URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Decembrie 2020, 22:17

Un chirurg originar din Oradea a murit, infectat cu Covid. A fost unul dintre cei care au ajutat în tragedia exploziei de la ATI Piatra Neamț

Un chirurg originar din Oradea a murit, infectat cu Covid. A fost unul dintre cei care au ajutat în tragedia exploziei de la ATI Piatra Neamț foto: Facebook Iosif Koszeghi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un chirurg originar din Oradea a murit, duminică, în urma unei infecţii cu Covid. Dr. Iosif Koszeghi era preşedintele Colegiului Medicilor din Neamţ şi, potrivit apropiaţilor, a fost unul dintre medicii care au ajutat în tragedia exploziei de la ATI Covid Piatra Neamţ. A fost diagnosticat pozitiv imediat după cumplitul incendiu...

Anunţul a fost făcut de o colegă de-a medicului, dr. Coriu Letitia-Veronica, pe Facebook. "Medic chirurg de exceptie, doctor in medicina si in oameni, a plecat dintre noi, din cauza bolii Covid 19. Boala aceasta necrutatoare, a contactat-o in Spitalul din Piatra Neamt, fiind unul din medicii care au ajutat in tragedia exploziei ATIului de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, a ajutat, a participat la cercetari, stiind riscul la care se expune. Am pierdut un om de o inalta noblete sufleteasca, un caracter puternic, si un mare medic", a scris aceasta pe Facebook.

Anunţul a fost distribuit şi de medici din Bihor. 

Potrivit site-ului antena3.ro, dr. Iosif Koszeghi împlinise 71 de ani, pe 30 octombrie. A fost preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ mai multe mandate, începând cu anul 2003 şi de-a lungul carierei a fost medicul şef al secţiei Chirurgie Generală de la Piatra-Neamţ. Născut la Oradea, după absolvirea facultăţii a fost angajat la Spitalul Bicaz şi din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Judeţean Neamţ. 

A fost un medic foarte apreciat de miile de pacienţi pe care i-a operat şi considerat un bun diplomat de colegii săi, scrie mesagerulneamt.ro.

Antena3.ro mai precizează că, după ce a aflat că are Covid, medicul orădean a fost internat iniţial la Bisericani, apoi în secţia de ATI de la Piatra Neamţ, la începutul lunii decembrie fiind transferat apoi la un spital din Cluj la începutul, unde era intubat de o săptămână.

"Fusese confirmat infectat cu coronavirus şi, pe fondul altor probleme de sănătate, a fost îngrijit la secţia de terapie intensivă. În ciuda eforturilor doctorilor, boala s-a dovedit mai puternică", arată sursa citată.

Întrebat, luna trecută, despre incendiul de la ATI-COVID Piatra Neamţ, medicul opina că a fost un scurt circuit care ar fi putut fi prevenit. "Va daţi seama că, cu aceste aparate de respirat, s-au încărcat liniile electrice. Pentru că ele erau probabil calculate pentru o anumită intensitate. Dar noi avem şi tehniceni acolo la spital. Spitalul nu este format numai din medici. Trebuiau să prevadă în cazul acesta dacă instalaţiile duc intensitatea la care este solicitata linia, sau nu", spunea medicul Iosif Koszeghi în direct la Antena 3.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON