URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2020, 19:48

Veste bună pentru şoferi: Procedurile de înmatriculare a autovehiculelor au fost simplificate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor a anunţat simplificarea procedurii de înmatriculare, înregistrare, radiere, eliberare a autorizaţiei de circulaţie proviziorie sau pentru probe a autovehiculelor, în urma publicării în Monitorul Oficial şi intrării în vigoare a unui ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor în care este prevăzută şi crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la unele dintre operaţiunile mai sus enumerate.

Potrivit Ordinului 120/2020 al ministrului Internelor, se urmăreşte furnizarea serviciilor online pentru operaţiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către un operator economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi (dealer auto), în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

De asemenea, se elimină diverse documente pentru emiterea unor acte precum duplicatul certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), al certificatului de înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Totodată, vor exista mai multe categorii de solicitanţi care pot beneficia de autorizaţii de circulaţie pentru probe şi se clarifică situaţia categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul unei primării, de exemplu mopedele.

Ordinul de ministru mai prevede stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la cinci zile pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare - în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile cu obţinerea unei certificări a identităţii de la Registrul Auto Român.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Scorilo
adevărat ce zici. De asta eu imi dores, ca asigurarea sa fie făcută pe persona , nu pe mașină
Postat 25 August 2020, 00:32 de Sandu2100
erată
pot să nu fie detinatori de autovehicule
Postat 24 August 2020, 20:17 de scorilo
@Elena
Veste buna pentru detinatorii de autovehicule. Conducatorii auto( sofer este conducatorul auto ce exercită profesia de conducator auto) poate sa nu fie detinator de autovehicul.
Postat 24 August 2020, 20:16 de scorilo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON