URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2021, 13:38

Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Austria: "Trebuie să înfruntăm realitatea"

Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Austria: 'Trebuie să înfruntăm realitatea' (sursa foto: dw.com, credit Reuters)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat, vineri, că începând din 1 februarie în Austria va fi obligatorie vaccinarea anti-Covid-19. Astfel, Austria va deveni prima ţară care introduce vaccinarea obligatorie anti-Covid-19.

"Nu am reuşit să convingem destule persoane să se vaccineze. Cele mai recente măsuri au crescut numărul vaccinărilor zilnice, dar nu destul", a declarat Schallenberg, citat de Politico.eu. 

Cancelarul conservator Alexander Schallenberg a făcut anunţul după discuţii cu adunarea guvernatorilor regiunilor. El a adăugat: "Pentru o lungă perioadă a existat un consens în această ţară că vaccinarea obligatorie nu este necesară, însă trebuie să înfruntăm realitatea". 

El a reamintit că terapiile intensive ale spitalelor sunt supraîncărcate. De asemenea, în ultima perioadă în Austria s-au înregistrat zilnic cu mult peste 10.000 de cazuri. Vineri, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, în Austria au fost raportate 14.917 cazuri şi 39 de decese.

"Creşterea durabilă a ratei de vaccinare este singura cale de ieşire din acest cerc vicios", a spus Schallenberg.

(cancelarul Alexander Schallenberg, foto: Georg Hochmuth/AFP via Getty Images)

De la debutul pandemiei şi până pe 18 noiembrie, în Austria au fost înregistrate oficial 996.064 de cazuri de Covid, dar şi 11.486 de decese. Populaţia ţării este de 8,99 de milioane de persoane. Vineri, rata de vaccinare cu schema completă în Austria era de 64,1%, potrivit datelor oficiale ale ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor). Este una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa Occidentală.

Totodată, potrivit AFP, Austria va intra de luni, 22 noiembrie, în carantină totală, măsură care va viza întreaga populaţie. Lockdownul este instituit pentru "o perioadă de 20 de zile".

Şi alte ţări europene se pregătesc să impună măsuri mai dure pentru stoparea răspândirii cazurilor Covid-19. Potrivit Hotnews.ro, una dintre acestea este Germania. De altfel, ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că situaţia infectărilor cu coronavirus din Germania este atât de gravă că nu poate fi exclus un lockdown inclusiv pentru cei vaccinaţi.

Au fost anunţate deja noi restricţii, cum ar fi limitarea accesului la viața publică pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid, măsura urmând să fie aplicată în zonele în care numărul de spitalizări depășește un anumit prag. De asemenea, potrivit Hotnews.ro, Angela Merkel a declarat că autoritățile analizează și introducerea vaccinării obligatorii pentru angajații sanitari și cei ai azilurilor de bătrâni.

Pe de altă parte, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de măsuri ce vizează persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid. Printre acestea se numără interdicţia de a intra în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa.

În Italia se analizează înăsprirea restricţiilor pentru persoanele nevaccinate şi controalele la frontiere, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere și în această ţară. Politicieni regionali cer guvernului de la Roma să impună restricţii pentru persoanele care refuză să se vaccineze, pentru a evita o carantină de anvergură iarna aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Numai manipulare
Oare unde-i ONU in acest caz ,atac la drepturile omului,s-a vb.de voluntariat in cazul vax si dintr-o data devine obligatorie ???
Postat 22 Noiembrie 2021, 08:00 de User anonimizat
Vaccinarea e gratuita
Dar efectele adverse ale vaccinului vor costa populația. Sa-ti faci analize lunar de coagulare a sangelui sau pt tot felul si sa stai sub tratament la cei cu efecte adverse nu va fi ieftin deloc, ba va fi imposibil pentru mulți. De suferinta fizica si psihica nu mai vorbesc. Si incep sa se auda din ce in ce mai multe cazuri. Cati din cei nevaccinati ajung in spital? 0,00 cât? Hai să fim serioși. Marea majoritatea a românilor a avut simptome ușoare. Anul trecut au murit 60.000 de români de cancer iar anul trecut + anul acesta au murit in jur de 50.000 de Covid. Oficial! Neoficial poate nici 10%. Pe aceaași logică putem și noi, nevaccinații zice, ca statul român să nu deconteze tratamentul celor cu sechele din urma vaccinului. Ne ajută asta cu ceva? Nu. Toti platim contributii, toti sa fim tratati la fel. Ca cei cu efecte adverse vor suferi? Vor trebui sa-si asume ca au semnat pe proprie raspundere. Efectul vaccinarii asupra pandemiei s-a dovedit a fi 0. Ce sa tot o mai scaldam. Vaccinarea este scopul acestei pandemii si instituirea unui sistem dictatorial. Pe cine vreti sa mai prostiti? Se vede din avion. Cu cât se va vaccina mai puțină lume cu atât pandemia se va termina mai rapid. Imunitatea naturala impotriva virusului Covid o da celulele limfocite tip T si tine de la cativa ani pana la 1 viata. Anticorpii generati (teoretic) in urma vaccinului nu sunt de tip T si tin cateva luni si interfereaza cu raspunsul normal al organismului. Nu o spun eu o spun specialistii. Fiecare doza va veni la pachet cu efecte adverse. Problemele multe vin dupa doza 2 si 3. Multe efecte grave. Dar după doza 10 cum va fi? Rezistă careva până la doza 10..20? Oameni buni, judecați cu mintea voastră. Ăștia nu dau căldură în spitale și taie subvențiile orașelor și credeți că nu mai pot ei de binele nostru? Nu v-ați trezit în 30 de ani?
Postat 20 Noiembrie 2021, 22:49 de georgemarian
Ipocriti
Ipocrizia nu mai are limite ,Gibraltar ,Irlanda cu rata de vaccinare mare si sunt lideri de zona rosie si atunci unde-i eficienta vax???
Postat 19 Noiembrie 2021, 22:54 de User anonimizat
realitatea e ca vaccinul pute
Cand o infruntati?
Postat 19 Noiembrie 2021, 22:45 de testtest
total gresit !
Masurile luate de Austria sint total gresite ! Ar fi mult mai simplu si mai eficient daca bolnavii de Covid NE-vaccinati ar fi pusi sa isi plateasca tratamentul . Ai covid ? vrei la spital? scoate cardul bancar ! Nu ? stai acasa ! ai stat acasa cind ai fost invitat la vaccinare gratuita ? atunci stai acasa si cind te imbolnavesti de Covid !
Postat 19 Noiembrie 2021, 20:56 de richard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON