URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Martie 2021, 16:19

United Bihor nu a mai jucat la Filiaşi. Antrenorul echipei bihorene acuză echipa doljeană de lipsă de fair-play

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia de fotbal feminin United Bihor nu a mai disputat până meciul de la Filiaşi cu echipa locală Luceafărul, din cadrul campionatului ligii secunde, meci care ar fi trebuit să se dispute pe 28 martie. 

Acest lucru s-a întâmplat pentru că adversara echipei bihorene nu a fost programată în campionat din cauză lipsei vizelor anuale ale jucătoarelor, motiv pentru care echipa din Filiaşi va fi sancţionată cu forfait, adică pierderea jocului cu 3-0. Decizia va fi luată de Comisia de Disciplina şi Etică a FRF.

Faptul că formaţia din Filiaşi nu a anunţat echipa bihoreană de această situaţie, iar conducerea celor de la United Bihor a cheltuit bani cu testarea componentelor lotului l-a înfuriat pe antrenorul şi preşedintele grupării bihorene, Csaba Ficuţ, care a spus că au fost bani aruncaţi, "pentru că oricum mai avem nevoie de încă o testare să acoperim următoarele jocuri".

"Am văzut şi o altă faţă a fotbalului, cea lipsită de respect. Jocul din deplasare de la Filiaşi a fost anulat, cu toate acestea am fost nevoiţi să facem testarea obligatorie în condiţiile unui buget de supravieţuire în care fiecare bănuţ contează. Asta din cauza unui adversar care, profitând de regulament, nu a solicitat nici măcar vizele anuale, deşi au trecut deja trei săptămâni de la debutul campionatului. Nu suntem singura echipă care suferă din cauza Filiaşiului, echipă care îşi bate joc de colegele de serie, profitând de un regulament FRF adoptat, foarte bun şi benefic, pentru a asigura supravieţuirea cluburilor pe vreme de pandemie. Alături de celelalte cinci echipe din grupa noastră vom face demersuri pentru a îndrepta lucrurile şi de a elimina un astfel de comportament din rândul participantelor", a transmis Csaba Ficuţ, printr-un comunicat.

Antrenorul şi conducătorul echipei United Bihor îi acuză pe cei de la Filiaşi de practici mai puţin ortodoxe. Concret, aceştia, deşi ştiu că nu vor disputa meciurile, nu-i anunţă pe adversari dinainte, până ce formaţiile adverse îşi fac testările la Covid-19, testări care costă câte 200 de lei pe membru de delegaţie.

De altfel, "în afară de primul joc cu Onix, pe care l-au amânat, celelalte partide le-au pierdut la masa verde (cu Bacău în campionat şi Alexandria în Cupa României)", a declarat Csabi Ficuţ, reamintind totuşi că, din cauza pandemiei, regulamentul aşa a fost făcut ca echipele care nu se testează să piardă jocul. "Din această cauză a trebuit să efectuam testarea pentru acest meci. Altfel se dădea 0-3 pentru ambele echipe. În cazul în care însă ar fi avut bunul simţ să anunţe FRF că nu pot juca, adversarele ar fi fost scutite de testare", a conchis antrenorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON