URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2021, 15:00

Un conferenţiar al Universităţii din Oradea a murit, subit, la doar 40 de ani. Era fondatorul şi redactorul-şef al singurei reviste ISI

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O veste tristă a şocat comunitatea academică orădeană. István Sas-Kovács, conferenţiar al Facultăţii de Informatică şi Ştiinţe, a murit brusc la doar 40 de ani, deşi nu ştia să sufere de vreo boală.

"Din păcate, este adevărat. Am aflat de la colegi şi nici nu mi-a venit să cred. Am înţeles că a murit ieri dimineaţă (n.r. marţi), acasă, în urma unui stop cardio-respirator", a declarat rectorul Constantin Bungău pentru BIHOREANUL.

Colegii lui Sas-Kovács sunt cu atât mai şocaţi cu cât bărbatul avea o viaţă activă, făcea sport şi îşi îngrijea sănătatea.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Când am vorbit cu soţia lui, nici ea nu ştia. Probabil va afla mai multe în urma autopsiei", a declarat şi directoarea Departamentului de Biologie, Diana Cupşa.

Licenţiat în biologie-chimie în anul 2003, la Universitatea din Oradea, şi cu un doctorat susţinut la Institutul de Biologie din cadrul Academiei Române, István Sas-Kovács era angajat al Universităţii din anul 2002. A semnat numeroase studii, iar activitatea sa intensă de cercetare i-a permis ca, înainte să împlinească 40 de ani, să obţină gradul didactic de conferenţiar.

Sas-Kovács a fost şi fondatorul şi redactorul-şef al revistei "North-Western Journal of Zoology", singura a Universităţii din Oradea care e cotată ISI, adică indexată în această bază de date internaţională considerată cea mai importantă pentru mediul academic.

El era apreciat de studenţi, dar şi de colegi din alte facultăţi, care-l considerau, pe bună dreptate, unul dintre cei mai importanţi cercetători ai mediului academic orădean. "Este o veste care ne-a terminat. Era o persoană tânără, care promitea foarte mult", a mai spus şi rectorul Constantin Bungău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Drept la replica:Moderato-Si eu informez publicul ce spune Fauci,fac ce ar trebui sa faceti si d-stra.Sa aratati si aceste lucruri care nu convin nu doar cifre cu infectati si morti.Prezentand lucrurile astea negative faceti mult rau.Multumesc.i
Drept la replica:Moderator-Si eu informez publicul ce spune Fauci,fac ce ar trebui sa faceti si d-stra.Sa aratati si aceste lucruri care nu convin, nu doar cifre cu infectati si morti,care fac bine Partidului.Prezentand lucrurile astea negative faceti mult rau.Multumesc.
Postat 15 Octombrie 2021, 07:58 de spaima_trepadusilor
@Moderator
Ce-ai facut..., m-ai cenzurat iarasi?
Postat 14 Octombrie 2021, 22:24 de Tool
la revedere!
Mai mult, te-am și suspendat! Pentru jignirile pe care ni le-ai adus...
Postat 14 Octombrie 2021, 23:43 de Moderator
DREPT la replica:Moderator-ati face bine sa fiti consecvent si sa pastrati un moment de reculegere si sa nu se faca propaganda vaccinista pe moartea unui OM.
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/un-oradean-de-doar-23-ani-nevaccinat-si-fara-nicio-boala-cronica-a-murit-din-cauza-covid-virusul-i-a-distrus-90-din-plamani-166690.html
Postat 14 Octombrie 2021, 13:32 de spaima_trepadusilor
fiecare cu meseria lui
Noi nu facem propagandă, noi facem presă, facem un act de informare. Propagandă faceți dvs., repetând la nesfârșit aceeași idee fixă și exemplul cu Faucci. Dacă veți continua cu spam-ul agresiv, vă vom suspenda contul.
Postat 14 Octombrie 2021, 23:09 de Moderator
În mod sigur că nu-i nicio legătură cu vaccinarea.
Nu vaccinul l-a omorât. Doar că, omul făcea parte dintre cei 5,6% de care INSP zice că pot avea comorbidități nedescoperite sau neînregistrate în vreun dosar medical. Cum ar fi "coincidența".
Postat 14 Octombrie 2021, 10:38 de KP
Fie-i țărâna ușoară.
Ehee câte din astea vor mai fi in ani următori ,a făcut infarct ,avc etc nu avea nici o boală Dumnezeu să-l ierte .Ce sunteți nesimțiți vreți să faceți vre-o legătură vre-o aluzie cu vaccinul l-as că ajungeți voi la ATI ,am o cunoștință săptămână trecuta sa vaccinat miercuri q ,sâmbătă când sa trezit noaptea din somn nu își mai simțea toată partea dreaptă a urmat internări investigații etc doctori???? nu se știa cu nici o boală era sănătos na mai avut probleme. bine eu nu vreau sa fac vre-o aluzie zic și eu asaaa...???
Postat 14 Octombrie 2021, 08:45 de sss
@Moderator
Ce faci juniorule? Cenzurezi opinia si libertatea de exprimare? Va doare posibilul adevar? Intrati intr-o conversatie barbateasca, nu ca femeile care tipa si ameninta. Cine sa va invete, infractorul anilor '90?
Postat 14 Octombrie 2021, 01:05 de Tool
mai ușor
Calmează-te. Ia și tu o gură de aer, respiră adânc și ține și tu un moment de reculegere, că a murit un om. Și nu orice om. Nu este locul și momentul de comentarii propagandistice pe tema vaccinurilor.
Postat 14 Octombrie 2021, 13:14 de Moderator
PLATONA adrian
Pana ieri aveai, treaba cu pisoarul Paris, Bolojan etc , acum ai treaba cu DSP,CJSU, sa inteleg ca Bolojan a rezolvat treaba ta , cu pisoarul Paris?
Postat 13 Octombrie 2021, 20:15 de Sandu2100
Vaccinat,nevaccinat, nu mai are nicio importanta ,nu mai prezinta niciun interes pentru DSP,CJSU sau presa.obedienta acestor structuri........
..targhetul a fost atins,Oradea a intrat in scenariu ROSU
Postat 13 Octombrie 2021, 19:26 de platona
ODIHNEASCA-SE IN PACE
In articol nu scrie ca era vaccinat, sau ne, de unde inteleg unii ca era vaccinat????
Postat 13 Octombrie 2021, 18:48 de Sandu2100
O intrebare de interes ....public:era vaccinat ?
Desigur ca era vaccinat.Altfel,postarea ar fi avut un cu totul alt titlu.....Asta e presa noastra de azi impartiala...
Postat 13 Octombrie 2021, 17:38 de platona
RE: O intrebare de interes ....public:era vaccinat ?
Dacă veți continua în același stil, vom fi obligați să vă îndrumăm să comentați pe alte site-uri...
Postat 13 Octombrie 2021, 19:05 de Moderator
@spaima
Cum ai inteles tu ca era vaccinat si ce relevanta are?
Postat 13 Octombrie 2021, 17:24 de unul
Dumnezeu sa-l odihneasca,intelegem ca era vaccinat,trist.
Dumnezeu sa-l odihneasca,intelegem ca era vacinat,trist.
Postat 13 Octombrie 2021, 16:48 de spaima_trepadusilor
RE: Dumnezeu sa-l odihneasca,intelegem ca era vaccinat,trist.
Dacă veți continua în același stil, vom fi obligați să vă îndrumăm să comentați pe alte site-uri...
Postat 13 Octombrie 2021, 19:06 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON