URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2020, 14:51

Urmărire în trafic, în Oradea: Un polițist de frontieră, băut la volan, a încercat să fugă de polițiștii rutieri

Urmărire în trafic, în Oradea: Un polițist de frontieră, băut la volan, a încercat să fugă de polițiștii rutieri foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene de film în Oradea, în noaptea de luni spre marţi, unde un poliţist de frontieră nu a oprit la semnalele colegilor săi, iar mai multe echipaje de la Serviciul Rutier l-au fugărit prin oraş. Omul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar duhnea a alcool şi s-a ales cu dosar penal.

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de cititori şi confirmată printr-un comunicat de Poliţia Bihor.

Potrivit Poliţiei, întâmplarea s-a petrecut în jurul orei 00.15, pe Bulevardul Decebal, când poliţiştii Biroului Rutier Oradea au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, condus de bărbat, dinspre Calea Aradului înspre strada Menumorut.

"Conducătorul acestuia nu a oprit la semnalul legal al poliţiştilor, şi-a continuat deplasarea, astfel că poliţiştii rutieri orădeni au pornit în urmărirea autoturismului pe strada Menumorut, înspre Piaţa Creangă. Acesta a virat pe strada Doina, a oprit autoturismul şi a coborât de la volanul acestuia", arată comunicatul Poliţiei.

Conform comunicatului, şoferul fugar este un bărbat de 43 de ani, din comuna bihoreană Tăuteu. Când poliţiştii l-au luat la întrebări şi i-au cerut să sufle în etilotest, acesta a vrut să fugă de ei.

"Pentru că emana halenă alcoolică, poliţiştii rutieri orădeni i-au solicitat celui în cauză testarea cu aparatul etilotest, moment în care acesta a fugit prin gangul care face legătura cu strada Menumorut, fiind imobilizat de poliţişti. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se mai explică în comunicatul Poliţiei.

Potrivit comisarului-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, poliţistul nu era în timpul programului şi va fi cercetat disciplinar. El lucrează la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş.

"Dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a fost informat de către Poliţia Municipiului Oradea, Biroul Rutier, despre faptul că un agent de poliţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş a fost identificat la volanul unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Menţionăm că agentul se afla în afara orelor de program. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea s-a dispus cercetarea disciplinară de urgenţă, urmând a fi luate măsurile legate care se vor impune", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, Bondar.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Alcohol
Ciudat ca nu e nici o promotie la alcool.De exemplu statul ar putea suspenda acciza, temporar,pe durata pandemiei.Ar trece timpul mai usor cu whiskey la 30 lei sticla,in plus,alcoolul lupta cu corona.Ar putea fi prescris medical,cu reteta compensata...
Postat 24 Martie 2020, 23:42 de excalibur
Sactionat disciplinar?
Traducerea? Il iertam ca a gresit? Viitor posesor de pensie speciala e asta. Sistemul il va apara, doar e.model in societate precis un manelist ordinar ca si majoritatea colegilor lui
Postat 24 Martie 2020, 23:03 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON