URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iunie 2017, 12:05

Urmează perioade "fierbinţi" la frontieră. În cazul unor aglomeraţii mari, ITPF Oradea va suspenda controalele sistematice

Urmează perioade 'fierbinţi' la frontieră. În cazul unor aglomeraţii mari, ITPF Oradea va suspenda controalele sistematice Chestorul Marin Bondar, alături de comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestorul de poliţie Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, a afirmat că poliţiştii de frontieră se pregătesc de aglomeraţii în sezonul estival.

Dacă timpii de aşteptare vor fi mai mari de 30 de minute, chestorul va dispune suspendarea temporară a controalelor sistematice şi efectuarea controalelor simplificate, a anunţat acesta, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Aglomeraţia suspendă controlul

"Momentan la transportul de persoane nu sunt timpi de aşteptare. De regulă aceştia se crează la început de săptămână, la automarfare, care nu au voie să circule în weekend în Ungaria", a spus şeful ITPF Oradea.

După cum se ştie, din luna aprilie, Poliţia de Frontieră Română face verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE după intrarea în vigoare a unui nou regulament european în acest sens.

După o perioadă de mari aglomeraţii, Ungaria a luat decizia de a nu mai efectua aceste verificări sistematice, ele fiind făcute doar de poliţiştii români la graniţa comună. "Noi avem controale comune. E mai operativ în acest fel. Pentru că practic verificările se făceau în aceleaşi baze de date", a precizat Marin Bondar.

Deşi România nu a renunţat la controalele sistematice, acestea pot fi suspendate temporar în cazul unor aglomeraţii mari. "Dacă timpii de aşteptare sunt mai mari de 30 de minute, automat acest lucru se raportează şi se ia măsura să se treacă la controlul simplificat şi cel în baza analizelor de risc. Măsura se dispune doar până când dispar timpii de aşteptare", a spus şeful ITPF Oradea.

Astfel de situaţii s-au întâlnit în perioada sărbătorilor Pascale, de 1 Mai şi în mini vacanţa de 1 iunie.

Pregătiri de vară

Pregătindu-se pentru sezonul estival, când sunt aşteptate creşteri semnificative ale persoanelor care trec graniţa, ITPF Oradea a suplimentat personalul care controlează documentele şi foloseşte la maxim capacitatea punctelor de frontieră. De altfel, Marin Bondar a precizat că – pe perioada verii – poliţiştii de frontieră nu-şi iau mai mult de o săptămână de concediu pentru a putea acoperi necesarul în toate punctele de trecere.

De asemenea, când vor fi aglomeraţii mari, vor fi suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

La graniţa cu Ungaria, în zona de competenţă a ITPF Oradea, sunt deschise 8 puncte de trecere cu specific rutier care sunt acoperite cu personal pe toate arterele de intrare şi ieşire, în total fiind 49 de fluxuri atât la intrarea în România, cât şi la ieşirea din ţară, pentru toate tipurile de mijloace de transport. De asemenea, în zona de competenţă mai sunt deschise 4 puncte de frontiera cu specific feroviar.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa comună. Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o  aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON