URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2020, 15:01

USR Bihor solicită demisia "grofului medieval" Pásztor Sándor, care a ieşit la pescuit ilegal cu "slugile domniei sale"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

USR Bihor a reacţionat prompt după ce BIHOREANUL l-a surprins pe preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, la pescuit ilegal pe un lac din Şişterea (com. Cetariu), iar Poliţia l-a amendat pentru asta. Liderii filialei judeţene a USR cer ca Pásztor să-şi dea demisia, dat fiind că un astfel de comportament este "inacceptabil".

Preşedintele filialei, Silviu Dehelean, spune că şeful CJ afişează o "aroganţă de grof medieval", care iese la pescuit alături de "slugile domniei sale". 

Scuzele nu sunt suficiente

"USR Bihor solicită demisia lui Pásztor Sándor din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Este inacceptabil ca o persoană care ar trebui, prin comportamentul său, să dea un exemplu comunităţii datorită poziţiei pe care o ocupă, să încalce ordonanţele militare şi legile României. Fapta lui Pásztor Sándor este cu atât mai gravă cu cât acesta este desemnat şi vicepreşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgentă Judeţean care gestionează la nivelul judeţului Bihor situaţia creată de COVID-19", se arată într-un comunicat transmis vineri, la prânz, de reprezentanţii partidului. 

USR consideră că scuzele – "exprimate public doar pentru că a fost descoperit la pescuit pe balta din Cetariu" - nu sunt suficiente. "Sute de mii de bihoreni stau în casă să protejeze sănătatea şi viaţa semenilor, în timp ce afacerile şi locurile lor de muncă sunt în pericol, iar în acest timp Pásztor Sándor merge la pescuit pentru că nu a cedat ispitei, după cum afirmă în aşa-zisele scuze postate pe Facebook. Este inadmisibil că însuşi preşedintele CJ Bihor să nu respecte indicaţiile autoritătilor privind distanţarea socială şi statul în casă în această perioadă de grea încercare pentru noi toţi", subliniază liderii filialei judeţene. 

Totodată, USR Bihor cere şi demisia adjunctului Gărzii Forestiere Oradea, Nicolae Timaru, surprins de asemenea pescuind, în grupul lui Pásztor. Mai mult, partidul solicită public Inspectoratului Judeţean de Poliţie să facă publice numele tuturor funcţionarilor publici din anturajul preşedintelui Consiliului Judeţean, care au încălcat ordonanţele militare.

"Îşi bate joc de sacrificiul oamenilor..." 

Preşedintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, consideră că şeful CJ a afişat o "aroganţă de grof medieval" când a ieşit la pescuit, alături de "slugi". Dehelean aminteşte şi de vacanţele lui Pásztor la vânătoare de animale exotice. 

"Această atitudine de privilegiaţi pe care o manifestă politicieni şi funcţionari publici ca şi când li se cuvin toate privilegiile şi ca şi cum legea nu ar trebui să li se aplice este inadmisibilă şi trebuie sancționată de cetăţeni şi de instituţii. Nu vorbesc de pensiile speciale sau de tunurile din bani publici, vorbesc despre aroganţa de grof medieval a domnului Pásztor Sándor, care îşi bate joc de tot sacrificiul oamenilor obişnuiţi şi iese la pescuit alături de slugile domniei sale. Pentru că nu mai poate să vâneze animale exotice pe mii de euro prin resorturi de lux, Sandor from Hungary, cum se auto-denumeşte, s-a hotărat să îşi omoare plictiseala la balta din Cetariu", transmite, prin comunicat, Dehelean. 

Liderul USR Bihor îl critică pe Pásztor şi pentru că a fost absent în lupta pentru combaterea coronavirusului şi spune, în fine, că orice gest, în afară de demisie, este prea puţin. 

"De când a început această criză, preşedintele CJ, fiind şi vicepreşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgentă Judeţean, a strălucit prin absență, la fel ca şi până acum. USR Bihor consideră că orice în afară de o demisie este prea puţin pentru această imensă sfidare", a subliniat Silviu Dehelean. 

Citeşte pe aceeaşi temă:

Președintele CJ Bihor, prins la pescuit ilegal: ”Regret enorm atitudinea mea nedemnă”. Ce nu spune Pasztor Sandor dezvăluie BIHOREANUL

Poliția Bihor: Toți tovarăşii de pescuit ai lui Pásztor au fost amendați. Vezi cu ce sume

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Demisia
Nu isi dau astia demisia nici morti. Daca aveau bun simt nu faceau ce au facut.
Postat 17 Aprilie 2020, 21:56 de Oradea2020
CORECTĂ POZIȚIE USR, NUMAI SĂ NU ÎL UITAȚI PE ARIEL COADĂ DE PURCEL, CEL MAI MARE USR IST!!!!
Faceți o petiție pentru demiterea tuturor funcționarilor publici în frunte cu PASTOR.Poate așa se prinde rușinea de ei și demisionează sau de alții că sa ii demită.P.S UNGURU'BULAN seamănă cu ARRIEL COADĂ DE PURCEL.
Postat 17 Aprilie 2020, 17:24 de User anonimizat
Amenda administrativa
CENZURAT
Postat 17 Aprilie 2020, 15:27 de Boron
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON