URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2020, 11:57

Ultima plimbare: Doi tineri amenajează primul cimitir din Bihor dedicat animalelor 

Ultima plimbare: Doi tineri amenajează primul cimitir din Bihor dedicat animalelor  DE PESTE UN SECOL. Încă o curiozitate în România, cimitirele pentru animale sunt comune în străinătate. Cel mai vechi din lume se află în Paris, fiind fondat în 1899
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anii petrecuţi alături de un animal de companie sunt, pentru cei mai mulţi dintre stăpânii lor, de neînlocuit.

Îngrijiţi şi iubiţi ca veritabili membri ai familiei, căţeii şi pisicile îşi răsplătesc proprietarii cu clipe de veselie şi loialitate, câştigându-şi dreptul de a fi omagiaţi şi după moarte. Doi tineri s-au gândit să răspundă acestei nevoi, astfel că vor deschide primul cimitir de animale din judeţ, care va fi amenajat în apropiere de Oradea.

Ca un copil 

Proprietar al unui salon de coafură canină (Tom-Tom Grooming) unde el însuşi lucrează, Alex Mada vede în fiecare zi numeroşi orădeni devotaţi animalelor lor de companie. "Cu precădere, clienţii mei sunt căţei, dar vin şi pisici. Am avut chiar şi un iepuraş", spune tânărul. Se bucură să vadă că orădenii sunt interesaţi nu doar de aspectul necuvântătoarelor, ci şi de confortul lor, pentru că adesea blana crescută poate fi o povară.

Alex ştie ce înseamnă să iubeşti un patruped. El şi prietena lui, Adina (foto), au un bichon de 10 ani, Tommy, care îi însoţeşte aproape peste tot. "Este ca un copil al nostru", spune tânărul. Nici nu vrea să se gândească la momentul în care va fi nevoit să se despartă de micuţul blănos...

Parcul animăluţelor

Clienţii din salon îi spun adesea că oraşul are nevoie de un cimitir dedicat necuvântătoarelor, unde stăpânii lor să le poată înhuma. Dacă nu stau la curte, orădenii pot cel mult să apeleze la servicii de incinerare a cadavrelor de animale. 

Tocmai de aceea, Alex şi Adina au decis să amenajeze pe un teren de 3.200 mp pe care îl au în satul Calea Mare, din comuna Lăzăreni, primul cimitir de animale din Bihor, care va fi şi printre puţinele din ţară. Fiecare loc de veci va fi concesionat, iar contractorul îl va putea amenaja după bunul plac. "L-am gândit ca pe un parc, nu un loc sobru. Acel animal ţi-a oferit multă veselie şi aşa vreau să fie şi aici", zice Alex. 

Deocamdată, tinerii aşteaptă autorizaţiile necesare şi, de îndată ce le vor obţine, vor deschide cimitirul. Nu s-au decis încă asupra costurilor, dar spun că vor să le menţină la un nivel cât mai scăzut, pentru ca toţi stăpânii de animale să-şi permită un omagiu pentru necuvântătoarele care şi-au petrecut viaţa alături de ei...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bravo Alex
Excelenta idee, felicitări!Mai rămâne de rezolvat problema pensiunilor pt puiuții noștri,poate organizezi ceva și în direcția asta!
Postat 23 August 2020, 07:17 de Rodianachi
Exemple de urmat
Oameni frumoși cu suflete mari! Felicitări! Ce bine ar fi, daca oamenii ar învăța lecția iubirii și a netradarii de la necuvintatoare. Dar mai avem mult pina atunci, avind in vedere nivelul la care s-a ajuns!
Postat 21 August 2020, 14:59 de iulia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON