URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 August 2018, 14:25

Uniunea Europeană va finanţa cu 200 milioane euro autostrada între Berettyoujfalu şi Debreţin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 200 milioane euro din fondul de coeziune vor fi investite în construcţia unei autostrăzi între Berettyoujfalu şi Debreţin, în estul Ungariei, a anunţat Comisia Europeană, printr-un comunicat de presă. Ea va lega cel mai mare oraş din vestul Ungariei de autostrada Budapesta – Borş, dar şi autostrăzile M3 şi M4, folosind şi călătorilor români.

“Acest proiect finanţat de Uniunea Europeană va permite oamenilor din regiune să călătorească mai rapid şi mai sigur şi să transfere mărfuri mai repede, creând noi oportunităţi economice şi perspective de creştere”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Comunicatul mai precizează că această autostradă face parte din reţeaua centrală a reţelei transeuropene de transport (TEN-T) şi include infrastructura asociată necesară: poduri, podeţuri şi utilităţi, pentru a facilita accesul la noua autostradă. 

Porţiunea de autostradă finnaţată de UE (M35) va lega autostrăzile maghiare M3 (finalizată până la Budapesta) şi M4 (în construcţie). Ea va permite accesul din oraşul Debreţin pe autostrada M4, care va lega Budapesta de România, dar va facilita şi accesul mai rapid al călătorilor români spre Debreţin şi, implicit, spre capitala Ungariei.

Autostrada M4 (E60/E79), care va ajunge până la graniţa româno-ungară, are o lungime totală de 233 kilometri, pe traseul Budapesta - Szolnok - Karcag -  Püspökladány - Berettyóújfalu - Nagykereki. Joncţiunea dintre cele două autostrăzi, M4 respectiv Transilvania, ar urma să se facă la 15 km nord de Vama Borş.

Potrivit oficialilor maghiari, lucrările sunt în fază avansată. Porţiunea până la Berettyóújfalu ar urma să fie terminată în decembrie 2018 şi se pregăteşte şi deschiderea ultimului front de lucru, spre frontieră, care va fi predat cel mai târziu în primul trimestru din 2020.

La graniţa cu România, însă, autostrada M4 se va opri. În ciuda amăgirilor servite de politicieni, din cei 415 kilometri ai Autostrăzii Transilvania există puţin peste 50, aşa numita "centură a Clujului". Nu şi tronsonul 3C, din Bihor, între Borş şi Suplacul de Barcău, unde nu a mai fost mişcată o piatră de 7 ani.

Citiţi mai multe despre stadiul lucrărilor la autostrăzile din Ungaria în articolul: Autostrada promisiunilor: Drumarii din Ungaria mai au 20 de kilometri până la Autostrada Transilvania, părăsită de autoritățile române

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Păcat că edilul nostru șef nu are pe mână acest purcoi de bani, de 200 milioane euroi ...
Ar trage, la suma asta, o pista pentru biciclete de la Oradea până București ... doar dus, că de întors n-are decât să scoată cofinantarea cei ai lui Dragnea !?!
Postat 06 August 2018, 15:06 de CrisDumi
Unchiuvali
Asta e o luptă între hoți. PSD vs DNA, legile trebuie sa fie aspre, și nici un drept pt pușcăriași, nici macar dreptul la VOT
Postat 05 August 2018, 15:33 de Sandu1206
@Sandu1206
"Penalii" din PSD, facuti penali de penalii din DNA ... E bine ? Vai si-amar de "STATUL DE DREPT" !
Postat 05 August 2018, 09:40 de unchiuvali
BRAVO, PSD!!!
BRAVO!!!!!!!!!! VA APLAUDAM CUM SI CAT VRETI VOI ...
Postat 04 August 2018, 22:11 de ADINA
Christa
Și noi putem beneficia. Ai văzut Oradea? Votul face diferența.
Postat 04 August 2018, 21:52 de Sandu1206
o sa avem
Care noi? Poate stranepotii!
Postat 04 August 2018, 19:59 de Christa
Cum ar zice Soricel
O sa vina vremea când o să avem și noi. Va mulțumim că votați PENALII.
Postat 04 August 2018, 14:34 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON