URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2019, 14:36

USR, pe tot terenul: După ce Luceafărul a fost mutată de patron în alt judeţ, USR-iştii vor ca fotbalul bihorean să fie susţinut din banii publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

USR Bihor a ocupat şi „terenul” de fotbal. La o zi după ce patronul echipei Luceafărul Oradea, care activează în Liga a II-a, a decis ca aceasta să activeze la Dorbeta Turnu Severin, Departamentul de Comunicare al filialei judeţene a partidului dă de veste că aceasta are un „plan de salvare / revigorare a fotbalului din Bihor în trei paşi la îndemâna autorităţilor judeţene şi locale”, despre care susţine că nu are „un impact bugetar prohibitiv”, deci pe bani publici.

În viziunea USR Bihor, aceste autorităţi trebuie să înfiinţeze o academie de fotbal la Oradea, „care să pregătească aproximativ 250 de tineri fotbaliști locali, din grupe de vârsta diferite și să livreze fotbaliști mai ales echipei locale”, fără a o preciza, dar arătând că ea „se va baza pe centre de copii și juniori din opt centre județene: Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta, Ștei, Valea lui Mihai, Vașcău, Săcueni”.

Un al doilea pas pe care USR Bihor îl cere autorităţilor judeţene şi locale este „recuperarea numelui, siglei și a palmaresului FC Bihor, susținerea financiară a echipei începând din liga a V-a până în liga a II-a, într-un orizont de timp de aproximativ 7 ani, și promovarea tinerilor fotbaliști bihoreni pe care îi va produce academia de fotbal din Oradea”.

Cei de la USR adaugă că „ulterior partea privată a societății”, pe care nu o defineşte însă, „poate prelua povara financiară suplimentară pentru Liga I-a, fie prin antreprenori privați, fie prin fenomenul socios”, ceea ce ar însemna ca finanţarea viitoarei echipe să fie asigurată, pe româneşte, de propriii fani, iar asta în condiţiile în care, după cum se ştie, FC Bihor avea în ultimul sezon o medie de doar 300, maximum 500 de spectatori în tribune.

În sfârşit, al treilea pas pe care, la indicaţiile USR Bihor, autorităţile judeţene şi locale trebuie să îl facă pentru „salvarea / revigorarea fotbalului” este „demararea de urgență a procedurii pentru construirea unei noi arene moderne de fotbal de către Compania Națională de Investiții”, asta în condiţiile în care nici măcar vechiul stadion FC Bihor nu avea suficienţi plătitori, pe de o parte, iar CNI abia asigură o parte din finanţarea necesară construirii unei Săli Polivalente la Oradea, oraş în care publicul preferă mai degrabă să participe la partidele de baschet ale echipei masculine a CSM Oradea.

În ciuda unor asemenea impedimente, Departamentul de Comunicare al USR Bihor îl citează pe Alin Puşcău, membru în Biroul Judeţean al partidului, psiholog al echipei Luceafărul, pentru a susţine că „pe lângă faptul că fotbalul este un fenomen social important, măsurile propuse pot ajuta, pe termen mediu și lung, la crearea și consolidarea brandului orașului, creșterea notorietății pentru oraș, dar și a numărului de copii și juniori legitimați, de la 1.300 la 3.000 (n.r. – fără a argumenta aceste cifre), scăderea sedentarismului și obezității infantile (n.r. – confundând sportul de masă cu cel de performanţă), construirea spiritului de echipă și a empatiei în rândul tinerilor, îmbunătățirea stării de sănătate a populației, creșterea sectorului privat din domeniul sportului,  generarea unei infrastructuri pentru sport dar și pentru alte evenimente culturale și de divertisment”.

"În perioada următoare USR Bihor va organiza o dezbatere publică deschisă la care vor fi invitați câți mai mulți dintre cei implicați în fenomen, dezbatere privind sportul bihorean, în general, și fotbalul bihorean, în special”, mai arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
CrisDumi
Pentru că FC Bihor a fost un caz mediatizat nu înseamnă că trebuie băgat sub preș. Foarte bine dacă au dat cu subsemnatul, trebuia să fie identificați toți cei care au distrus FC Bihor de la președinți la toți membrii consiliilor de administrație numiți în funcții de PNL, PSD și UDMR. Dacă oamenii își doresc fotbal, iar USR îl oferă curat și transparent, înseamnă că sunt proști? Cui îi e frică de reînființarea FC BIhor? Asta-i întrebarea!
Postat 31 Iulie 2019, 21:01 de caragiale
Prostia e la ea acasă în USR !?!
FC Bihor a fost cândva un caz mult mediatizat, când consilierii locali au restituit din buzunarul propriu "subvenția" acordată fotbalului ... dar au și dat cu subsembatul la "autoritățile statului" !?!
Postat 31 Iulie 2019, 18:27 de CrisDumi
voi nu separați opiniile?!?
bag sama, fata a vrut să facă text dintr-un comunicat de partid. ori dai comunicatul sec, ori scrii articol de opinie, separat, în secțiunea rezervată. ce-i balmoșul ăsta, cine-a învățat-o să facă presă? dubiile autoarei se transformă în întrebări, se mișcă fundul până la sediul respectiv sau se dă măcar un telefon și se face interviu. ps. eu am jucat fotbal, legitimat, fără să fac performanță după aceea, adică am terminat odată cu liceul. și da, m-a ajutat enorm.
Postat 31 Iulie 2019, 17:50 de cvm
Interpretări tendențioase
A ne bucura de veste,nici măcar n-am apucat, Căci ,,Elena Marinescu'', scrie iară la ziar, Comentând tendențios, pe alocuri chiar hilar, Cum că baschetul ar fi, singurul sport bihorean. Ce vă ,,trebe'' vouă fotbal, nici măcar nu-i popular!? Handbal masculin sau tenis? Atletismul e banal! Polo se îneacă-n apă, ca țiganu chiar la mal, Nu vor orădenii sport, că îl au pe Bolojan.
Postat 31 Iulie 2019, 17:22 de caragiale
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON