URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2019, 15:59

Un singur candidat pentru şefia Aeroportului Oradea: soţia judecătorului Antik, care este şi membră în Consiliul de Administraţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concursul internaţional anunţat de preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, pentru conducerea Aeroportului din Oradea pare că se desfăşoară cât se poate de local.

Un singur dosar a fost acceptat de comisia de concurs, cel al Cristinei Antik, soţia judecătorului Levente Antik, de la Curtea de Apel Oradea, şi, totodată, membră în Consiliul de Administraţie al Aeroportului.

Informaţia nici măcar nu a fost comunicată oficial de Aeroport sau de CJ Bihor, aşa cum ar fi fost firesc, ci anunţată prin site-ul de ştiri al Consiliului, Agenţia News Bihor.

Din trei, a rămas una...

Potrivit sursei citate, alţi doi candidaţi şi-au mai depus dosarele pentru funcţia de director general al Aeroportului, însă ambele dosare au fost respinse. Cui au aparţinut aceste candidaturi şi care sunt motivele pentru care au fost eliminate din competiţie nu se precizează.

Cert este că numele Cristinei Antik este singurul care figurează pe lista scurtă a candidaţilor, care a fost publicată marţi pe site-ul Aeroportului.

Conform Agenţiei News Bihor, aceasta are la dispoziţie 15 zile pentru a înainta aşa-numita declaraţie de intenţie, iar apoi va susţine un interviu. Ea va fi evaluată inclusiv de un profesor al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Sorin Eugen Zaharia, despre care aceeaşi sursă scrie că este "singurul cadru universitar care predă disciplina Management aeroportuar".

Ceilalţi aveau experienţă, dar "asta este..."

Abordat de Jurnal bihorean, în ciuda insistenţelor zairiştilor, președintele CA de la Aeroport, UDMR-istul Bimbo Szuhai Tibor a susţinut că legea nu îl lasă să divulge numele celorlalți doi candidați care nu au mai ajuns pe lista scurtă, în concursul pentru desemnarea noului manager de la Aeroport.

Bimbo s-a limitat să spună că, într-adevăr, persoanele respinse au experiență în management, una din cele două fiind din Oradea. Dar, ironia sorții (sic), dosarele au fost respinse deoarece “au lipsit documente, nu au fost documente. Asta este”, s-a limitat să spună Bimbo.

Contabilă cu ambiţii

Cristina şi Levente AntikDe meserie contabilă, Cristina Antik (în foto, alături de soţul ei, judecătorul Levente Antik) nu are nicio experienţă în managementul aeroportuar. Acest lucru nu a împiedicat, însă, alianţa UDMR-PSD care controlează Consiliul Judeţean Bihor să o includă, în mai 2017, în Consiliul de Administraţie al Aeroportului.

Cu acea ocazie, Antik a fost prezentată ca având studii superioare economice şi juridice şi experienţă de contabil-şef la Palatul Copiilor, Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi la Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre.

CJ Bihor nu a menţionat, dar anterior Cristina Antik a mai lucrat la Aeroport, tot contabilă. În acea vreme, numele ei era Cristina Ionescu.

Femeia este, totodată, preşedinta Asociaţiei Judeţene de Părinţi Bihor şi vicepreşedinta Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie Bihor.

Funcţia de director general al Aeroportului a rămas vacantă în 2 septembrie, după ce Gheorghe Paşc, care conducea instituţia încă din anii ’90, a demisionat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
misiune
misiunea lui pasztor e clară, să distrugă concurența pentru debrecen. baiul nu-i cu el ci cu cj, sri, dna, ani și toate instituțiile lu pește. în țara asta chiar oricine poate să facă ce vrea. după ce cade, parcă-l văd că dispare și ăsta la budapesta și cere azil politic. n-ar fi primul.
Postat 21 Septembrie 2019, 22:07 de cvm
Calamintate naturala
Nu erau destui udemeristii ? Acum intra si neamurile lor in actiune. Praf au facut aeroportul. Vreo doi, trei postaci de-ai lor incearca sa abata atentia de la gravitatea faptului in sine. La ce e buna, ma, tolomacule ? Sa va fie rusine (daca ati avea asa ceva, insa, nu aveti)!
Postat 18 Septembrie 2019, 18:18 de 232
Incredibil
De necrezut cat tupeu are aceasta duduie.A facut cele doua facultati doar cu stresul de a nu fi prinsa copiind.Prosteste fraierii de barbati cum vrea ea. „Bloody Mary“ sau Beverly Allitt sunt mici copile pe langa aceasta Ionescu Antik Cristina.
Postat 18 Septembrie 2019, 08:25 de adevarat
Dacă judecătorul Antik e fan Kiss Sany ...
... de ce n-ar fi contabila Ionescu fan Wizz Air ?!? Cu Pașc la pensie ... o să ajungă Aeroportul Oradea fix ca dealul Ciuperca, într-o rână și cu fața la vale !?! Iar avioanele o să zboare pe aici precum cele de hârtie, cu care e obișnuită candidata de la întâlnirile religioase cu copii altor părinți !?! Vise de mărire ... ca să aibă unde ateriza mai repede !?! Dar, cum poți ajunge "comandant" de aeroport în anumite condiții "tripartite" de subordonare" ... pe lângă CJ Bihor și ai săi lideri "de carton" mai trebuie și avizele MApN, SRI și Autoritatea de profil națională !?!
Postat 18 Septembrie 2019, 07:02 de CrisDumi
Da terminați mă
Că îi foarte buna
Postat 17 Septembrie 2019, 23:46 de Sandu1206
tara tuturor posibilitatilor/blondelor
Femeia nu-i urata. Poate nici proasta nu-i. Dar din ce a facut pana acum nu am identificat nimic care sa o recomande pentru un astfel de post. Din respect pt ceilalti nu ar fi trebuit sa isi depuna dosarul, la background-ul ei. Prosti sunt cei care o accepta, daca o accepta. Dar ne mai miram, din moment ce la Nuclearelectrica au pus o fosta miss, carmen dan a ajuns ministru (din secretara), iar docila a ajuns prim-ministru ? Iar bancul cu concursul international e bun de tot. Doar pt ca numele i se scrie cu k ? Poate ar fi trebuit sa puna o conditie de desfasurare a concursului cu un numar minim de candidati, daca vroiau sa fie un concurs pe bune. Astia sunt statul paralel: cei "alesi". Restul suntem prostimea.
Postat 17 Septembrie 2019, 23:11 de oradea_mea_si_a_ta
Pacat de taxele pe care le platim
Chiar nu mai ramane nimic de facut. Singura sansa este emigrarea.Asemenea decizie daca va fi luata nici nu merita comentata. Vina apartine sistemului corupt.Hei DNA, SRI, si altii platiti sa aveti grija de tara asta, trezitiva.Sper ca nu vati luat si voi parashute.
Postat 17 Septembrie 2019, 21:52 de scarbit
presa acum doarme?!
La şcoala generală din Ineu de Criş scandalurile par să nu mai contenească. Deşi aflate în plină vacanţă, cadrele didactice au descoperit că directoarea le fură la salarii şi că, aproape de necrezut, lucrează fără ca munca lor să facă “dobândă” pentru pensie. Asta fiindcă pur şi simplu la această şcoală mai mulţi profesori nu au nici măcar contracte de muncă! Profesoară “la negru” La şcoala din Ineu de Criş, dacă nu fac scandal părinţii, fac dascălii. “De ani de zile mă lupt să scot la lumină ce se întâmplă aici, dar e foarte greu să demonstrez adevărul. Directorii sunt acoperiţi de Inspectoratul Şcolar, iar acesta de Ministerul Educaţiei. Toate merg mână-n mână. Oricum, nu mă las până nu voi dovedi că am dreptate”, povesteşte profesoara de sport Ioana Constantin. Dăscăliţa are în jur de 50 de ani şi predă la Ineu din 2002. În perioada 2004–2006, a fost director la şcoala din satul Botean, ce aparţine de Ineu. În această vară, femeia a descoperit că profesorii sunt furaţi la salarii. “De exemplu, în loc să primim salariu de 5 milioane, primeam numai 4, că directoarea nu ne dădea sporurile şi nici orele suplimentare”. Vrând să afle ce se întâmplă, profesoara a aflat una şi mai tare: o parte din colege nici măcar nu aveau contracte de muncă încheiate legal şi înregistrate la ITM şi la Inspectoratul Şcolar. Ceea ce, într-o instituţie de stat, e aproape incredibil!....etc....cautati in Arhiva 2008 din 8.IX......
Postat 17 Septembrie 2019, 20:49 de firtatraian
Doamne fereste-ne de ea!
unde e presa acum sa intoarca trecutul "zbuciumat"in marile calcule ale doamnei care a terminat contabilitatea pe legheleu,la Marghita....doamne cati oameni ai distrus tu femeie..si Dragnea a fost nesimtit,dar tu esti in topul nesimtirii....Doamne ajuta-ne si sa ne ocroteasca de rautatea ta si malefica ta privire.
Postat 17 Septembrie 2019, 20:36 de firtatraian
s-a reintors Satana la aeroport?
pai in urma cu ani de zile cand au reusit sa scape de dna au adus un preot sa faca slujba in semn de multumire cereasca...se pare ca Dzeu va uitat oameni buni!....asa muiere nici Hitler nu ar tine pe langa el.
Postat 17 Septembrie 2019, 20:29 de omulet545
de la Palatul Copiilor in pat cu .....
o blonda in fct de conducere dupa un trecut "zbuciumat"...chiar asa sa f.... un judet pe fata....un ungur nesimtit sa aduca o asemenea femeie!
Postat 17 Septembrie 2019, 20:26 de onuta
:))
Un contabil manager...in fine ,doar in Romania vezi asa ceva. Atata stie duduia despre avioane cât stie si ciurdarul satului. Tare curios sunt la un concurs de cultură generală cu intrebari de generală la cate ar raspunde blondino...succes aeroportului.Domnita ala e aeroport nu club de maneleee:)))
Postat 17 Septembrie 2019, 19:36 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON