URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2020, 13:38

Poliția Bihor: Toți tovarăşii de pescuit ai lui Pásztor au fost amendați. Vezi cu ce sume

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor i-a amendat cu câte 5.000 lei pe preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, şi pe însoţitorii acestuia, comisarul şef adjunct al Gărzii Forestiere Bihor, Nicolae Timaru, respectiv omul de afaceri Halász Alexandru, găsiţi joi la pescuit pe malul unui lac din satul Şişterea, pentru un alt grup de 5 pescari poliţiştii dispunând două amenzi a câte 2.000 lei şi trei avertismente. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat, vineri, că sancţiunile au fost aplicate de poliţiştii de la Postul Secţie 3 de Poliţie Rurală Biharia, ca urmare a unei sesizări făcute de un redactor al BIHOREANULUI

"Aceste persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3, pentru că desfăşurau activităţi de pescuit. Trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu câte o amendă în valoare de câte 5.000 lei. În ce priveşte celelalte persoane, din grupul de cinci, două persoane au fost amendate cu câte 2.000 de lei, iar alte trei persoane au fost sancţionate cu avertisment", susţine comisarul şef Fărcuţa. 

O echipă a BIHOREANULUI a fost cea care l-a surprins pe Pásztor, joi după-amiază, încălcând flagrant legea, participând la o partidă de pescuit recreativ pe un lac din Cetariu, activitate la care au fost folosite şi maşini ale unor instituţii publice.

Participanţii la pescuit încălcau restricţiile impuse de starea de urgenţă, în vreme ce oamenii de bună credinţă stau în izolare la casele lor şi îşi limitează ieşirile, pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Bihor s-a grăbit să-şi recunoască greşeala, arătând că amenda încasată a fost "justificată". 

"Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile", continuă UDMR-istul, fără a explica în niciun fel sursa căinţei sale şi nici legătura dintre amendă şi donaţia pe care simte nevoia să o facă. În schimb, şeful CJ Bihor şi-a încheiat mesajul de o manieră autocompătimitoare, precizând că "Regret sincer atitudinea mea nedemnă şi îmi cer scuze tuturor!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
chiar credeti ca au onoare ?
Dragi concetateni ai judetului, chiar credeti ca veti vedea vreo demisie sau un pas in spate din partea acestor jmekeri ? Pazstorul si-a pus cenusa in cap sperand sa nu se faca mare valva, fiind si Sarbatorile de Paste. Sluga lui Pasztor de la Garda Forestiera, Timaru - in fapt Timar Miklos - ce cauta la accea ora l pescuit ? Pai acest neica nimeni fost pus ilegal in functie tot de Pasztor acu vre-o 10 ani, pe cand ministru la paduri era Borbely Laszlo (alt spagar scapat). Curios ar fi cum justifica acest Timaru folosirea in timpul orelor de program a masinii de serviciu a Garzii Forestiere la pescuit ? Nu suna asta a delapidare conform Noului Cod Penal? . Poate face putina lumina in cazul asta domnul Prefect Tiplea sau organele abilitate. Daca or vrea. Daca nu, macar sa stim si noi plebea, cine ii protejeaza pe grofisori. Bravo Bihoreanului si politistilor de la Biharia. Acestia si-au facut datoria, primii pazind democratia ceilalti aplicand Legea !
Postat 19 Aprilie 2020, 18:43 de doremi
Scuze de toată jena
Înainte de a demisiona, Pastor ar trebui să-i demită pe cei din echipa de comunicare. Scuzele postate sunt de toată jena! Putea sa inventeze ca a fost la pescuit din motive caritabile, sa doneze pestele prins la nevoiași înainte de Paști și ca s-ar fi autodenuntat ulterior, pt a avea motiv sa doneze bani statului sub forma de amenda. Dacă avea un pic de tupeu, completa și declarația Covid cu activități profesionale de cooperare cu Garda Forestiera sau cu activități agricole ce nu sufereau amanare. :))
Postat 19 Aprilie 2020, 06:56 de Petcu
INADMISIBIL!DEMISIA!!!!O BĂTAIE DE JOC , LA ADRESA CETĂȚENILOR , PRIN SFIDAREA INSTITUȚIILOR SI A LEGILOR STATULUI!! PÂNĂ CÂND OARE?
Oameni buni , așa ceva este de conceput Intr un stat de drept.Acest măscărici , care ocupa funcția publică de președinte al CONSILIULUI JUDEȚEAN, și mai grav in aceste momente vicepreședinte al CLSU, alături de alți FUNCȚIONARI PUBLICI, care ar trebui să fie un exemplu de conduită profesională și civică,însă domniile lor vor să ne prezinte exact contrariul , mașinile de serviciu circulă în folos propriu , pentru dânșii legea se pare că nu există etc ( nu de alta dar etnia superioara și educata și a cam dat cu stângul în dreptul în mod repetat prin derapajele domnului președinte- de decor) pentru societate.Sper ca toți acești funcționari publici în frunte cu domnul PASZTOR să își dea demisia de onoare ,daca o au ,daca nu să fie demiși .In cazul domnului PASZTOR , ocupând o funcție aleasă mie greu sa cred că va demisiona , nu are bun simț in ADN ,dar cu siguranță noi cetățenii putem oferii la alegerile ce vor urma o lecție pe măsură.
Postat 17 Aprilie 2020, 17:16 de User anonimizat
corb la corb....
Mi a baj Joszi? L-au atacat pe idolul tau? Sau trebuia pus intr-o lumina mai favorabila ca sa nu isi piarda sprijinul de dincolo de granita? Personajul acesta ne rade in nas tuturor si ne demonstreaza ca face ce vrea si cand vrea in acest judet. Sper ca tu i-ai acceptat scuzele..... :-)))
Postat 17 Aprilie 2020, 15:25 de danny6
WOW
WOW, cat spirit civic. Si cat profesionalism. Jurnalism la superlativ.
Postat 17 Aprilie 2020, 14:55 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON