URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2020, 12:25

Un bărbat cu BMW, reclamat că a făcut ture prin pasajul Magheru, înainte de a fi deschis circulaţiei. Era administratorul care verifica lucrările! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr aflat la volanul unui bolid BMW, care pe deasupra avea şi un copil pe scaunul din dreapta, a fost filmat de un orădean în timp ce dădea ture cu maşina prin pasajul Magheru, încă închis circulaţiei, după ce a îndepărtat indicatoarele şi panglicile care interziceau accesul.

În urma sezisărilor adresate Poliţiei, aceasta l-a identificat pe bărbat, constatând că e administratorul lucrării, care... făcea o verificare a calităţii.

Reclamat la Poliţie

Cele două filmuleţe, postate miercuri pe Youtube, îl arată pe conducătorul maşinii cu numărul B-411-MAV cum îndepărtează indicatoarele şi panglicile care interziceau accesul în pasaj şi accelerând în interiorul acestuia. Observând că este filmat, individul a oprit maşina şi l-a chestionat pe martor "care este problema", moment în care se observă că are pe scaunul din faţă un copil, care nu avea dreptul să stea acolo.

"Acesta a mutat indicatoarele şi a dat ostentativ ture vreo 10 minute, iar când a vazut că îl filmez a venit să mă întrebe dacă am ceva probleme", a relatat BIHOREANULUI orădeanul care a surprins întâmplarea, precizând că a semnalat cazul şi Poliţiei.

"Am trimis un email şi Poliţiei Rutiere (căci fapta sa se încadrează la art. 101, alin. (3), punctul b din OUG 195/2002 - şi se suspendă permisul 60 de zile pentru o asemenea contravenţie), însă nu am prea mari aşteptări din partea lor. Consider că asemenea comportamente antisociale ar trebui penalizate. În filmare se poate vedea cum individul are şi un copil mic pe scaunul din dreapta (altă contravenţie)", a scris orădeanul.

După cum se știe, pasajul subteran Magheru, menit să fluidizeze circulaţia pe bulevardul cu acelaşi nume, proaspăt finalizat, urmează să fie inaugurat vineri de reprezentanţii administraţiei locale.

(Sursa video: YouTube - Sergiu Vlad)

Era... la muncă

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL că la Poliţia Municipiului Oradea s-a înregistrat, deja, o sesizare legată de incident. "Urmează să se ia măsuri legale care se impun", a spus Lascău.

Este vorba, însă, nu de vreun teribilist, ci despre... administratorul şantierului. "Persoana a fost identificată. S-a luat legătura cu ea. Este administratorul lucrării, maşina este a firmei. A declarat că a fost în pasaj să facă verificări", a mai explicat Lascău. 

Oricum, spun sursele BIHOREANULUI, bărbatul a fost citat, joi, pentru ora 13.00, la sediul Poliţiei Municipiului, pentru  declaraţii, urmând să dea explicaţii şi pentru faptul că îşi plimba copilul pe scaunul din faţă a maşinii, aspect interzis de Codul rutier. 

Bărbatul, pe nume Vlad Moldovan, a contactat la rândul său ziarul, deranjat de prima variantă a știrii, spunând că lucrurile nu stau aşa cum au fost semnalate. Concret, el a arătat că este "şef de şantier" şi "responsabil cu siguranţa circulaţiei" pentru lucrarea de amenajare a pasajului subteran Magheru. 

El a spus că circula cu maşina firmei şi ieşise seara să se asigure că toate semnalizările de pe şantier sunt în bună regulă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
PLATONA adrian
Te-ai întrebat " poate nu te integrezi tu in peisajul Orădean " ?? E cazul sa te muți la Vaslui, acolo USR a zis că va sprijini turismul :::)))) , du-te amu și lasa-ne.
Postat 11 Septembrie 2020, 09:08 de Sandu2100
Puțină educație țărane care stai pe centru da ai limbaj de periferie.
Rău te-ai imflamat de unde ști tu * ca ma plimb eu prin salon, ma cunoști, știi cine sunt! dacă arde ceva suna la pompieri, după cum observ cred ca tu ești ala de ai uitat sa îți ie pastilele și fiind în sevraj ai luat-o razna.
Postat 11 Septembrie 2020, 08:39 de sss
"Consider că asemenea comportamente antisociale ar trebui penalizate". .." Persoanele pasibile de amendă sunt acei curioși care au intrat intr o zonă privată de șantier!"..Ia auzi ce pot debita jmecherii slugoi ai adminiostratiei lui Dorel Ilie Bolojan
Ca acest proiect este de tot rahatul,fara nicio utilitate evidenta,rezonabila fata de vechea varianta care sa justifice investitia alocata aceastui proiect,care sa justifice mobilitatea urbana,in adevaratul sens al cuvantului( Planului de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul polului de dezvoltare urbană Oradea,...Woow ... esti tare tarane birtinez Dinu Paturica de Birtin,cu aflarea in treaba prin Oradea!??) Dar faptul ca s-a redus sectiunea de debusare a parauluii Paris,a apelor pluviale colectate de pe versantii dealurilor Oradiei cu 75 % cu consecinte negative,reclamate deja de inundarea beciurilor blocurilor din imediata vecinatate,nu s-ar fi impus,pe cale de cosecinta, o sesizare catre forurile competente ? Dar proiectul in sine,cu acele balustrade,executate parca spre folosul orientarii animalelor spre tarcul de adapost,nimic.Ne palce ,ne place,spune cantecul .....lingailor,al slugoilor si al obedientilor acestei administrati/directii tehnice,institutia arh,sef. ...,cu adevarate aplecari spre influentele folclorice, taranesti,,cu predilectie din zona de bastina a bravului si gospodarului nostru primar,Dorel Ilie Bolojan.Ca inaltimea pasajului este prea mica,ca nu sunt prevazute si treceri pentru pietoni,ca nu este prevazuta si o pista pentru biciclete,ca nu este prevazuta si o banda de urgenta(in caz de avarie),..."ei,las'o bai bai ca merge si asa,bine ca se face ceva.....". Art Nouveau !!??" Majoritatea edificiilor construite în perioada 1890-1914 sunt purtătoarele acestui curent rafinat, care într-un interval de timp foarte scurt a schimbat aspectul arhitectural orădean. " Pai atunci de ce oare,Art Nouveau de Birtin nu ar putea avea priza la prostimea oradeana,daca "tot suntem pe val,daca tot suntem sustinurti de turistii,aloghenii si vinituirile cu aflarea in treaba prin Oradea..." Hai la vot oradeanule,sa dam jos dictatura tatucului penelist,ori care ar fi acesta,Birta ori Malan....vrem un primar 100 % oradean .
Postat 11 Septembrie 2020, 00:16 de platona
"O sa vezi problema"
Eram pe punctul sa-i dau circumstante atenuante vigilentului care a sesizat un acces fraudulos si neautorizat in pasaj.Nu ar fi fost asa de reprobabil sa sezizeze autoritatile ca cineva face ture si driftinguri in pasajul cel virgin al orazii."Care-i problema?"-zice bmw-ul."O sa vezi...o sa vezi problema"-zice vigilentul.O remiza trista...puteau transa situatia pe loc,fara complicatii,pacat,sa le dam absolvirea noastra
Postat 10 Septembrie 2020, 23:31 de excalibur
excalibur
In sfarsit sunt de acord cu 100% din comentariul tau. Unii au timp liber cu duiumul si au adunat in ei ura si dorinta de a face rau oricui. Abia asteapta sa reclame pe oricine, este ceva de speriat.
Postat 10 Septembrie 2020, 22:38 de Neutryno
Sa dam politiei marfa,pentru amenzi,pentru crestere economica,pentru dezvoltare
Romanul s-a nascut detractor.Lupta de clasa si oradea city report ii dau apa la moara.Daca e seful santierului iar lucrarea nu a fost predata,putea sa faca ce vrea,sa doarma in pasaj,sa mediteze,sa leviteze,sa stea in lotus,sa faca (onanie).Situl nu e drum public,nu se aplica (inca)legislatia aferenta drumurilor publice.Situl e in custodia firmei de constructii,al carei sef este omul.Deci putea sa dea ture,pe 2 roti din 4,sa pipaie,sa miroase vopseaua.Punct.E o traditie la constructorii de poduri,de a sta sub pod toti inginerii si proiectantii,la inaugurare,cind pe pod defileaza camioane incarcate la maxim.Mai mult,stiindu-se apetitul lui victoras micula de a inaugura poduri,omul a vrut sa se asigure ca va fi el primul...Nu am aflat daca omul e oradean,probabil nu.Ne-am facut iar de cacao...
Postat 10 Septembrie 2020, 21:26 de excalibur
Un cocalar iresponsabil
Tatal specimenului de la volanul BMW-ului este inspector de daune la o companie de asigurari. O fi invatat de la el codul rutier si cei 7 ani de-acasa ...
Postat 10 Septembrie 2020, 20:38 de Nelu_Cornel_Pantis
@ Adrian_Preda
un om normal nu-si pune copilul pe locul din fata pentru nu este in siguranta,nu pentru ca nu este legal.
Postat 10 Septembrie 2020, 18:58 de Citizen
Primu!
Macar in asta sa fie si el primul!
Postat 10 Septembrie 2020, 17:29 de Jancsy
Pt toti care comentează fără să aibe pic de cultură!
În cazul de fata avem un drum care nu este recepționat si dat in folosință traficului rutier/pietonal iar in acest caz copilul care stătea în dreapta avea tot dreptul deoarece nu era pe un drum public la acel moment! Adica ca si cum ar fi pe un câmp, pe o poteca, in curte, etc. Drumul respectiv nu apare publicat de către CNADR nicăieri dat fiind faptul că nu a fost pus în folosință si deschis. E asemeni unei piste de circuit pe care poate conduce orice copil orice masina ca sa fiu inteles de toti. În ceea ce priveste administratorul acesta poata sa meargă la orice ora in control sa verifice starea lucrării , al indicatoarelor,A calității,etc cum dorește acesta. Toată lucrarea respectivă este din fonduri proprii deci are tot dreptul pe banii si munca lui sa stea si in cap daca vrea. Lucrarea va revenii statului când acesta va recepționa/pune în funcțiune si plătii lucrarea. Total neautorizate si pasibile de amendă sunt chiar persoanele care au intrat în subtraversare si au filmat. Orice acces de acest gen este strict interzis si se face doar cu acordul admninistratorului lucrării daca aceasta nu a fost predată statului! Persoanele pasibile de amendă sunt acei curioși care au intrat intr o zonă privată de șantier!
Postat 10 Septembrie 2020, 16:55 de Adrian_Preda
și vedetele plătesc câteodată
Dacă era la lucru să aducă pontajul la verificat la ITM și atunci era legală prezența lui, dacă nu a fost pontat datorează amendă de la ITM ca oricare angajator privat pedepsit fără milă. Dacă era la lucru, ce căuta copilul cu el deoarece pe un șantier e interzis accesul persoanelor neautorizate, așa că să vină cei de la SSM, protecția muncii și să-și ceară drepturile la amenzi, așa cum fac cu orice firmă fără protecție. Dacă a circulat pe drum interzis, unde e poliția care amendează orice om fără relații dacă nu respectă marcajele rutiere! Omul nostru a greșit, să vedem acum ce zic arbitrii, îl sancționează ca pe Jokovic la US Open sau facem o miștocăreală în stil local?
Postat 10 Septembrie 2020, 16:31 de decalog
Verificarea trebuie facuta
Daca se inaugureaza pasajul si observam ca este denivelat asfaltul (exista o portiune intre Sanmartin si Oradea cu asfalt denivelat) ne plangem ca nu a verificat nimeni lucrarile si nu trebuia receptionata lucrarea, daca se verifica, e problema ca a facut ture o masina prin pasaj. Daca soferul este cu adevarat angajatul firmei, nu cred ca trebuie sanctionat. Daca circulatia era inchisa, nu era pe drum public si nu are treaba unde isi tinea copilul.
Postat 10 Septembrie 2020, 16:00 de Profesorul1
@SSS
Vezi că țara arde, iar tu te piepteni. Cum tu dai ture în salon înainte să-ți iei pastilele, așa orice șef de șantier da ture în șantierul de care răspunde cum vrea, cu cine vrea și cand vrea. Ai înțeles? PS : noi riveranii din zonă ii felicitam pe acești muncitori care au lucrat la acest pasaj pt profesionalismul de care au dat dovada.
Postat 10 Septembrie 2020, 15:36 de MDM
The truth.
Deci, pana la urma este adevarat ca in tara asta toti debilii/taranii/cocalarii au BMW, si cam toti proprietarii de beemwe sunt tarani/cocalari/debili.
Postat 10 Septembrie 2020, 15:09 de Citizen
Serios
Nu tre sa comfirmi tu nimic, șeful de șantier care răspunde de siguranta lucrărilor da o tura seara, cică sa verifice siguranță, arogant, cu fumuri și copil minor pe scaunul din fata adică ilegal pai nu putea verifica lucrarea ziua eventual cu un coleg și fără spectacol și fumuri???
Postat 10 Septembrie 2020, 14:38 de sss
Un cocalar
Educația nu se poate cumpara...
Postat 10 Septembrie 2020, 14:38 de scorilo
w
degeaba stergeti comentariile, tot un taran ramane
Postat 10 Septembrie 2020, 14:18 de leclick
Țara arde și baba se piaptănă
Locuiesc în zona și confirm ca persoana respectiva a fost pe șantier din prima zi a începerii lucrărilor. De ce sa i se ridice permisul pt ca se afla la locul de munca? Ce cautau acei pietoni într-un șantier?
Postat 10 Septembrie 2020, 12:57 de MDM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON