URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Mai 2021, 18:15

Vaccinare drive-through, în Oradea. Află unde, când şi cum te poţi vaccina cu Pfizer, direct în maşină! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de miercuri, orădenii, dar nu numai ei, ci și orice alt cetățean care vrea să se imunizeze împotriva consecințelor infectării cu SARS-CoV-2, poate fi vaccinat în primul centru de tip tip drive-through din oraș.

Amenajat în parcarea complexului comercial ERA Shopping Park, acesta va funcționa 12 ore zilnic, punând la dispoziția celor interesați patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer-BionNTech.

Vaccinare în maşină

Potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Bihor, această instituție, împreună cu Prefectura județului și cu Primăria Oradea au amenajat centrul drive-through „având în vedere necesitatea creșterii capacității de vaccinare a populației în județul Bihor, în scopul atingerii indicelui necesar imunizării colective optime”.

Amplasarea centrului drive-through în parcarea ERA Shopping Park permite accesul facil al persoanelor cu mijloace auto, fiind astfel posibilă efectuarea unui număr mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară.

Centrul va funcționa zilnic în intervalul orar 08.00-20.00 și va dispune de patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Fără programare

Vaccinarea se face fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse ulterior în Registrul Electronic Național de Vaccinare, de unde se va emite și o adeverință de vaccinare.

Persoanele care doresc să se vaccineze se vor prezenta cu actul de identitate și cu chestionarul de triaj gata completat (formularul poate fi descărcat de pe site-ul RoVaccinare) sau îl pot completa pe loc.

Vaccinul se administrează doar persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea vehiculului sau spațiului special amenajat, după caz.

Supravegheaţi

După administrarea serului, persoanele vaccinate se deplasează cu autoturismul către o zonă de supraveghere post-vaccinare, care este asigurată cu personal medical (medic și asistenți). În perioada de așteptare/supraveghere se emite și adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de-a doua doză.

În procesul de vaccinare se respectă procedurile și instrucțiunile în vigoare privind desfășurarea procesului în condiții de siguranță și în cadrul reglementat.

Chiar dacă în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită, DSP amintește că vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur, îndemnând bihorenii să se vaccineze.

Merită precizat şi că, din 10 mai, în Oradea se va deschide un alt centru de vaccinare Pfizer, fără programare, în Oradea. Este vorba despre un centru de tip container, ce va fi operaţionalizat în Centrul Civic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON