URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2021, 18:10

Un judeţ mai curat: Peste 150 de acţiuni de voluntariat în campania care a cuprins tot Bihorul

Un judeţ mai curat: Peste 150 de acţiuni de voluntariat în campania care a cuprins tot Bihorul foto: Facebook / Ecolect Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania „Iunie – Luna curăţeniei în judeţul Bihor” se apropie de final, iar voluntarii s-au mobilizat să adune gunoaie în toate cele 100 de oraşe şi comune eligibile în concurs.

„Întreaga comunitate s-a alăturat demersului de a face curățenie în toate zonele județului nostru, scopul acestei campanii fiind acela de a conștientiza importanța colectării separate a deșeurilor și de a avea o atitudine mai responsabilă față de mediul înconjurător”, se arată într-un comunicat transmis luni de Consiliul Judeţean Bihor.

În cadrul campaniei, au fost organizate două concursuri, „Campionatul bihorean al curățeniei” și „Ecoprovocarea”. În cadrul primei competiții, s-au organizat 149 de acţiuni de igienizare, iar alte patru mai sunt programate pentru ultimele două zile ale lunii iunie.

Câştigătoare vor fi şase primării, pe raza cărora s-au colectat cele mai mari cantităţi de deşeuri pe cap de locuitor. Fiecare din acestea vor primi câte 100.000 lei, bani pe care îi vor putea investi într-un proiect prietenos cu mediul înconjurător.

“Ecoprovocarea” este concursul destinat elevilor, la care s-au înscris copii din 102 școli din județ, care au făcut desene sau picturi despre mediu. Prin tragere la sorţi, vor fi extraşi 12 câştigători, câte doi din fiecare zonă de colectare a deşeurilor, iar ei vor primi câte un voucher în valoare de 1.000 lei, cu care vor putea să-şi cumpere orice doresc din magazinul de articole sportive Decathlon.

Campania a fost organizată de Consiliul Judeţean Bihor şi ADI Ecolect (asociaţie a tuturor primăriilor din judeţ, pentru gestionarea deşeurilor), în parteneriat cu cultele religioase din Bihor, Inspectoratul Şcolar, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Facultatea de Protecţia Mediului şi  Direcţia Silvică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitări Bolojan
A trebuit sa vina un Bolojan sa le spuna la unii sa faca curat si sa nu mai murdareasca. @KP fa curat narodule
Postat 28 Iunie 2021, 22:58 de Sandu2100
Numai buni sacii de la margine de drum, pentru animalele fără stăpâni.
Știați că Bihorul este singurul județ din România în care operatorii nu sunt obligați (prin proiectul SMID) să colecteze gunoiul și în containere amplasate în diverse locuri, cum ar fi intersecțiile de străzi și ulițe? Iar primăriile localităților bihorene, care stau cu gura căscată la prostiile debitate de președintele CJ Bihor pe tema managementului integrat de salubrizare, nu știu nici măcar că o asemenea obligație privește direct autoritățile tuturor UAT-urilor. Societățile RER și AVE trebuie obligate să amplaseze, în tot județul unde operează, containere de minim 1000 litri pentru deșeurile impuse a fi colectate selectiv (pe 3 fracții). Cel puțin 6 containere în fiecare comună și/sau, la aproape 600.000 de locuitori bihoreni, 1.200 de containere maron, negre și galbene. Faceți economie "neterminaților", după cum se vede.
Postat 28 Iunie 2021, 21:47 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON