URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Revolta de la Gojdu: Supăraţi pe BIHOREANUL, profesorii de la Colegiul Gojdu ameninţă cu boicotarea festivităţilor de absolvire

Revolta de la Gojdu: Supăraţi pe BIHOREANUL, profesorii de la Colegiul Gojdu ameninţă cu boicotarea festivităţilor de absolvire CRUCIADA DE PE FACEBOOK. După ce profesorii i-au anunţat că nu vor mai participa la festivităţile de absolvire, elevii din clasele de-a XII-a de la Colegiul Gojdu şi-au arătat indignarea pe Facebook. La iniţiativa reprezentantului lor în conducerea şcolii, Iulian Pavăl (foto), şi-au pus pozele de profil într-o ramă virtuală anume creată, cu mesajul "Absolvent caut ceremonie". Niciun licean nu s-a arătat supărat că profesorii îi pedepsesc fără ca ei să aibă vreo vină, ci şi-au îndreptat furia spre BIHOREANUL, considerând ziarul capul răutăţilor...

Dezvăluirea BIHOREANULUI privind intenţiile părinţilor de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu de a-i cadorisi scump pe profesorii copiilor lor absolvenţi, oferindu-le inclusiv carduri alimentate cu bani, a stârnit reacţii vehemente printre gojdişti, elevi, dascăli şi părinţi deopotrivă.

Mai mulţi profesori i-au anunţat pe liceeni că nu vor mai participa la festivităţile de absolvire, fără a explica însă ce vină au elevii, şi i-au determinat astfel să declanşeze o cruciadă online, postând pe Facebook mesage sub hashtag-ul "Absolvent caut ceremonie". La unison, gojdiştii acuză BIHOREANUL că i-a jignit pe profesori, deconspirând ce cadouri urmau să primească. Cum ar veni, de vină sunt cei care au divulgat practica imorală, nu cei care au gândit-o şi, mai mult ca sigur, ar fi pus-o în practică. Numai să nu se fi aflat...

Planuri ruinate

Săptămâna trecută, BIHOREANUL a dezvăluit cum prostul obicei de a cadorisi profesorii cu prilejul festivităţilor de absolvire îi costă scump pe unii părinţi: aproape 700 lei. La Colegiul Gojdu, riguroşi şi pragmatici, membrii comitetului de părinţi dintr-o clasă au înşirat într-un document toate "cheltuielile de protocol", iar acesta a ajuns în posesia ziarului. Aşa s-a aflat că profesorii urmau să primească bani inclusiv pentru taxiurile cu care să meargă la banchete, dar şi carduri bancare de cumpărături, alimentate cu diverse sume.

Dezvăluirea i-a supărat rău pe gojdişti. Părinţi, elevi şi profesori deopotrivă învinuiesc BIHOREANUL că i-a jignit pe dascăli, fără a recunoaşte însă că adevărata jignire a fost cea pregătită de părinţi. Refuzând să admită adevărul, şi anume că dacă povestea nu ajungea în paginile ziarului, părinţii ar fi cadorisit profesorii cu exageratele "atenţii", gojdiştii au bombardat redacţia, dar şi reţelele de socializare, cu mesaje anti-jurnalişti şi de preamărire a lor înşişi.

Războinici de Facebook

Primele reacţii au apărut pe Facebook. "Sunt Gelu Serea, profesor la CN Emanuil Gojdu Oradea şi diriginte al clasei a XII-a A, ajuns peste noapte inculpat într-un proces din care simt că nu fac parte! Fac parte însă dintr-o şcoală blamată în ultimul timp de cei care nu se pot ridica la nivelul rezultatelor acesteia ori care îşi alimentează lipsa de atenţie cu frustrare. Dar mă rog... mai sunt şi unul dintre aceia care se pare că urmau să primească anumite foloase consider necuvenite de la nu ştiu exact cine!", este unul dintre mesaje.

Cu evidenta intenţie de a arăta că articolul conţine informaţii false, dar fără a spune clar ce anume este neadevărat, profesorul de religie pretinde şi că, din cauza articolului, ar fi nevoit să renunţe la participarea la festivităţile absolvenţilor. "Îmi pare rău pentru copiii care nu pot să înţeleagă de ce sunt victime nevinovate ale unei lupte la care nu au luat parte! Mă solidarizez cu toţi colegii mei aşa avizi şi incompetenţi cum sunt văzuţi de justiţiarii plebani ai urbei! Mulţumesc presei pentru neadevărurile spuse despre noi... şi înainte de toate: sunt mândru că sunt gojdist!", a încheiat Gelu Serea (foto) mesajul, fără a lămuri de ce trebuie să pedepsească elevii prin boicotarea festivităţilor.

Cert e că postarea sa a stârnit numeroase reacţii pătimaşe împotriva BIHOREANULUI, îndeosebi din partea părinţilor. "Eu vreau să plătesc toate taxiurile şi mesele domnului Emanuil Gojdu (!), alte tuturor profesorilor acestui neam. Vă rog să ignoraţi mizeria", a scris Codruţa Varga, mama unui elev din clasa lui Serea.

În căutarea "frustraţilor"

La fel ca Serea, mai mulţi profesori i-au anunţat pe elevi că nu vor mai participa la momentele festive. O reacţie imatură, care, fireşte, i-a revoltat pe elevi. Aceştia, la rândul lor, s-au supărat tot pe BIHOREANUL! Pe Facebook, mai mulţi adolescenţi au creat hashtag-ul "#Absolventcautceremonie", mesaj aplicat şi pe pozele lor de profil.

Unii au fost însă mai duri, criticându-i vehement pe cei care au avut "tupeul" să reclame la ziar practicile nefireşti. "Cu părere de rău, dacă «mămica îngrijorată» nu era de acord cu vreo decizie, avea posibilitatea să îşi exprime părerea, dar a ales să nu o facă. Există licee al căror buget alocat este mai mare, dar nimeni nu verifică tabelele lor făcute în Excel", a scris eleva Toni Chiş, pe Facebook, făcându-i, totodată, "frustraţi" pe reclamanţi.

De altfel, o preocupare asiduă în şcoală a fost identificarea sursei articolului, adică a mămicii nemulţumite care a reclamat absurda situaţie. Fără ca cineva să demonstreze - cel puţin nu la vedere - vreo preocupare pentru problema de integritate...

Pretenţii de absolvent

În calitate de reprezentant al Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Gojdu, liceanul Iulian Pavăl a transmis redacţiei o solicitare de "rectificare" a articolului publicat, ca şi cum acesta ar fi conţinut neadevăruri. În mesaj, intens distribuit şi pe Facebook de el şi de colegii săi, liceanul împrăştie el însuşi şi informaţii false. După ce aminteşte că deciziile comitetului de părinţi îi privesc strict pe aceştia şi că nu sunt obligatorii, Pavăl spune că articolul incriminează profesorii, "care sunt puşi în lumină ca fiind cei care solicită şi primesc diverse cadouri din partea părinţilor", deşi BIHOREANUL a arătat clar că e vorba de cadouri pregătite de părinţi, de care profesorii nici măcar nu ştiu!

Totodată, elevul susţine că părinţii plătesc cel mult 500 lei, aşa cum se vede în prima filă a tabelului, publicată de BIHOREANUL, şi nu aproape 700 lei, cum a arătat articolul. Ce nu spune acesta este că tabelul conţine şi alte file, de pildă cea cu cheltuielile pentru cadouri, adică alţi 170 lei! În schimb, Pavăl recunoaşte că după apariţia articolului profesorii s-au răzgândit şi vor achita ei nota de plată de la masa festivă a serenadelor, cheltuială pentru care, iniţial, părinţii pregătiseră un fond de 1.800 lei. Folosind virgula între subiect şi predicat, deloc lăudabil pentru un licean ajuns la final de clasa a XII-a, băiatul cere ca "jurnaliştii, (!) să dea dovadă de responsabilitate". Nu are însă aceeaşi pretenţie de la părinţii săi...

Ziariştii sunt de vină!

Previzibil, nemulţumiţi sunt şi părinţii elevilor. Într-un drept la replică transmis redacţiei joi de comitetul de părinţi al şcolii, se arată, printre altele, că serenadele sunt plătite de profesori, fără a preciza însă că aceasta este o decizie de "ultimă oră", luată în urma apariţiei articolului.

De asemenea, părinţii susţin că problema cadourilor nu s-ar fi discutat niciodată "centralizat". "În discuţiile comitetului de părinţi pe şcoală, unde s-au agreat evenimentele care se vor derula cu ocazia absolvirii, nu s-a pus problema vreunui cadou pentru profesori sub niciun aspect. De asemenea, vrem să evidenţiem faptul că nu a existat  nicio implicare, condiţionare sau solicitare a şcolii sau a vreunui cadru didactic cu privire la vreun cadou sau «atenţie», cu atât mai puţin din partea domnului director Florin Nicoară, care nu numai că nu a încurajat, ci dimpotrivă, subliniem, a descurajat în permanenţă astfel de practici", au transmis părinţii. Nicio vorbă despre realitatea evidentă prezentată de BIHOREANUL că, cel puţin la nivelul claselor, cheltuielile erau bătute în cui, dar apariţia articolului a determinat abandonarea planului!

În locul unei reacţii oneste, părinţii preferă să arate că articolul "a umbrit frumuseţea şi unicitatea momentului prilejuit de absolvirea liceului" şi că "profesorii au fost denigraţi în acest moment în care noi ne-am dorit să-i lăudăm şi să le mulţumim că ne-au adus copiii până aici". Mai mult, părinţii îşi laudă propriii copii, pentru că au reacţionat şi ei în urma apariţiei articolului.

Aşadar, lesne de înţeles că pentru gojdişti, profesori, elevi şi părinţi deopotrivă, dezvăluirea privind proastele obiceiuri de absolvire a picat greu. Şi mai evident pare, însă, că din această lecţie a moralităţii cei mai mulţi n-au reţinut mai nimic...


DIRECTOR SUPĂRAT
Pedepsiţii fără vină

Părerea că jurnaliştii sunt vinovaţi o împărtăşeşte şi directorul Colegiului, profesorul Florin Nicoară (foto), chiar dacă anterior apariţiei articolului declarase că nu agreează obiceiul cadourilor de la absolvire, fapt, de altfel, consemnat în text. Acum, Nicoară consideră că articolul, nu practica părinţilor, i-a jignit pe profesori şi elevi, pentru că, spune el, planul ar fi aparţinut unui grup restrâns.

"Toţi părinţii care au venit la mine mi-au spus că acest articol, cu poza colegiului şi a mea, nu avea de ce să existe. Toţi spun că nu li s-a cerut nimic şi că nu vor oferi astfel de cadouri", a declarat Nicoară BIHOREANULUI. Fără să recunoască nici el că, de fapt, părinţii şi-au schimbat poziţia tocmai pentru că s-a aflat despre intenţiile lor...

Mai mult, directorul a confirmat că a făcut-o pe detectivul pentru a încerca să afle cine a "turnat" presei şi, la rândul său, a acuzat BIHOREANUL pentru posibilul boicot al său de la festivităţile absolvenţilor, refuzând să admită că, astfel, n-ar face decât să-şi pedepsească fără motiv elevii, pentru "păcatele" părinţilor. "Nu am spus nici da, nici nu (n.r. – referitor la participare). Dacă nu voi merge, nu eu îi pedepsesc. Nu eu am scris articolul", a spus Nicoară, arătând acelaşi mod de gândire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
Bravo ,adevaratule.
Dupa cum am mai spus odata, nu am mai pus piciorul in aceasta scoala de ceva ani. Eu nu mai locuiesc in Romania, dar am fost un elev al acestei scoli. Nu l-am cunoscut niciodata pe domnul director actual, la clasa mea nu preda si nici nu aveam tangente cu el. Sincer nu stiu ce sa spun despre el, dar pentru mine scoala aceasta este o institutie la fel de buna cu si fara el. Aveam o clasa foarte buna , de elita , pe vremea domnului Tifor. Probabil esti doar un alt om care lucreaza la acest ziar , insa esti penibil sa ma asociezi direct cu directorul scolii ,desi am spus pe cealalta postare cine sunt.
Postat 23 Mai 2018, 14:30 de Quastar
QUATAR DE ROMANIA
Acest QUASTAR DE ROMANIA este insusi NICOARA FLORIN, care acum nu mai posteaza pe Facebook ci se ascunde sub acest nume.L-am vazut ieri la Digi24.Sunt convins ca toti cei nemanjiti i-au dat dreptate jurnalistei.Mârlănia acestora a atins cote maxime.Ce mai cauta asta in fruntea Colegiului Emanuil Gojdu?Mai suna si Baduleasca sa-si arate prostia.Ca de, toti profii care au copiii in Gojdu, MUSAI trebuie sa-l sustina pe acest IDIOT.Cata MÂRLĂNIE!In Gojdu sunt rezultate bune pentru ca acei copii sunt constiinciosi si mult mai inteligenti decat acest IDIOT.Cei care nu fac fata nivelului din Gojdu, se retrag, transferandu-se la alte scoli.Face pe prostu la TV. De 8 Martie bani, de Craciun bani, de Ziua lor de nastere bani, fondul clasei, fondul scolii, de sfarsit de an carduri si taxi.Florine(barbate), sa fiu in locul tau mi-as depune demisia.Sa vina BAKO!
Postat 23 Mai 2018, 09:23 de adevarat
Articole peste articole
De o saptamana de cand ziarul acesta a deschis subiectul Gojdu , parca in tot orasul s-a iscat un fel de razboi intre taberele contra si pro ale acestei scoli. Multi spun ca Gojdu este o scoala de fite si ca acolo nu s-ar face carte , dar atunci unde este mai bine dupa dumneavoastra? La Eminescu , Lazar, Blaga? Si daca vorbim despre invatamant de ce criticati atat de mult aceasta scoala, nu a intrat plodul sau nepotelul dumneavoastra iar acum simtiti ca institutia este vinovata? In fiecare an daca va uitati pe site-ul Evaluarii Nationale sau cel al Examenului de Bacalaureat o sa observati ca cele mai mari medii din acest judet sunt ale eleviilor care si-au sustinut studiile la aceasta scoala, de ce oare? Acum ar putea sa vina cineva si sa imi spuna ca notele acestea mari se datoreaza meditatiiolor particulare ,dar cate ore suplimentare poti face pentru aceste note? Fiecare elev este diferit ,unii putand asimila mai usor,iar altii mai greu , asta nu inseamna ca daca elevul nu are chef de invatat si primeste note mici, sa ataci profesorul ,care la urma urmei,isi face datoria. Sustineti ca Gojdu ar fi o scoala de pilosi si oameni cu fite , dar va intreb, cunoasteti fiecare elev din fiecare clasa , pentru a va putea da cu parerea sau vorbiti asa, din auzite, sau cunoasti doua-trei persoane cu masini de lux care invata la scoala respectiva si pe asta se bazeaza teoria? De cand eram in clasa a IV a si trebuia sa aleg o scoala gimnaziala, ni se spuneau povesti ca la Gojdu este o mare de seringi pe coridoare , este o mizerie groaznica si apoi, peste cateva zile cand am facut primul pas in acea scoala si pot spune ca absolut nimic nu era adevarat. Clasele erau frumoase , curatenie,table albe , fiecare clasa si sala de curs cu proiector. In urma cu ceva timp a trebuit sa sustin un examen la Eminescu si din cate stiam, acesta era un liceu frumos , dar cand am intrat si am vazut tencuiala care cadea de pe pereti, salile de clasa mici, unele clase doar cu un geam , table cu creta si atmosfera aceea dezolanta ,am stiut ca ceva nu era atat de frumos cum mi se povestise. Insasi actuala directoare a recunoscut ca Eminescu a pierdut mult si nu mai este atat de bun precum Gojdu. Imi plac acesti oameni care pana acum au tinut totul in ei si ovationeaza aruncarea cu noroi intr-o instinutie. Cat despre banchet si costuri va plangeti ca profesorilor li se plateste mancarea si nu si-o platesc ei, dar va intreb, cand dumneavoastra aveti un musafir , il puneti sa isi aduca mancare de acasa? Multi mai spuneti ca se duce tara de rapa , ca se da spaga, dar totusi, acei oameni isi fac datoria,nu stau in fata unui monitor o zi intreaga si se plang de o institutie la care ei sau generatiile ce vor urma nici nu viseaza. Elevii din clasele a XII a din acest an au invatat bine si vom vedea asta peste cateva saptamani, cand se vor publica rezultatele admiterii si bacalaureatului, dar normal ca si atunci se va spune ca notele au fost luate cu pile. Pacat de ei, ca sunt copii despeti , disciplinati care acum isi contruiesc drumul in viata, dar care sunt atacati de presa deoarece doresc sa faca un gest frumos la final de liceu. Lasati acest egoism tenace , caci si voi cand ati fost la liceu ati avut parte de un final de an frumos si v-ati simtit bine, acum este randul unei noi generatii sa faca la fel. Sunt profund dezamagit de acest ziar, care pentru a-si mai creste vanzarile s-a coborât atat de jos ,incat a atacat o institutie de elita si indirect pe directorul, profesorii si elevii ei, pe baza informatiilor unei mamici la fel de frustrate ca cei care ovationeaza acest articol.
Postat 22 Mai 2018, 20:34 de Quastar
Super Articol!!
Un reportaj de calitate ca de fiecare data!! Mi-a placut foarte mult cum l-ati demontat pe acel baiat de clasa a XII-a, un analfabet care pune o virgula intre subiect si predicat, greseala care SUB NICIO forma nu a fost eroare de tastare! Ironia voastra, inegalabila, am descoperit-o imediat! Ca sa il si luati la misto, ati bagat si voi greseli de scriere, ca si cum ati fi si voi analfabeti! "propriii", "mesagele". Super treaba, asa ironie, care aproape ca e tangenta cu ipocrizia debordanta, cu care suntem obisnuiti de la cel mai tare ziar cu subiecte serioase, este ceea ce ma determina sa cumpar BIHOREANUL. SUPER!!!
Postat 22 Mai 2018, 18:35 de Nonironic
FELICITARI
Felicitari celor de la Bihoreanul pentru ca au demascat aceasta practica jegoasa! Asemenea profesori, spagari, pregatesc generatii de elevi ce ies de pe bancile scolii. Aveti tupeul sa dati vina pe jurnalisti pentru practicile voastre? Cum va permiteti "spagarilor" sa anulati festivitatea elevilor pentru ca v-au fost date in vileag practicile jegoase si vi s-a taiat "cascavalul"? Rusine sa va fie! Felicitari, inca odata, jurnalistilor!
Postat 22 Mai 2018, 15:22 de thebrelle
Nu e un caz izolat, cancerul hotiei/mitei/coruptiei/minciunii a cuprins intreaga societate!
Dragnea fură milioane, fraudează fonduri UE, fură 300 de hectare din Dunăre, fraudează cu Teldrum, cumpără din banii țării proprietăți în Brazile și e OK... Iliescu ucide oameni, distruge Bucureștiul cu minerii și e OK... Tăriceanu vinde petrolul și gazul țării pe nimic, prin afaceri dubioase și e OK... Plumb schimbă regulile fondului funciar ca să-i dea Belina lui Dragnea și e OK... Vâlcov fură de rupe, ia mită și e OK... Procuroarea Iorga face scăpați infractorii și e OK... Singurul mare vinovat e Kovesi, fiindcă i-a întrebat de ce fură! Asa si aici, vinovat e parintele care a ,,turnat"! Si evident, ziaristii!
Postat 22 Mai 2018, 07:47 de pinonel
@Florin Ciucas
Foarte bine zis. E un derapaj grav. Prin definitie, luarea de mită nu se constituie in urma unei cereri. Acceptarea voita intra aici. Si sa fim sinceri, toate cadourile au influentat de cand e lumea, severitatea supraveghetorilor la BAC. Si cine ma contrazice e un copiator, un viitor mang. Apele plate ce sunt? Altele numite protocol? Mese pt supraveghetori? Pe bjne, stau si ei 3 ore si trebuie sa li se asigure masa si ape/sucuri, 3 ore pe care primesc bani, ca de aia se duc, doar nu pro bono. Bani stransi de pe acum. Cine ma contrazice? Pe vremea mea venise inspectorul judetean scolar la mine in liceu, fosta profesoara, o nemernica si o ****, in razbunare, si incepea sa controleze abuziv elevii, in stil militienesc. Motivul? Razbunare pe un liceu ce nu o voia directoare, dar pe care politica o propulsase la judet. Inclusiv apele de protocol fusesera luate. A, si supraveghetorii erau invatatori si educatori. Iar toate cadrele didactice se stiu intre ele, mai ales astea din Oradea de la atatea cercuri pedagogice. Pedagogie care moare incet. Deci sa revin, acele cadouri, in circumstanțele curente pot fi vazute ca mita. Sa iasa un profesor de oriunde, invatator sau educator, sa zica el cu capul sus ca a refuzat cel putin o data o atentie.
Postat 22 Mai 2018, 06:46 de poiu
Tampitilor
Ieșiți in stradă cand ceva nu e bine. Chiar dacă ați primit 60 RON la pensie. Ieșiți ca sa se inteleaga GATA CU FURTUL . Puteți avea mai mult de 60 ron. Tăiem panglica la 10 km de autostrada .
Postat 22 Mai 2018, 00:59 de Sandu1201
Testtest
Corect spus. Mai grav nu facem nimic pt asta. Ne plângem si NO NU-I BAI. MAI RAU NU FIE.
Postat 22 Mai 2018, 00:55 de Sandu1201
Poi care
Minciuni, minciuni, minciuni... Minciuni, insulte, generalizari, injurii si ura. O ura viscerala la adresa a tot ceea ce este roman si romanesc. Asta imprastie propaganda separatisto-revizionisto-fascista !
Postat 21 Mai 2018, 23:33 de Control_Room
Am gresit, Victor Kapra il cheama
Rog moderatorii sa stearga daca gresesc cu linkul de mai jos. E dezvaluirea celui ce a lansat minciuna cu romanii la Ms. https://www.victorkapra.ro/2016/09/marturisesc-cum-s-nascut-legenda-romana-doua-limba-vorbita-la-microsoft/
Postat 21 Mai 2018, 23:29 de poiu
RE: Am gresit, Victor Kapra il cheama
E bun linkul, spre aducere aminte şi trezire la realitate!
Postat 22 Mai 2018, 00:22 de Moderator
Controlatule
Mai schimba registrul. Nici in romaniaa microsoft nu mai domina romana de 2 ani daca nu 3. Cauta articolul lui Razvan Capra, sursa falsului cu a doua limba la Microsoft. Si cauta olimpiadele pe wikipedia si socheaza-te de propaganda romaneasca. Adevarul doare dar e pur
Postat 21 Mai 2018, 22:39 de poiu
nu tot ce zboara se mananca
@ControlRoom Ia uita-te tu pe pagina Olimpiadelor si vezi ca un sfert din participanti ia medalii de aur! Si Olimpiadele alea sunt mai mult excursii scolare. Arat-mi eleva din Iasi: http://chess-results.com/tnr334486.aspx?lan=1 In sah romanii nu prea exista, sunt cu mult in urma maghiarilor, armenilor, azerilor, etc, tari mici si sarace. Deosebirea e ca ei nu se cred destepti ci pun mana pe carte. Suntem o natie de ANALFABETI, dar daca nu am fi fuduli nu am fi prosti destul.
Postat 21 Mai 2018, 22:27 de testtest
@CONTROL_ROOM
A doua limba vorbita in Microsoft e indiana "desteptule"/"desteapto".Nu va mai lasati manipulat/a de ce vedeti la tembelizor.Nu sunt romanii chiar asa de buni precum se lauda unii si altii....cu mici exceptii.Uitati-va la clasamentele PISA si vedeti adevarata fata a sistemului de "invatamant" care produce cu spor analfabeti functionali.Cu o mana de oameni nu faci o tara sa mearga bine,lucru constientizat de tarile asiatice care investesc masiv in educatie.
Postat 21 Mai 2018, 21:58 de CetateanulTurmentat
Revizionisto-fascistii si generalizarile
Indiferent de ocazie, oligofrenii, pramatiile separatisto-revizionisto-fasciste injura si insulta romanii, tot ceea ce roman si romanesc. Cadouri pt profesori se fac peste tot in lume, la absolvire. Nu spun ca e bine, insa, se face acest in toate tarile, nu doar in Romania.. Idem meditatii. Peste tot in lume profesorii fac meditatii in particular cu elevii. P.S. Felicitari celor de la Gojdu si nu numai, care studiaza la Oxford. Elevii din Romania castiga constant medalii de aur, argint si bronz la Olimpiadele Internationale. Sunt intre cei mai buni din lume. Recent, la sfarsitul lunii aprilie, la Campionatul Mondial de sah, o eleva din Iasi in varsa de 13 ani, a devenit campioana mondiala. Alti cinci elevi romani au luat meda;ii (una de argint si patru de bronz). La Microsoft a doua limba vorbita este Limba Romana ! Exemplele pot continua pe sute de pagini. Felicitari tuturor !
Postat 21 Mai 2018, 20:30 de Control_Room
La Gojdu au fost si sunt dascali care pregatesc suplimentar, benevol, olimpici nationali si internationali
Stire nu ar fi ca la Gojdu absolventii acopera costul banchetului pt. fostii dascali. Ar fi interesant ca BIhoreanul sa gaseasca vreun liceu in care profesorii isi platesc meniul la petrecerea la care au fost invitati.... Insa ceva specific Gojdului si inca la 2-3 licee de varf oradene e ca sunt profesori care pregatesc gratuit elevii capabili si dornici de performanta. Personal pot sa-i amintesc pe profesorii de fizica Sanda Filip, Costin si Vtin Cucer, pe fostul meu diriginte, prof de matematica Stan. Iar medaliile olimpice la info, chimie, limbi straine si alte materii au avut intotdeauna in ecuatie si efortul dezinteresat al unor cadre didactice deosebite. Dar sigur ca e loc de mai bine. Un director pur sange sau un membru cu coloana si viziune din Comitetul Parintilor ar putea propune un regulament intern care sa interzica meditatiile la propria clasa, ca se se excluda presiunea catalogului pe participarea la meditatii. Si inca ceva: sa se "reinventeze notele de la 1 la 10". Explicitez in urmatorul comentariu
Postat 21 Mai 2018, 18:46 de cristi_h
Bai, voi astia...
... care-ati sarit in sus (ca in jos era impotriva fizicii) cu dreptul la replica, sunteti cumva vreo instanta si ceilalti nu stim? ca poate atunci stabiliti si cine v-a turnat la ziar, ca sa aveti ce stigmatiza o viata intreaga. Acuma-s buni profesorii si sariti (iar...) in apararea lor, dar in particular, cand suntreti intrebati despre ei toti sunt niste dobitoci si prosti, nu? Nu va mai lasati dusi cu turma, ci deschideti ochii. Atunci, poate, veti vedea...
Postat 21 Mai 2018, 17:57 de ineuanul
Cum a propus Raed Arafat in Sanatate: ori la Stat, ori la privat
exista o problema corectabila usor in invatamant, dar nu e legata atat de banchete (dupa absolvire, liceenii nu mai depind deloc de fostii profesori, deci invitarea lor la petrecerea de ramas-bun nu conditioneaza nimic) aspectul discutabil e acceptarea la meditatii a propriilor elevi de la clasa. Asa cum Arafat ar dori ca medicii sa aleaga, fie sistemul bugetar fie cel privat, la fel un responsabil din invatamant ar putea impune ca profesorii sa nu mai dea meditatii la elevii din clasele carora la preda la scoala. Un profesor bun va fi cautat pentru meditatii de elevi din alte clase sau alte scoli. Asa nu ar mai fi nicio suspiciune privind favorizarea propriilor elevi care vin la meditatii... Bafta absolventilor gojdisti si tuturor celor care s-au pregatiti temeinic in liceu
Postat 21 Mai 2018, 17:14 de cristi_h
Shogun
Acolo si elevii si părinții se lauda cu asta.
Postat 21 Mai 2018, 17:06 de Sandu1201
!
Îmi place la nebunie circul ăsta! Problema e că lumea e beteagă, părinții sunt - efectiv! :-) - inconștienți; se plătesc meditații la greu, se fac cadouri cu duiumul, se cer bani după bani, iar acum, când spune X chestia asta, se revoltă toată lumea de parcă s-a surpat lumea. Ziariștii au spus ce știm cu toții de multă vreme: în școlile din România se fac cadouri cu nemiluita. Dacă ar fi după mine aș interzice: 1. meditațiile, 2. cadourile, 3. sindrofiile de la început și sfârșit de an. Profesorii să lucreze exclusiv pe baza salarului și atunci să vedem cât de performant este învățământul românesc... Abia aștept!
Postat 21 Mai 2018, 16:09 de Shogun
Gojdu
Asta procedura standard la GOJDU
Postat 21 Mai 2018, 14:42 de Sandu1201
100
In 100 de ani s_au schimbat multe, si de multe ori in Romania, mai putin mentalitatea poporului. Prostia, obedienta, slugarnicia, fatarnicia, lipsa simtului raspunderii, lipsa respectului de sine, lipsa respectului pentru semeni, domina si chiar devin virtuti. Sistemul de invatamant nu mai educa, lipsa de civilizatie se vede si se aude zilnic, grandomania abunda, plagiatorii sunt in functii, munca nu mai este respectata, principiile de valori nu mai exista, anormalul a devenit normal, neoliberalismul, marxismul prind putere.
Postat 21 Mai 2018, 14:11 de iahim
boicot?
Dreptul la replica nu a fost publicat în condiţii similare de vizibilitate. De ce? Exista vre-un interes? Articolul initial este un articol defaimator la adresa profesorilor si a acestui liceu. Asta se intelege din el. Daca as fi profesor in acest liceu nici eu nu as accepta sa particip la nici un eveniment, atata timp cat sunt nevinovat. Nu este obligatoriu participarea si eu nu as participa. Inclusiv acest articol este defaimator...ameninta cu boicotarea..NU . AU DREPTUL SA PARTCIPE SAU NU. Nu este nici o boicotare.
Postat 21 Mai 2018, 13:37 de ioanaurs24
precizări
Articolul cuprinde ideile principale din aşa-numitele replici. Chiar şi primul articol cuprindea opinia părinţilor. Nu avem obligaţia de a publica replicile integrale, am extras din ele ce anume era relevant. Articolul de azi reprezintă un articol de opinie, ce prezintă poziţia ziarului tocmai în raport cu aceste luări de poziţie din partea unor părinţi, elevi, profesori de la Gojdu faţă de dezvăluirile noastre. Din punct de vedere deontologic, noi ne-am făcut datoria. Am semnalat un derapaj care este cel puţin imoral, dacă nu şi ilegal. Scopul nostru a urmărit informarea publicului larg şi atenţionarea cu privire la un act pe care-l considerăm incorect. Este punctul nostru de vedere, argumentat, cui nu-i convine nu are decât să nu-l împărtăşească. Am ataşat la articol şi cele două "replici" în format integral, pentru cei dornici să le parcurgă.
Postat 21 Mai 2018, 13:45 de Florin Ciucas
Unde s-a publicat replica parintilor?
Comitetul de parinti a trimis o replica ziarului. Unde s-a publicat replica? Ca fosta gojdista, opinia mea e subiectiva, si anume cred ca Gojdu este si va ramane una dintre cele mai importante valori oradene. Dar un fapt obiectiv este ca aici la Oxford, de unde va scriu, am fost in ultimii 6 ani 3 oradeni care am studiat la Universitatea Oxford. Doua gojdiste si un eminescian. Sigur, mai sunt si alte licee in Oradea care oferta o educatie care poate pregati un copil pentru un mediu competitiv, dar faptul ca Gojdu si Eminescu fac acest lucru nu poate fi negat. Va rog sa publicati replica comitetului de parinti.
Postat 21 Mai 2018, 12:55 de raluca_david
pupincuristii
Cica generatiile noi sunt altfel... sunt pe dracu... ati fi socati sa vedeti ce pupincuristi cresc acum in scolile romanesti... in special astia care au functii de mici prin consilii de elevi si care de mici isi doresc sa devina carieristi... sint al fel cu cei care in facultate ii pupa cu nesat in cur pe profesori... sint la fel cu cei din organizatiile de tineret ale partidelor, care abia asteapta sa creasca sa faca la fel ca idolii lor cu burti si guse cocotati prin functii pe nemerit... sint invatati de mici de catre parinti ca e normal sa le dai bani profesorilor... si asa ii vor invata si pe copiii lor... si asa nu se va face niciodata bine tara asta blestemata... liceenilor, tinerilor, studentilor, daca vreti sa fiti altfel, fiti altfel si nu faceti aceleasi timpenii ca ei...
Postat 21 Mai 2018, 11:52 de TanarSiNelinistit
Perfect de acord cu leclick
Interesant sau supărat domni că au apărut la ziar că primesc atenții da e la fel în toate școlile se știe inclusiv la grupa mică să strâng daruri pentru dascăli că deh au salarii mici și vorba lui moliceanu vreo 5 luni de vacante da nu contează așa i-am învățat la fel că pe doctori și altai problema nu vrem sa renunțăm nici în ruptul capului vrem o tara mai buna mai putina corupție dreptate etc da sa incepem cu alti nu cu noi, noi doar sa ne plângem că asta știm da când trebuie sa luăm măsuri să le ia alți sa înceapă cu alți acuma ce sa zic carduri cu bani ,bani de taxiuri ba chiar nu aveți 30 de lei să plătiți un taxi sa va duca acasă și vezi doamne că nu merg la festivitati că sau supărat și cărei problema care vrea sa meargă să meargă care nu nu și la revedere.Carei problema?
Postat 21 Mai 2018, 11:30 de sss
profesorii si banchetul
Daca vor sa dovedeasca ceva acesti profesori, sa o faca prin participarea la festivitate pe banii lor. Asa vor da un exemplu pozitiv si celorlalte licee ca aceasta practica a trecut. Acum nici profesorii nu se mai pot plange de salarii si cred ca isi pot permite si ei sa plateasca un meniu de banchet o data pe an.
Postat 21 Mai 2018, 11:18 de unul
INJOSIREA PROFESORILOR PE BUNA DREPTATE! si-au facut-o singuri!
vina este a parintilor (rusine pt impins cadouri si bani, mai bine luati-va voi carti de luminat mintea) si a profesorilor care nu inteleg ca banii cadou (sub orice forma, parfumuri, banchete, etc) ii înjosesc si umilesc! da, domni profesori, nu mai fiti atat de hrapareti si falsi, renuntati la vanitatea pe care ati ridicat-o la cer si multumiti-va cu plata legala pentru activitatea intelectuala pe care o desfasurati. personal consider o injosire de ultima speta sa te pretezi la cadouri si bani in plic, tu, profesorule, care ar trebui sa fii exemplu uman si intelectual pentru copii. la pedagogic de exemplu se obisnuia sa se faca, cadouri chestii babane pt diriginti, cu complicitatea acestora: un cuptor cu microunde, un frigider, la gojdu anii trecuti se faceau cadouri bijuterii din aur, excursii in strainatate. Ceea ce a scris Bihoreanul legat de cardurile cadou reprezinta chiar cea mai mica forma de injosire a profesorilor! îndobitocirea cu cardurile cadou se face in toate liceele! si nu doar pentru profesorii directi ai unei clase, ci inclusiv la cei cu care fac copiii meditatii!
Postat 21 Mai 2018, 11:09 de roger
Hai sa boicotam si Calea Borsului!
Sediul firmei se afla pe soseaua Borsului. Un coleg cu hormonii nestruniti, pe parcursul traseului, a descalecat pe trotuarul unei fete. Identificarea naravasului s-a oprit la masina inscriptionata a firmei. Din cauza lui e stigmatizata toata firma. Pentru preintampinarea si rezolvarea problemei fac urmatoarele propuneri: fie mergem la munca cu elicopterul, fie ne face Bolojan metrou.
Postat 21 Mai 2018, 10:47 de User anonimizat
Director?
Sunt consternat de atitudinea acestui "director".Cum își permite sa anuleze festivitatea elevilor din Gojdu?Daca ar ține câtusi de putin la acesti elevi ar merge la festivitate impreuna cu ceilalti profesori.Atitudinea lui a fost si este una lamentabilă.El este cel care invrajbeste elevii-profesorii-parintii.Articole, cu siguranta vor mai aparea....... Directorul trebuia sa-i oblige pe profesorii(care se dau iubitori cu elevii din Gojdu)sa participe alaturi de elevi la manifestatiile lor de sfarsit de an.La momentul aparitiei articolului a reactionat foarte prost anulandu-le ceremoniile(se razbuna pe niste elevi).Total imoral si incorect fata de acesti elevi care din pacate il sustin in continuare.O fi el bun la matematica, dar din punct de vedere managerial e PRAF! In legatura cu reactia elevilor, consider ca au fost folositi de unii profesori si chiar de director.Daca lucrurile merg atat de bine in Romania, de ce aleg tinerii sa mearga in strainatate?De ce nu trec de cealalta parte a baricadei?Sa incerce sa schimbe aceste obiceiuri costisitoare si imorale.In Occident asa ceva nu se pomeneste.Ne dorim cu totii o tara demna de Uniunea Europeana, dar nu facem nimic sa indreptam lucrurile proaste.Profesorului de religie i-as sugera sa fie corect si nu lingaul directorului(ar avea mai mult de castigat).Este constient de faptul ca si clasa a XII-a A a strans bani pentru cadouri, la fel ca toate clasele din Gojdu, Eminescu......mai putin Emanuel.
Postat 21 Mai 2018, 10:31 de adevarat
mda
acuma intelegeti si voi de ce romania n-o sa se schimbe nici in 20 de ani. generatia tanara inca umbla cu bani in plicuri si probabil asa ii vor invata si pe odraslele lor. asta e viitorul romaniei!
Postat 21 Mai 2018, 10:19 de leclick
Da!
Adevarul este ca un ''punct'' din Zona Crepusculara, si noua celor din spatiul Danubiano-Pontic, nu ne place realitatea, ci minciuna bine strunita si pastrata indiferent ca-i rece ori cald. Acel ''punct'' devine automat cu efect de ''dupa colt''. Simplu?! Da!
Postat 21 Mai 2018, 10:09 de Maricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON