URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2021, 13:55

Universitatea din Oradea, „digital-friendly”: Studenţii vor avea parte de mai multe servicii pe internet, inclusiv pentru evaluarea profesorilor

Universitatea din Oradea, „digital-friendly”: Studenţii vor avea parte de mai multe servicii pe internet, inclusiv pentru evaluarea profesorilor foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea aspiră să ofere cât mai multe servicii digitalizate. Cu finanţare de la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (instituţie din subordinea Ministerului Educaţiei), Universitatea a dat startul unui proiect menit să consolideze o cultură a calităţii activităţilor didactice prin digitalizare şi respectarea deontologiei academice.

Totul online

Livia Bandici, directoarea Departamentului pentru Asigurarea Calităţii din Universitate, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul în valoare de peste 323.000 de lei vizează susţinerea calităţii învăţământului superior, prin digitalizarea unor instrumente de lucru şi aplicarea în mod pro-activ a principiilor şi normelor ce vizează deontologia academică.

Concret, Universitatea vrea să devină "digital-friendly" prin dezvoltarea a patru module sau platforme online, unde studenţii vor putea să spună cât de satisfăcuţi sunt cu privire la procesul educaţional şi serviciile administrative oferite de UO, vor putea să se înscrie la studii şi vor afla ce obligaţii financiare au faţă de facultatea la care învaţă.

De asemenea, proiectul urmăreşte şi continuarea digitalizării activităţilor didactice prin Moodle, aplicaţia prin care universitarii predau de la distanţă.

Centru pentru asigurarea calităţii

Tot prin acest proiect, în Universitate se va crea un Centru de excelenţă în managementul universitar al calităţii (CExMUC), care va sprijini universitarii să-şi îmbunătăţească calitatea activităţilor. Aici, universitari cu experienţă în evaluarea calităţii îşi vor ajuta colegii să respecte aceste norme.  

"Când vorbim de calitate la Universitate, trebuie să înţelegem cu toţii că nu poate să existe un rezultat bun, adică absolvenţi cu care să ne mândrim, livrări de transfer tehnologic, livrări de ştiinţă către mediul economic - ca să iau în considerare doar cele două importante livrări -, dacă în spate nu sunt mecanisme complete, un management eficient. Proceduri şi regulamente scrise bine nu sunt suficiente, ci trebuie şi aplicate eficient", a explicat rectorul Constantin Bungău rolul acestui centru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Umilinta e la baza examenului
Niste cadre cu titluri grele de conf, univ. etc nu au dat dovada unei intelegeri sau bunavointa,tinand cont ca in pandemia de 1 an ,studentii nu au putut exersa -vb de fac de Educ fizica si sport-."Ma doare in ....", raspunsul dlui prof la adresa mai multor studenti care majoritatea fac SPORT,nu au burti dupa bere. Asta e atitudine de om?nu mai intreb de cadru didactic univeristar.Rusine!unor cadre de la fac de Sport.
Postat 04 Iulie 2021, 14:43 de omulet545
De abia asteptam ....
sa completam formularele acelea de evaluare.Acum ca fost parinte al unui fost student sa se afle de comportamentul profesorilor de la fac de Sport(nu cred ca e cu litera mare):umilinta si frustrareas unor cadre a caror materie e pe a doua pagina de catalog. Cate accidente se intamplau si se intampla in activ practica fortata si nu ai voie sa zici nimic.De parca ei nu au copii, de parca niste grasani cu burta pot face sfoara.
Postat 01 Iulie 2021, 21:28 de firtatraian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON