproape 100mp. Asa figureaza în declata de avere. Magnatii din PMO ii fac gelosi și pe fostii ministri din Cabinetul Boc!
Postat 23 Septembrie 2015, 22:02 de fcbihor1900
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON