URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2022, 09:33

Ultimul drum pentru Andrei Drăghici: Tânărul poloist va fi înmormântat miercuri la Oradea

Ultimul drum pentru Andrei Drăghici: Tânărul poloist va fi înmormântat miercuri la Oradea sursa: Facebook / CS Dinamo
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloistul Andrei Drăghici va fi înmormântat miercuri, la Oradea. Trupul neînsuflețit al tânărului de doar 23 de ani s-a oprit pentru ultima oară, luni, la clubul pentru care a jucat, CS Dinamo, în lacrimile colegilor săi, șocați încă de cele întâmplate. 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a CS Dinamo, care a postat și o fotografie cu mașina funerară și a transmis că Andrei „s-a oprit astăzi pentru ultima dată la Dinamo, clubul care i-a fost a doua casă în ultimii ani”.

„A fost un popas discret, pe drumul spre Oradea, decis de părinții săi atât de încercați. În jurul mașinii funerare ne-am adunat cu toții, colegi, prieteni și angajați ai Clubului Sportiv Dinamo pentru a-i aduce un ultim omagiu. L-am plâns, l-am aplaudat și i-am promis cu toții că nu-l vom uita niciodată”, se arată în mesaj.

După cum se știe, Andrei s-a stins fulgerător sâmbătă, în timpul unui meci din Superliga de polo disputat împotriva echipei Rapid Bucureşti în bazinul Giuleşti. În timpul meciului, i s-a făcut rău și nu a mai putut fi resuscitat de echipajele medicale de urgență.

„Sâmbătă, după tragicul eveniment, băieții din echipa noastră de polo au făcut noapte albă. Dimineață, la prima oră, când au intrat în bazinul Dinamo, au găsit un porumbel brăzdând aerul în toate direcțiile. Nimeni nu a știut cum a ajuns acolo, mai ales că nu s-a mai întâmplat și altă dată, dar i-au urmărit zborul cu speranța regăsirii. Miercuri vom fi la Oradea, pentru un ultim drum alături de colegul, prietenul, copilul nostru de 23 de ani. #nutevomuitaniciodata”, încheie postarea CS Dinamo.

Stâlpul va avea loc marți, la ora 18, la Capela Orășenească din Cimitirul Municipal, iar slujba de înmormântare va avea loc miercuri, de la ora 13, în același loc.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, citând presa centrală, necropsia a arătat că tânărul orădean avea o malformație congenitală a inimii, mai exact „defect septal atrial”, caracterizat printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial.

FRP cere distincții post mortem

Federația Română de Polo a reacționat și a subliniat, într-un comunicat dat publicității luni seară, că „jucătorul era cu analizele sportive/testele sportive la zi și nu era cunoscut cu afecțiuni care să-l facă incompatibil cu activitatea sportivă de performanță”.

De asemenea, FRP a cerut MAI înaintarea post mortem la gradul de agent de poliţie, dar și ca bazinul descoperit din incinta clubului Dinamo să poarte numele orădeanului.

„Biroul Federal al F.R. Polo, a luat decizia de a supune atenției, printr-un memoriu oficial transmis conducerii M.A.I., ministrului Lucian Bode, azi 28.03 a.c. câteva propuneri prin care să fie cinstită post mortem, memoria acestui minunat băiat.

Dintre acestea menționăm că F.R. Polo a propus conducerii M.A.I. acordarea uneia dintre următoarele distincţii:

- înaintarea post mortem la gradul de agent de poliţie;

- acordarea uneia dintre distincțiile prevăzute de legislația în vigoare pentru sacrificiul suprem în îndeplinirea misiunilor;

- redenumirea bazinului descoperit din incinta Clubului Dinamo în "Bazinul Andrei Cristian Drăghici" şi montarea la intrare a unei plachete comemorative, care să ateste acest fapt.

Federaţia Română de Polo, apreciază că respectivul demers, ar fi un gest de recunostinţă, de maximă omenie şi de mângâiere pentru familie, părinți și frate”, se arată în comunicatul semnat de Alexandru Matei, preşedintele FRP.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON