URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2020, 08:04

Președintele CJ Bihor, prins la pescuit ilegal: ”Regret enorm atitudinea mea nedemnă”. Ce nu spune Pasztor Sandor dezvăluie BIHOREANUL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O postare total surprinzătoare a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, făcută joi seară, în care UDMR-istul se cataloghează singur ca fiind nedemn, a stârnit numeroase comentarii şi semne de întrebare pe Facebook, fără a primi însă şi răspunsurile necesare. Ca de obicei, BIHOREANUL dezleagă enigma...

"Azi după amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greşit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toţi. Nu trebuia să cedez acestei ispite", începe postarea lui Pasztor Sandor.

"Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile", continuă UDMR-istul, fără a explica în niciun fel sursa căinţei sale şi nici legătura dintre amendă şi donaţia pe care simte nevoia să o facă.

În schimb, şeful CJ Bihor încheie mesajul de o manieră radicală - "Regret sincer atitudinea mea nedemnă şi îmi cer scuze tuturor!" -, fapt care a şi stârnit compasiunea unor internauţi, dispuşi să aprecieze smerenia politicianului şi să-l consoleze cu faptul că "a greşi este omeneşte".

Mesajul a fost preluat şi de pagina oficială de Facebook a UDMR Bihor, culmea, cu mesajul că "Regula este valabilă pentru toată lumea!". Altfel spus, cine greşeşte plăteşte, chiar şi demnitarii şi politicienii, iar cei oneşti, cum e Pasztor, îşi asumă greşelile...

Evident, însă, că povestea nu este atât de simplă pe cum ar vrea preşedintele Consiliului Judeţean şi liderii UDMR Bihor să o prezinte, într-o acţiune clasică de PR, menită să diminueze prejudiciile de imagine.

În realitate, o echipă a BIHOREANULUI a fost cea care l-a surprins pe Pasztor Sandor, joi după-amiază, încălcând flagrant legea participând la o acţiune de pescuit recreativ pe un lac din Şişterea (com. Cetariu), în care erau angrenate şi maşini de instituţii publice, şi alţi slujbaşi ai statului.

Toţi aceştia încălcau cu nonşalanţă restricţiile impuse de starea de urgenţă, în vreme ce oamenii de bună credinţă stau în izolare la casele lor şi îşi limitează ieşirile, pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu coronavirus...

Aruncând în public doar jumăăţi de adevăruri, Pasztor nu suflă o vorbă despre detaliile întâmplării, nici despre faptul că, deţinând funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ar fi trebuit să fie primul care să dea exemplu pozitiv, nici despre implicaţiile penale ale faptelor sale, nici despre compania în care a fost surprins de poliţiştii chemaţi de jurnalişti, nici ce reacţie a avut la locul faptei.

Toate acestea vor fi însă dezvăluite pe larg de BIHOREANUL, cu tot cu imagini spectaculoase, care îl arată pe capul Judeţului în postura pe care foarte corect a definit-o singur, în postarea de pe Facebook, ca fiind nedemnă de poziţiile publice pe care le ocupă...

Groful bugetar

Pasztor Sandor a făcut în trecut obiectul mai mltor dezvăluiri ale BIHOREANULUI care demonstrau înclinaţia politicianului spre o viaţă de huzur, fuga de responsabilităţi, chiul de la serviciu şi concedii prelungite, unele luate taman în toiul unor crize locale, cum a fost cea legată de dispariţia zborurilor internaţionale de pe Aeroportul Oradea, aflat în subordinea CJ Bihor.

Posesor al unei averi impresionante, compusă din cel puţin 2 vile şi 7 terenuri, valorând peste 1,5 milioane euro, greu de justificat din veniturile exclusive de bugetar, Pasztor s-a remarcat prin excursii exotice, cum ar fi participarea la scufundări nautice alături de membrii unui club exclusivist local, sau la vânători internaţionale şi safari-uri.

La o asemenea vânătoare, în Africa de Sud, în sezonul 2018-2019, şeful CJ Bior s-a prezentat organizatorilor ca fiind "Sandor Pasztor from Hungary", în baza faptului că este dublu cetăţean, român şi maghiar, şi s-a lăudat cu trofeele, pozându-se aşezat lângă o antilopă împuşcată.

Citeşte şi:

Poliția Bihor: Toți tovarăşii de pescuit ai lui Pásztor au fost amendați. Vezi cu ce sume

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Bravo ungure
Unguru Bulan a călcat iar pe bec. Mai a dus doi cu el pt ca la ce borcane are unguru pe ochi nu vede când mișca pluta, asa ca unul zicea când trage ,celalalt vinea minciocul:)) P.S.: DATA VIITOARE CAND MAI POSTEZI CEVA INDIFERENT PE CE REȚEA DE SOCIALIZARE ,PRIMA DATA FOLOSESTE LIMBA ROMÂNĂ SI DUPA TRADU IN MAGHIARA! NU DE ALTA DAR TRAIM IN ROMANIA NU IN UNGAREA,MANCAM PAINE ROMÂNEASCĂ SI SALARUL IL PRIMESTI TOT DE LA BUGETUL DE STAT AL ROMÂNIE, BINE PASZTOR???!!!
Postat 17 Aprilie 2020, 23:37 de Adrian_Preda
Nesimtire.
Cel care ar fi trebuit sa dea expemplu pozitiv da exemplu negativ si asta este inca o dovada ca Pastor face parte din categoria politicienilor care se cred deasupra legii doar ca de data asta a fost prins si acum ca o sa plateasca amenda de 5000 de lei e normal mai ales ca dintr-un salariul de 6500 de Euro nu e mare lucru sa platesti o amenda de 1000 de euro sau mai exact 250 de Euro adica 1000 de lei (jumatate din minimum adica jumatate din 2000 de lei) pentru ca atat este amenda daca o platesti in 2 saptamani .
Postat 17 Aprilie 2020, 22:25 de Dorel2016
Uite,
ca atunci cand vor, ungurii dovedesc ca pot fi si ei romani, prosti!
Postat 17 Aprilie 2020, 15:09 de User anonimizat
UDMR =
= Cancerul politicii actuale din patria noastra1!!
Postat 17 Aprilie 2020, 12:02 de AnaConda
Udmr=psd
Respect maxim celor care pe langa ca sunt foarte implicati si muncesc in continuu,au si viziune,isi asuma decizii grele ,in schimb papagalii,scuze baietii destepti,eleganti ,finuti stau si carcotesc pe margine,dar n-au niciuna singura idee sau propunere pt rezolvarea unor probleme de interes major.Sunt profesori la populism si smecherie ,angajari si relatii ,contracte cu dedicatie...cat nu le e rusine...Ati ghicit cred...iar daca nu e altceva de facut pescuiesc ei linistiti pt ca altceva nu stiu saracii...doar manipulare !!!! Na haida pasztorka si janoska pescuiti si comentati ,dar speram sa platiti pt toate smecheriile voastre....ori in viata asta ori dupa!udmr=psd
Postat 17 Aprilie 2020, 10:39 de tattianasilva6
iohanica merge la Sibiu cu masina personala?
El nu tot cu masini de institutii merge la Sibiu in fiecare weekend? Ce exemplu da Plavanul mai propagandistilor?
Postat 17 Aprilie 2020, 10:31 de testtest
exemplu???
Functionarii publici, senatorii parlamentarii, intreg aparatul ministrului justitiei ar trebui sa fie un exemplu pentru plebe, dar se pare ca boieru e tot boier. Poate ar fi indicat "de lege ferenda" un articol la toate prevederile referitoare la sanctionarea infractiunilor si contraventiilor de genul: " in cazul savarsirii infractiunilor si/sau contraventilor de catre persoane care sunt considerate exemple si lideri locali/nationali si/sau de domeniu, sanctiunea aplicata este exclusiv dublul maximului sanctiunii penale si /sau contraventionala". Ce zic boierii, se bag?
Postat 17 Aprilie 2020, 10:20 de Christa
Amintiri de pcr
Poate i pescuieste covidu...asta ar merita
Postat 17 Aprilie 2020, 10:01 de zorro
Că nu a respectat restricții tembele care nu zădărniceau cu nimic "lupta anti-Covid" e chiar jenant !?!
Dar că a fost o "petrecere" a unor pescari "prieteni", utilizând resurse publice de deplasare, e caz penal !?! La asta n-ar vrea Pasztor să se ajungă ... ce căutau niște mașini ale unor instituții publice la un picnic UDMR !?!
Postat 17 Aprilie 2020, 08:54 de CrisDumi
Ma delutan
Bine ca n-a intors-o si asta ca e discriminat, si bla-bla-bla. Nu e inca trecut timpul...
Postat 17 Aprilie 2020, 08:25 de Oradea2020
Fara comentarii
Ca sa vezi nesimtire iresponsabila. Si unul ca asta are fraiele unui judet pe mana. Cine erau ceilalti ?
Postat 17 Aprilie 2020, 08:21 de Oradea2020
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON