URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2017, 18:08

Vacanţă în spital: Trei copii au fost loviţi de maşini

Vacanţă în spital: Trei copii au fost loviţi de maşini foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un copil în vârstă de 2 ani şi 11 luni a fost rănit, luni, într-un accident produs pe DN1, în localitatea Oşorhei.

"Aflat la volanul unui autoturism, un şofer în vârstă de 41 ani din Uileacu de Criş a acroşat copilul care traversa împreună cu mama sa prin loc nepermis şi fără să se asigure", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău. Accidentul este al treilea, în decurs de câteva zile, care a provocat rănirea unor copii. 

Un alt accident s-a produs vineri după-amiază, pe DN1, în localitatea Gheghie. Copilul, un băieţel în vârstă de 7 ani din Luncşoara, a traversat şoseaua în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind acroşat de o maşină condusă de un bărbat în vârstă de 46 ani din Bratca.

Un alt copil a fost lovit, duminică seară, pe drumul comunal 97, în localitatea Cărăsău de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Cociuba Mare.

În momentul acroşajului, victima, o fetiţă în vârstă de 2 ani din Cărăsău, lăsată nesupravegheată, se angajase în traversarea carosabilului, prin loc nepermis.

Toţi cei trei copii au ajuns la spital însă, din fericire, au suferit leziuni uşoare iar poliţiştii   continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele producerii accidentelor.

Pentru a evita astfel de evenimente nedorite, poliţiştii şi medicii le recomandă părinţilor şi bunicilor să îi supravegheze mai atent pe copii. "Este perioadă de vacanţă, copiii ies pe stradă, cu role, cu mingi, cu biciclete. Recomandăm părinţilor, bunicilor, să fie mai atenţi", a declarat dr. Alexandru Mateoc, purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, îi sfătuieşte la rândul ei pe părinţi să le explice copiilor să fie atenţi când sunt în apropierea carosabilului, să nu traverseze prin locuri nepermise şi să se asigure că şoferul maşinii a observant intenţia lor de traversare.

"Copiii sub 14 ani nu pot circula cu bicicleta pe drumurile publice, deci nu-i lăsaţi nesupravegheaţi când se plimbă cu bicicleta! Totodată, este important de ştiut că este interzis să transportaţi copii cu vârsta până la 12 ani pe scaunul din faţă în timpul deplasării pe drumurile publice, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de adulţi", a spus Lascău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON