URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Noiembrie 2017, 10:30

Un agent care a agresat un orădean, chiar în sediul Poliţiei, a încasat o pedeapsă de 3 luni de închisoare cu amânare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat joia trecută în procesul declanşat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pe numele agentului de poliţie Hadrian Popa, din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei Bihor, trimis în judecată anul trecut sub acuzaţia de purtare abuzivă după ce ar fi agresat un om de afaceri orădean în sediul Poliţiei.

Instanţa a dispus condamnarea poliţistului la 3 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de încercare de 2 ani plus plata unor despăgubiri morale în valoare de 1.000 lei în favoarea victimei sale.

Decizia Curţii este definitivă şi desfiinţează în totalitate soluţia dată în luna iunie de Judecătoria Oradea, unde judecătorii l-au achitat pe subofiţer, stabilind că procurorii nu au adus suficiente probe pentru a dovedi abuzul poliţistului.

După cum BIHOREANUL a mai scris, subofiţerul a fost trimis în judecată în primăvara anului trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru o faptă consumată în urmă cu 5 ani. Reclamantul este un om de afaceri orădean, Darius Ţelea, pe care poliţistul l-a agresat în sediul instituţiei şi, după cum susţinea orădeanul, doar pentru că îl întrebase de soarta prietenilor săi, ridicaţi din stradă pe motiv că ar fi fost turbulenţi.

În urma plângerii formulate, agentul s-a ales cu dosar penal, care iniţial fost închis de procurori cu o soluţie de scoatere de sub urmărire penală, poliţistul scăpând doar cu o simplă mustrare şi o amendă administrativă de 500 lei, pe motiv că faptele nu ar prezenta pericolul social al unei infracţiuni.

Nemulţumit de soluţie, Ţelea a atacat-o, adresând o plângere şefului Parchetului, Gheorghe Vidican, iar apoi, când aceasta i-a fost respinsă, a perseverat, deschizând un proces la Judecătorie unde, pe 14 iunie 2014, instanţa a admis plângerea şi a dispus reluarea anchetei.

Hadrian Popa nici nu era la prima abatere. În 2010 a fost retrogradat într-o funcţie inferioară şi mutat de la Poliţia Rutieră după ce şi-a pus colegii să-i amendeze pe controlorii OTL care i-au taxat logodnica prinsă fără bilet pe tramvai. 

Deşi condamnat penal, agentul Hadrian Popa va rămâne poliţist, şi nu va fi destituit, aşa cum a apărut, dintr-o regretabilă eroare a autorului, în varianta anterioară a articolului, întrucât practic, subofiţerului nu i se aplică pedeapsa şi nu este supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi, dacă nu încalcă legea până la expirarea termenului de supraveghere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
fara verificare
frumos! dati stiri fara sa le verificati. un titlu de speriat si dati pe spate lumea apoi veniti cu doua randuri de corectare,la sfarsit, pe care nu le mai citeste nimeni. daca as fi in locul politistului v-as da in judecata. asa titlu pompos... asa stire... si cand colo sunteti pe langa subiect. trebuia macar sa va cereti scuze! cine stie cate astfel de stiri au mai fost...
Postat 19 Noiembrie 2017, 22:20 de stirefalsa1
un fost politist si nu bagat pe pile
daca va uitati ce politisti imbraca uniforma pe calea aradului plus cei in civil va speriati! toti bagati pe pile , trist si dezamagitor, pai cum sa ai incredere in colegi cand aia arata in halul ala :))) politie cica niste aciuiati bagati pe pile fara nici o treaba cu legea! cu remorca dom'le, cea mai corupta militie in BH,alo bucuresti
Postat 13 Noiembrie 2017, 13:49 de User anonimizat
Si salarii compensatorii?
Sper ca primeste salarii compensatorii!
Postat 12 Noiembrie 2017, 19:58 de User anonimizat
Serios???
Anul trecut un politist fost ultragiat de aceasi persoana impotriva caruia incerca sa ia masuri pentru incetarea altei infractiuni. Ghiciti ce; infractorul a scapat cu o amenda! Probabil doua infracțiuni sunt mai putin grave decat una singura..
Postat 12 Noiembrie 2017, 17:16 de bde
Legea talionului
In compensatie pentru d-l politist tocmai s-a votat legea care permite uniformelor sa intre peste tine in casa precum si dosar penal in cazul in care te uiti urit la ei sau ai gesturi sau cuvinte obscene. Gesturile si cuvintele ireverentioase ar trebui si ele reglementate (intr-un dictionar sau ceva culegere cu poze), caci altfel pot fi interpretabile de catre robocop...si risca suspendarea
Postat 12 Noiembrie 2017, 16:11 de excalibur
Nu s-a schimbat nimic din '89!
Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele! Afirmatie mai valabila ca oricand si dupa 72 de ani. Doua intrebari la care pot raspunde magistrati sau sefi din structurile de represiune, cu accent pe politie. 1. Ce condamnare ar fi suferit Darius Ţelea daca ar fi ripostat la violentele ,,omului legii", eventual vinetindu-i un ochi? 2. Daca s-ar vota modificarile la statutul politistului, intr-o situatie asemenatoare, politistul ar putea sa faca uz de arma pe motiv ca cel care si-a permis sa-l intrebe nu avea o pozitie ,,inofensiva"?
Postat 12 Noiembrie 2017, 11:52 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON