Vreţi căldură în apartament? Scoateţi din debara caloriferele electrice! Primarul Ilie Bolojan a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede vor rămâne fără încălzire în apartamente până duminică.
Lucrări la magistrală
"Datorită lucrărilor la reţeaua de termoficare nu suntem în măsură să asigurăm încălzirea în tot oraşul. Am avut de ales: ori să întrerupem pentru două săptămâni apa caldă, variantă pe care nu am susţinut-o, ori să fim în situaţia în care, dacă se răceşte vremea, să nu putem asigura căldura în tot oraşul până la sfârşitul acestei săptămâni", a declarat Bolojan.
Municipalitatea a ales cea de-a doua variantă, fapt pentru care locuitorii cartierelor Ioşia, Cantemir, Nufărul II şi o parte din consumatorii din zona centrală vor rămâne fără încălzire până duminică.
"Lucrările se vor finaliza cel târziu vineri seara, dar este nevoie de încă 24 de ore pentru echilibrarea sistemului. Cel mai probabil vom fi capabili să asigurăm apa caldă şi încălzire la parametri în tot oraşul undeva în cursul zilei de duminică", a spus primarul.
Întreruperea furnizării de agent termic către consumatorii de pe malul stâng al Crişului Repede se datorează lucrărilor de înlocuire a unei porţiuni din Magistrala II în zona podului din Şoseaua Borşului derulate de societatea de termoficare.
"Vecine, ai pornit căldura?"
Potrivit primarului, orădenii care locuiesc pe malul drept al Crişului dar nu au căldură în apartamente ar trebui să se adreseze asociaţiilor de proprietari din care fac parte pentru lămurirea situaţiei.
"Sunt situaţii în care, chiar dacă au asigurat agentul termic la intrarea în bloc, unele asociaţii de proprietari, la cererea unora dintre membri, nu au dat drumul la căldură ca să facă economie. Aceste situaţii trebuie lămurite în cadrul asociaţiei", a spus edilul.
Căldură cu întreruperi
În ciuda lucrărilor de înlocuire sau peticire a reţelelor derulate până în prezent de societatea de termoficare, Bolojan spune că peste iarnă vor mai exista în mod cert şi alte episoade de întrerupere a încălzirii, chiar dacă pentru o perioadă mai scurtă de timp.
"Trebuie să fim conştienţi că până la sfârşitul anului viitor putem avea astfel de blocaje. Se va lucra la înlocuirea magistralelor inclusiv peste iarnă pentru ca lucrările să fie finalizate la timp, iar la trecerea de pe reţeaua veche pe cea nouă există un interval de circa 24 de ore în care sistemul nu funcţionează la capacitate", a mai zis Bolojan.
În plus, pe lângă lucrările programate primarul nu exclude apariţia unor avarii îndeosebi pe magistralele I şi III, vechi de 50 de ani. Ilie Bolojan a dat însă asigurări orădenilor că societatea de termoficare dispune de resursele financiare şi umane necesare pentru înlăturarea defecţiunilor în cel mai scurt timp posibil.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.