URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 August 2020, 11:57

Ultima plimbare: Doi tineri amenajează primul cimitir din Bihor dedicat animalelor 

Ultima plimbare: Doi tineri amenajează primul cimitir din Bihor dedicat animalelor  DE PESTE UN SECOL. Încă o curiozitate în România, cimitirele pentru animale sunt comune în străinătate. Cel mai vechi din lume se află în Paris, fiind fondat în 1899
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anii petrecuţi alături de un animal de companie sunt, pentru cei mai mulţi dintre stăpânii lor, de neînlocuit.

Îngrijiţi şi iubiţi ca veritabili membri ai familiei, căţeii şi pisicile îşi răsplătesc proprietarii cu clipe de veselie şi loialitate, câştigându-şi dreptul de a fi omagiaţi şi după moarte. Doi tineri s-au gândit să răspundă acestei nevoi, astfel că vor deschide primul cimitir de animale din judeţ, care va fi amenajat în apropiere de Oradea.

Ca un copil 

Proprietar al unui salon de coafură canină (Tom-Tom Grooming) unde el însuşi lucrează, Alex Mada vede în fiecare zi numeroşi orădeni devotaţi animalelor lor de companie. "Cu precădere, clienţii mei sunt căţei, dar vin şi pisici. Am avut chiar şi un iepuraş", spune tânărul. Se bucură să vadă că orădenii sunt interesaţi nu doar de aspectul necuvântătoarelor, ci şi de confortul lor, pentru că adesea blana crescută poate fi o povară.

Alex ştie ce înseamnă să iubeşti un patruped. El şi prietena lui, Adina (foto), au un bichon de 10 ani, Tommy, care îi însoţeşte aproape peste tot. "Este ca un copil al nostru", spune tânărul. Nici nu vrea să se gândească la momentul în care va fi nevoit să se despartă de micuţul blănos...

Parcul animăluţelor

Clienţii din salon îi spun adesea că oraşul are nevoie de un cimitir dedicat necuvântătoarelor, unde stăpânii lor să le poată înhuma. Dacă nu stau la curte, orădenii pot cel mult să apeleze la servicii de incinerare a cadavrelor de animale. 

Tocmai de aceea, Alex şi Adina au decis să amenajeze pe un teren de 3.200 mp pe care îl au în satul Calea Mare, din comuna Lăzăreni, primul cimitir de animale din Bihor, care va fi şi printre puţinele din ţară. Fiecare loc de veci va fi concesionat, iar contractorul îl va putea amenaja după bunul plac. "L-am gândit ca pe un parc, nu un loc sobru. Acel animal ţi-a oferit multă veselie şi aşa vreau să fie şi aici", zice Alex. 

Deocamdată, tinerii aşteaptă autorizaţiile necesare şi, de îndată ce le vor obţine, vor deschide cimitirul. Nu s-au decis încă asupra costurilor, dar spun că vor să le menţină la un nivel cât mai scăzut, pentru ca toţi stăpânii de animale să-şi permită un omagiu pentru necuvântătoarele care şi-au petrecut viaţa alături de ei...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bravo Alex
Excelenta idee, felicitări!Mai rămâne de rezolvat problema pensiunilor pt puiuții noștri,poate organizezi ceva și în direcția asta!
Postat 23 August 2020, 07:17 de Rodianachi
Exemple de urmat
Oameni frumoși cu suflete mari! Felicitări! Ce bine ar fi, daca oamenii ar învăța lecția iubirii și a netradarii de la necuvintatoare. Dar mai avem mult pina atunci, avind in vedere nivelul la care s-a ajuns!
Postat 21 August 2020, 14:59 de iulia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON