URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2017, 20:44

Ultimul amical al baschetbaliştilor de la CSM CSU Oradea se joacă sâmbătă, în scop caritabil!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de baschet masculin CSM CSU va disputa sâmbătă seara ultimul joc amical din această vară. Astfel, de la ora 18, elevii antrenorului Cristian Achim vor primi replica slovacilor de la echipa din  Kosice. Meciul este programat, ca de obicei, la Arena Antonio Alexe, intrarea fiind liberă.

Cu acest prilej, conducerea clubului orădean prgăteşte şi o acţiune caritabilă. "În ultimii ani, a devenit o tradiţie a comunităţii orădene să se mobilizeze şi să ajute pe cel din preajmă. În ultimii ani am dedicat mai multe meciuri pentru ajutorarea unor persoane ale comunităţii locale. Printre cele avute în ultima perioadă, se numără şi Andreas. O poveste a unui băieţel care se luptă pentru fiecare secundă în care poate sta pe propriile picioare. L-am ajutat împreună de două ori să îşi continue tratamentul şi sperăm prin mărinimia dumneavoastră să îl ajutăm şi în continuare", se arată într-un comunicat al clubului orădean.

Astfel, deşi intrarea va fi liberă, spectatorii sunt invitaţi să ajute la salvarea unei vieţi. În acest sens, vor fi urne speciale pentru donaţii, pentru  ca Andreas să îşi poată urma tratamentul.

"Faptul că CSM CSU, alături de comunitatea orădeană au fost alături de noi, organizând două meciuri caritabile de strângere de fonduri pentru băieţelul nostru Andreas au fost un real ajutor în recuperarea lui. Primul eveniment la care s-a strâns suma de 9.000 de lei a reuşit să acopere jumătate din sesiunea de recuperare a lui Andreas la o clinică de recuperare din Barcelona. Cel de-al doilea eveniment a reuşit să strângă 8500 de lei, pe care i-am alocat costurilor necesare operaţiei lui Andreas din noiembrie 2016. Operaţie de miofasciatomie, care a costat 6500 de euro şi s-a realizat la aceeaşi clinică din Barcelona", au precizat şi părinţii băieţelului, Loredana şi Tiberiu.

De menţionat că sesiunile de recuperare de la Barcelona sunt completate de 4 sesiuni zilnice de terapie acasă. Costurile unor sesiuni de recuperare de 2 săptămâni la clinica din Spania, cu deplasare şi cazare ajuing, la 4500 de euro, aşa că orice sumă de bani contează.

"Andreas poate să se susţină în şezut timp de 11 secunde, să stea în picioare timp de 3 secunde şi să se ridice din şezut în picioare susţinut, preţ de 15 secunde. Pentru el sunt secunde preţioase, iar pentru asta nu putem decât să mulţumim infinit CSM-ului şi comunităţii orădene pentru tot sprijinul oferit", au mai transmis părinţii băieţelului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON